Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

yoy

salsa, tak zmierz rozmiar:

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

i jeszcze chyba w ccc na dziale dzieciecym są takie specjalne miarki dla dzieci i tam mozna zmierzyć - ale tam pokazuje rozmiar, nie centymetry.

salsa

no wałsnie G. mi tu mowi, ze mu mierzył jakies buty (geoxy) w entliczku jak bylismy ogladac te foteliki (kurde nie wiem kiedy on to robił...) i twierdzi, ze te geoxy 21 były dobre , 22 za duze , 20 nie było ale byłyby małe

A. ma "niechody" z tesco (na 12-18 m-cy) i juz są mocno na styk, muszę kupić nowe buty ale nie chce juz niechodów

Dodany tekst: 14 Kwi 2014, 20:30:02

Cytat: yoy w 14 Kwi 2014, 21:27:29tak zmierz rozmiar:
hahaha moje dziecko tego nie wytrzyma, ja tak szybko nie rysuje lol

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

Cytat: salsa w 14 Kwi 2014, 21:23:28Aleks moze nie bedzie miał duzej stopy, bo nie ma za bardzo po kim
M. też nie ma po kim lol lol lol

salsa

Justynna

Cytat: yoy w 14 Kwi 2014, 21:27:29i jeszcze chyba w ccc na dziale dzieciecym są takie specjalne miarki dla dzieci i tam mozna zmierzyć - ale tam pokazuje rozmiar, nie centymetry
W Deichmannie są takie czerwone miarki stóp dla dzieci, nawet do domu dostaliśmy dwie :)

zuzia

Cytat: salsa w 14 Kwi 2014, 20:39:03
Zuzia, nie pocieszasz lol
zaraz K to przeczyta i będzie wniosek do sądu o testy DNA lol lol lol

mobka

Szymon miał 13 cm jak mu pierwsze buty kupowałam i właśnie 21 wzięłam. Teraz muszę zmierzyć i pewnie czas na nowe...

Dodany tekst: 14 Kwi 2014, 21:00:32

I ja mam rozmiar 36/37,  mąż 42/43. Kuba na początku też miał duże stopy, teraz nosi 28, chyba standardowo.

ishka82

golinda

Cytat: zuzia w 14 Kwi 2014, 20:44:09
zaraz K to przeczyta i będzie wniosek do sądu o testy DNA lol lol lol

piękne by było, gdybyś się okazała niewierna ;)

kotabma

ja Marcie wzięłam sandaly 20. teraz chodzi w 19. nie wiem ile ma cm. kupilam sandaly, przymierzylam w domu i sa ok.

tylko ciekawe kiedy bedzie na tyle cieplo by je zalozyla :D

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 14 Kwi 2014, 19:45:10
Po drodze do pracy masz :) w niedziele widziałam tuż przed skrzyżowaniem z Kajakowa.
haha tą własnie widuję codziennie :D

Dodany tekst: 14 Kwi 2014, 22:55:04

A. ma emele, świetne są te buty :) ja jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza, że zapłaciłam za nie 81 zł. ;) wzięłam rozm. 19 i jest troszkę za duży, więc myślę, że jak zacznie chodzić to jeszcze w tych pośmiga :)

magdalinska

salsa elefanteny są tańsze i są swietne
Kubusiowi na szczescie noga rosnie bardzo wolno, zazwyczaj buty z jesieni miał jeszcze na wiosne

jo_miekka

My kupiliśmy dla małej też Emele. Bardzo jestem zadowolona i młoda chyba też je lubi.
Wzięłam 21, 13cm wkładka. Ma trochę luzu, ale 20 była mocno w sam raz, a ta dziecięca stopa tak się jeszcze rozpłaszcza jak stoi. Już widzę, że na jesień pewnie już nie pochodzi. Raz, że wyrośnie, dwa, że ciora je strasznie.
To nie są najdroższe buty świata.
Kupiłam przez allegro od jakiegoś sklepu z Krakowa, z odbiorem osobistym, więc koszty wysyłki przynjamniej odpadły.

