Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

dziewczyny, pewnie juz było sto razy ale poproszę sto pierwszy :P jakie kapcie kupic do złobka? chce coś dobrego dla stopy, on ma byc w tym kilka godzin, nie jest przyzwyczajony bo w domu chodzi na boso albo w skarpetkach jak jest zimno

co polecacie ?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

magdalinska

Kubus tez ciagle boso, ale do przedszkola na befado

salsa

a jaki model mam kupować ? na rzepy czy wsuwane ? co takie dzieci jak Aleks noszą ? ja widziałam ze rodzice dawali dzieci w twardych tenisówkach i to mnie troche przeraża, ja nie chce zbye on tyle godizn chodził w czyms takim
te befado gdzie kupujecie ?

zosia2007

mój tez w domu na boso, w przedszkolu ma befado, wczesniej kupowałam mu tez renbut bo one miały wkładkę skórzaną, befado nie mają

mobka

Renbut, befado i ze skorzaną wkładką z CCC. Najlepiej na rzepy, bo dzieci mogą nauczyć się same zakładać.
Szymon też ma pierwsze "kapcie" i zachwycony nie był ;D

salsa

moj na razie umie zdejmować :P wszystko ma na rzepy poza gumiakami ;)

Mobka, polecasz te z CCC? musze kupic to szybko, jutro pewnie pojadę do Bonarki, wiec najlepiej cos co kupię w galerii

kurde, ze tez nie pomyslałam o tym, ze te kapcie to może byc taki mus :/

mobka

Czy polecam, dla mnie jak kazde inne. Kuba chodzi wymiennie i nie zauwazylam w nich roznicy. Z CCC mam takie z czerwonym autkiem, bo mialy skorzana wkladke, maja tez jakas oddychajaca podeszwe. Nie sa sztuka designu, ale rozmiar byl i wymienione wyzej, wiec wzielam.

zuzia

salsa
te z ccc są ok.
u naj najlepiej sprawdziły się befado.
teraz M. dostał takie wsuwane tenisówki z Reserved, miękkie, fajne.

aja

jak ja załuję, że weszłam z dzieckiem do ccc, wyszliśmy ze świecącymi się butami :D

nionczka

z kapciami zawsze był problem, bo wszystkie zagumione i się grzały. A w tych placówkach też grzeją jak w kotłowni. Teraz łatwiej, bo często nosi czeszki, szmaciane baleriny, ale nie jest to rada dla mamy chłopca. Generalnie im mniej gumy, tym lepiej. Wprawdzie płócienne czuby strasznie się dziurawią, ale mniej grzeją.

ddu

własnie. te befado ok, ale stopy wiecznie spocone

ja teraz kupiłam takie:
http://zazzu.pl/pl/6-papucie

ale najpierw wypróbuję je w domu

pewnie te by były, ok, ale drogie
http://muppetshop.pl/ubrania-i-tekstylia/kapcie-i-baleriny/baleriny-z-oddychajaca-podeszwa.html

Dodany tekst: 01 Wrz 2014, 14:43:31

a co do kaloszy....
H znowu CAŁY WEEKENd w kaloszach
zabrałam jej sandały, było ładnie, sucho, ale kto by chciał 300 razy zapinać sandały po zejściu  z trampoliny? ;)

zosia2007

Cytat: ddu w 01 Wrz 2014, 15:42:38ja teraz kupiłam takie:
http://zazzu.pl/pl/6-papucie
fajne,
u nas w przedszkolu by takie nie przeszły bo musza mieć twarda podeszwę bo dzieci po schodach chodzą

magdalinska

ja nie polecam teraz tych z ccc, kiedys miał i były w sumie ok, ale 2 pary ostatnie (ma z ccc u tesciowej) strasznie sie radły na czubkach i to szybko, po max 2 tyg miał juz dziury, przetarcia tej wierzchniej warstwy. W befado tego nie ma, a nosi jest kilka godzin dziennie
z ccc miał zawsze na rzepy, befado wsuwane, na gumce, bo były duzo wezsze niz na rzepy, a jego stopa jest szczupła jak on cały ;)

aja

dla mnie najlepsze z kapci były daniele, Nat przechodził w nich przez całe przedszkole - teraz już by nie przeszły bo wiadomo chce bardziej chłopięce ale wcześniej jeszcze dało mu się wytłumaczyć

