Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

ja właśnie te emele co kupiłam dla A. na ich stronie są po 199 a ja na allegro kupiłam za 71  :knuje: ciekawe skąd taka różnica  :hmm: facet ma różne buty dla dzieci, opinie też 100% ok więc mam nadzieję, że stan butów również będzie ok

ddu

ja się boję kupować na allegro już,
obawiam się, że wszystko kradzione

konwalia! :) dzięki, wyślij mi info ile i gdzie wysłać :)

jo_miekka

justynaaaa2 gdzie kupowaa

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 09:21:11

justynaaaa2 gdzie kupowałaś?
Ja w regularnej cenie, ale za to sklep z Krakowa.

justynaaaa2

jo_miekka od tego faceta, takie jak te tylko rozm 19 wzięłam
http://allegro.pl/trzewiki-emel-940-4-rozmiar-18-i3982845837.html

a na ich stronie to te http://emel.com.pl/PL/shoe,1623,0,0.html

golinda

Cytat: ddu w 12 Mar 2014, 09:16:51ja się boję kupować na allegro już,
obawiam się, że wszystko kradzione

co za wiara w ludzi...

zwierzatko_mojej_mamy

kradzione? buty?? :D a co to za pomysl? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

justynaaaa2 dzięki.
Ciekawe czy będziesz uzywać jako chody ;)
My mieliśmy po Zwierzowym Franie piękne prawie nieużywane chody z Zary w rozmiarze 18. I nadal są prawie nieużywane.
Śliczne. A za małe.

ddu

Cytat: golinda w 12 Mar 2014, 09:29:11
co za wiara w ludzi...

hm.
golinda, a skąd ludzie biorą kilkanaście par butów, sukienek tańszych niż w sklepie?
jasne, mogą mieć z wyprzedaży.

ale:
- w Toruniu można kupić tańsze pieluchy czy mokre chusteczki Bella, czasem z ich kiermaszy (pracownicy mogą kupować taniej), ale kilka razy znajomi proponowali mi zakup wyniesionych (absolutnie, to nie kradzież!) produktów przez magazynierów

- proponowano mi też kurtki i buty sportowe z samochodu, kt. miał wypadek. zaradny kierowca ciężarówki pozbierał i sprzedawał. co za problem, towar i tak był ubezpieczony...

- znajoma kierowniczka odzieżowego sklepu mówi, że giną im towary na kilkanaście tysięcy złotych tygodniowo. po galerii chodzą tajniacy. dotarli do laski, kt. w bagażniku miała wielkie torby z re, cocodrillo, big stara i innych. policja doszła, że gdzieś na Mazurach laska prowadzi sklep allegro, ma załatwiającyh towary w kilku miastach Polski. kradną (nawet na zamówienie, włącznie z konkretnymi rozmiarami), przesyłają do niej, ona im odpala procent.

ja nie chciałabym kupować kradzionych przedmiotów. chciałabym mieć informację, skąd pochodzą sprzedawane towary

jo_miekka

Hm, a czy sprawy nie rozwiązuje trochę kupowanie od sklepów a nie od indywidualnych sprzedawców?

ddu

myślę, że trochę  rozwiązuje :)

ale kiedyś kupowałam na allegro więcej ciuchów, teraz mam opory

marax

ja mialam kiedys pacjenta który mi chciał na każdej wizycie sprzedać np szampon, patse do bielusich zębów. Kiedyś mi przyniósł pół czekolady :)

marcheewka

Cytat: marax w 11 Mar 2014, 20:50:40
Tak tak moja dostal ccc skorzane wczoraj dzis juz zdarla skore z czubka buta - miekka skora wloska sylistyka haha dobre. Ciesze sie ze kosztowaly 80zl i po wiosnie spokojnie wyladuja w koszu.

bo to chinska skóra
w zeszłym roku Ola miała białe, skórzane z ccc
po jednym dniu na placu zabaw w przedszkolu wyglądały jak po starszej siostrze. Okropnie się ta skóra zdarła, no i podeszwa się masakrycznie starła.

W tym roku szukałam butów i ccc były po 99 zł! na zalando można superfity albo primigi za 120 zł kupić

ostatecznie kupiłam te elefanteny, na zalando z rabatem po 119 zł

jo_miekka

golinda super te z yooxa, ale kurcze baaardzo już dorgie jednak. Na razie mnie nie stać. Emele jednak tańsze, chociaż z tego, co widzę, trudno dostępne.

ddu

ja nie kupuję butów dla H przez internet też dlatego, że nie zawsze te buty pasują, są za wąskie, za szerokie, za rozmiarem nie nadążam...

wiadomo, kalosze mogą być trochę za luźne, ale inne? wolę, kiedy H. może przymierzyć.
te Mrugała jakościowo są ok, ostatnio starły się pięty przy podeszwach od uporczywego zjeżdżania ze zjeżdżalni. ale starł się tylko kolor, a dziury nie było

marax

Cytat: marcheewka w 12 Mar 2014, 10:46:27
bo to chinska skóra
w zeszłym roku Ola miała białe, skórzane z ccc
po jednym dniu na placu zabaw w przedszkolu wyglądały jak po starszej siostrze. Okropnie się ta skóra zdarła, no i podeszwa się masakrycznie starła.