OlaFasola

Ja też następne buty planuję emela. Teraz pomyka z bartkach, które kupiłam Mikołajowi jak był malutki, a on nie za bardzo zdążył w nich pochodzić. Milena ma sporą stopę w tej chwili 21 jest na styk.

salsa

Cytat: jo_miekka w 15 Kwi 2014, 11:01:45Kupiłam przez allegro od jakiegoś sklepu z Krakowa, z odbiorem osobistym, więc koszty wysyłki przynjamniej odpadły.
Jo, poszukałabyś mi namiar na ten sklep ? masz gdzies link ?

jo_miekka

marcheewka

Cytat: salsa w 14 Kwi 2014, 20:11:09
Sandałki mamy-Aleks dostał w prezencie na urodziny i moze bedą dobre bo to rozmiar 21
no i własnie - jaki rozmiar ? jak to się dobiera?

stopę ma 13 cm (postawiłam go na centymetrze krawieckim

Od Zwierza mamy piękne trzewiki skórzane rozmiar 22 - mam nadzieje, ze bedą dobre na jesien  :pray: ze nie wyrośnie - bo na razie sa za duze

Dodany tekst: pon, 14 kwi 2014, 18:11:57

Angie dzieki, juz włąsnie wrzuciłam w all :P

ja do tej pory tak robię
Odrysowuję stopę Oli na kartce ( fajna zabawa) mierzę i później w sklepie sprawdzam miarką wkładki. Rozmiary różnych firm są bardzo nierówne, Ola ma stopę 17,2 a buty ma od rozm 26 do 28!
Ważne aby nie były wąskie w palcach, ale w chłopięcych modelach chyba tak nie ma...

a masz jakieś inne buty w domu? np na styk?
Ja czasem wyjmuję wkładkę i stawiam na niej stopę Oli i widzę ile jest zapasu. Po wyjęciu wkładki z balerinek i stanięciu na niej okazało sie, że zapasu jest na 1mm :point_lol: Dziecku tak bardzo podobały się buty,m że paluchy podwijała i chodziła ;)

Przy pierwszych butach odmierzyłam sobie słomkę ( taką do picia) z 1 cm zapasem i taką miarką mierzyłam buty ( bo nie zawsze wkładkę można wyjąć)

mobka

U Szymona tak odmierzanie się je sprawdza. Ma bardzo szeroka stopę. Tyło mierzenie wchodzi w grę.

salsa

Cytat: marcheewka w 15 Kwi 2014, 12:55:28masz jakieś inne buty w domu? np na styk?
mam , ale dla dziecka niechodzącego
buty do chodzenia najmniejsze mamy 22 - ale dzis mu je załzoyłam i się szczerze mowiąc tylko trochę za duze (a on nie chodzi w sumie, wiec wszystko jedno)

zmierzyłam mu ponownie i jak bym wychodzi 13 cm (moze kilka mm mniej) wiec kupię mu takie cienkie trzewiki 21

ddu

NIE UMIEM znaleźć na stronie H&m tenisówek

chcę zobaczyć, czy są, czy fajne i ile kosztują, to przecież cała wyprawa kupić buty dziecku, bo wszystkie sklepy - cholera jasna! - powynosiły się za miasto do galerii

tzn akurat świetny sklep z (drogimi) dobrymi dziecięcymi butami jest w centrum, ale mają tylko trampki Befado i są wyjątkowo szpetne...

ddu

ddu

ok wystarczy. widzę, że jakieś są
jedziemy na majówkę na wieś, jej obecne buty będą się nadawały do wyrzucenia, muszę szybko kupić coś do biegania po polu (dosłownie)

Dodany tekst: 28 Kwi 2014, 18:05:18

ale ładne te niemieckie!

Dodany tekst: 28 Kwi 2014, 19:06:22

didi, nie wybierasz się do Polski? ;)