Dodany tekst: 01 Wrz 2014, 15:10:18

oczywiście po drodze kupowałam np. befado ale pociły mu się stopy strasznie a niby z wywietrznikami

nionczka

Cytat: zosia2007 w 01 Wrz 2014, 14:51:13
fajne,
u nas w przedszkolu by takie nie przeszły bo musza mieć twarda podeszwę bo dzieci po schodach chodzą

moja w młodym wieku tylko w  takich chodziła

salsa

zaraz padnę ze śmiechu z samej siebie :P mam dla A. buty i befado i renbut :P sandałki z lata ;) dostaliśmy wiec jakos nie zwróciłam uwagę na firmę, mają wkładki skórzane w środku, latem sie sprawdziły - ale czy takie sandałki z lata jako kapcie (do czasu az mu nie kupię kapci) to jest dobry pomysł? bo jak tak to bym sobie na spokojnie coś zamowiła w necie a nie jutro kupowała w Bonarce cokolwiek

mam cos takiego jak ostatnie w tym linku tylko mają 4 wywietrzniki od góry a nie 2 jak na tej focie http://allegro.pl/chlopiece-kapcie-ciapcie-na-zapinke-befado-r-21-i4492792884.html

nionczka

Cytat: salsa w 01 Wrz 2014, 18:34:33ale czy takie sandałki z lata jako kapcie (do czasu az mu nie kupię kapci) to jest dobry pomysł?
czemu nie? pozwalają stopie oddychać i przynajmniej się nie zmarnują. Ja chodziłam w liceum po szkole w sandałach na korkowej podeszwie. Byle były zapinane i nie spadały.

salsa

no własnie G. mowi, zeby dac skoro jeszcze sa dobre, to jest rozmiar 23 i one są nadal OK - w sumie szkoda by było juz je wsadzić do szafy...

zosia2007

salsa mój właśnie takie z 4 wywitrznikami na początku nosil, to zapięcie jest super bo sam sobie go nie zapinał i nie ściągał butów :D

rudasekawf

Kupowałyście kiedyś dziecku buty z Lasockiego Kids ? Mają kilka ciekawych propozycji, cena ok 90zł.

mobka

Ruda jak miękkie to ok. Chłopięce twarde (i brzydkie) zazwyczaj mają.

marax

Cytat: rudasekawf w 02 Wrz 2014, 06:01:59
Kupowałyście kiedyś dziecku buty z Lasockiego Kids ? Mają kilka ciekawych propozycji, cena ok 90zł.
tak mogę ci zrobić foto butów które moje dziecko używało przez tydzien. Ta skóa jest beznadziejna. Oni chyba ten kolor to jakoś natryskują na ten but a nie barwiona i zabezpieczają. Ten kolor normalnie się łuszczy i pod spotem widać już brązowo/czarno naturalną skórę ............. Jak kupiłam buty za 180 zł to pomimo takich samych uszkodzen ( chodzi o czubek buta) nic takiego się nie stało i jeszcze Rozalia pochodzi w nich. Kupiłam 2 pary ( w tym roku i w tamtym) obie zachowały się tak samo i więcej nie kupie. KUp w outlecie ecco albo na zalando coś lepszego a starczy ci jeszcze dla drugiego dziecka.

nionczka

Tak, zimowe, bardzo lubię. Ale kupowałam droższe, skórzane, ocieplane i nawet eleganckie, dyskretne wzornictwo. Już chyba dwie pary miała. Lasocki ma bardzo różne buty. Sama też mam od ponad 3 lat niebieskie skórzane mokasyny.

marax

Cytat: nionczka w 02 Wrz 2014, 08:56:08
Tak, zimowe, bardzo lubię. Ale kupowałam droższe, skórzane, ocieplane i nawet eleganckie, dyskretne wzornictwo. Już chyba dwie pary miała. Lasocki ma bardzo różne buty. Sama też mam od ponad 3 lat niebieskie skórzane mokasyny.
zimowe chyba robią nieco inaczej ja pisałam o balerinach. Oni te zimowe chyba bardziej z zamszu robią niż z takiej gładkiej skóry. Patrzcie żeby na czubkach była guma bo to najszybciej się niszczy. W zalaczniku buty ubrane dwa razy ...

Dodany tekst: 02 Wrz 2014, 09:01:15

Kupilam na zalando agatha luiz de la prada biale i po miesiacu uzywania na placach zabaw sa w super stanie

ishka82

ja kupowałam sandały i półbuty i były ok, chociaż wolę elefanteny ;) oni chyba nierówna jakość maja, bo kojarzę, że kupiłam D. takie jak marax, albo bardzo podobne, te marax bardzo się zniszczyły, a te nasze po sezonie używania przez D. poszły jeszcze do jej koleżanki ;D