W tym roku szukałam butów i ccc były po 99 zł! na zalando można superfity albo primigi za 120 zł kupić

ostatecznie kupiłam te elefanteny, na zalando z rabatem po 119 zł
nie w rozmiarze 30. Cena większych to już powyżej 200 zł często.

marcheewka

Cytat: ddu w 12 Mar 2014, 10:53:30
ja nie kupuję butów dla H przez internet też dlatego, że nie zawsze te buty pasują, są za wąskie, za szerokie, za rozmiarem nie nadążam...

wiadomo, kalosze mogą być trochę za luźne, ale inne? wolę, kiedy H. może przymierzyć.
te Mrugała jakościowo są ok, ostatnio starły się pięty przy podeszwach od uporczywego zjeżdżania ze zjeżdżalni. ale starł się tylko kolor, a dziury nie było

ja sporo kupiłam z zalando

darmowa przesyłka i zwrot, zamawiam po dwa rozmiary i zawsze trafiam z jakimś ;)

udało mi się tak kupić baleriny skórzane primigi za 49 zł :dance:

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 10:57:08

Cytat: marax w 12 Mar 2014, 10:55:11
nie w rozmiarze 30. Cena większych to już powyżej 200 zł często.

hmmmm
w zeszłym roku miała 26, wiec to te junior kids

w tym roku oglądałam rozm 28 ale za różowe były

200 zł za ccc? w życiu

magdalinska

Cytat: ddu w 12 Mar 2014, 10:53:30

ja 2 razy kupiłam na allegro i 2x odesłałam - dwie stopy by włozył ;)
na niego pasują chyba tylko sportowe  na rzepy i elefanteny

marax

Cytat: golinda w 12 Mar 2014, 11:00:27
nigdy przenigdy!

nie pisałam o ccc tylko o primigi superfit ecco itp ccc kupilam za 79 i warte sa swojej ceny. Po 2 miesiącach do kontenera pojdą.

ishka82

hmm, Domi miała skórzane Lasockie z CCC i nic się nie ścierało, chodziła w nich na co dzień, na plac zabaw, na rower, po jej intensywnym używaniu cały sezon chodziła w nich jej kumpela...fakt, są zużyte i nieładne już, ale żadne buty by nie wytrzymały takiego użytkowania ;D

mobka

Ja jestem zwolenniczką elefantena dla maluchów. Choć Kuba nie miał ani jednej pary ;) ale chlopieca stylistyka jest spoko. I są mięciutkie. Z emeli miałam jedne trampki i były świetne, kupione dużo taniej. Dla mnie emele są za drogie.
Teraz Kuba ma szmaciane trampki z zary z wyprzedaży (kupione rok temu, w końcu dorosl) i jeszcze jedne trampki mu też w zarze kupię. Szymon na razie ma jedne elefanteny, ale z nim będę miała problem, bo stopę ma szeroką ;D

konwalia

Ja kupuje dużo przez net, najwyżej odsyłam/sprzedam. Za to kilkukrotnie oddawalam eleganteny i zare, bo podbicie było za niskie.

Kupuję na przecenach, zalando, w tkmaxxie, czasem na Amazonie czy all

golinda

Cytat: ishka82 w 12 Mar 2014, 12:35:06ale żadne buty by nie wytrzymały takiego użytkowania

a skąd wiesz? :D

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 14:03:14

a co do wspomnianych emeli, to większość na ich stronie (wpisałam rozmiar 28) to koszmarki niczym z bazaru w Krośniewicach

http://emel.com.pl/PL/shoe,1483,0,0.html
http://emel.com.pl/PL/shoe,1005,0,0.html
http://emel.com.pl/PL/shoe,263,0,0.html

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 14:04:00

dla mniejszych są ładne, ale jak mam wydać na to ponad dwie stówy, to wolę włoskie

jo_miekka

Cytat: golinda w 12 Mar 2014, 13:58:50dla mniejszych są ładne, ale jak mam wydać na to ponad dwie stówy, to wolę włoskie

No bo tylko te malutkie są ładne, fakt.
I te nie kosztują nawet dwóch stów ;)

Angie

golinda to fakt, oni mają dwa oblicza :D