Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Te File maja spora rozmiarowke. Kuba ma Ecco zimowe 26, wyrosl z jesiennych emeli 25, a te File ma 25 wlasnie.

Justynna

Cytat: mobka w 26 Mar 2013, 21:05:22
Te File maja spora rozmiarowke. Kuba ma Ecco zimowe 26, wyrosl z jesiennych emeli 25, a te File ma 25 wlasnie.
No nieźle. Chyba bez przymierzenia nie da rady kupić.

golinda

już mi wiosennie dobrze z moim dzieckiem

potem jeszcze sandałki, trampki i już :)

niewiemjaka

golinda super butki :)

ależ wam zazdroszczę tych bucików ładnych, nas czekają profilaktyczne..

golinda

Cytat: niewiemjaka w 27 Mar 2013, 16:39:42nas czekają profilaktyczne..

teoretycznie też powinniśmy, ale ortopeda powiedział, żeby dać sobie z tym spokój

Angie

niewiemjaka dlaczego? Lena też fatalnie chodzi, kostka jej leci do środka, ale
nie idę do ortopedy, bo oni mają różne opinie. Rehabilitanci też mówią inaczej  :crazy:

Lena nosi w przedszkolu Daniele. Buty kupuję normalne.

golinda skąd te czerwone?

niewiemjaka

no nasz kazał absolutnie, nogi są gorsze niż pół roku temu, widać to :( załamka lekka.. no ćwiczyć trzeba, bo jedynie ćwiczenia coś dadzą, buty mają mniejszy wpływ, ale z ćwiczeniami to jest jak jest :/ nie wytrzymuje za długo

Angie no ja nie byłam z tym u ortopedy, byłam z biodrami rok temu i teraz, ale zwrócili uwagę na koślawe pięty

Angie

niewiemjaka a nie wystarczą papcie? jakby nosił takie daniele w przedszkolu?

Ja ostatnio u ortopedy byłam ponad rok temu.

A jakie robicie ćwiczenia?

niewiemjaka

Angie nosi kapcie profilaktyczne ortopedyczne (z wkladka supinujaca, obcasem thomasa, wysokie) ale to za mało, trzeba cwiczyc (chodzeni na palcach pietak na krawdzeiach, zbieranie palcami kredek z podlogi itp)

tu zdjecie rok temu,a teraz jest gorzej, cala noga jakos zle sie uklada, nie wiem, jak szedl po gabinecie przed tym lekarzem rozebrany to dopiero to zobaczylam

golinda

oj, faktycznie mocno ma

Dodany tekst: śro, 27 mar 2013, 17:51:05

Cytat: Angie w 27 Mar 2013, 17:06:17golinda skąd te czerwone?

STUPS

Dodany tekst: śro, 27 mar 2013, 17:52:15

Cytat: Angie w 27 Mar 2013, 17:06:17kostka jej leci do środka

Nince też leci do środka lekko, kazali biegać na palcach, na piętkach i na boczkach stóp

Kasia

Michał ma iksy podobno lekkie, pytałam o obuw, na razie ma ganiac w normalnych

ishka82

zmierzyłam te półbuty, co kupiłam w CCC, myślę, ze dobre, ma troszkę zapasu, a w większych by się chyba zabiła ;D nie łudzę się, ze będą dobre na jesień ;) dziś kupiłam sandały, takie same jak miała w zeszłym roku, elefanteny, rozmiar 29...obawiam się, że zanim lato przyjdzie, to 28 będą małe...jakby co, to jest 3 miesiące na zwrot :D

golinda

Cytat: ishka82 w 28 Mar 2013, 12:29:13to jest 3 miesiące na zwrot Cheesy

tak, u nich to jest super

bozena.dp

golinda te geoxy to takie przewiewne są? te dziurki są na wylot?
fajne te buty :)

golinda

Cytat: bozena.dp w 28 Mar 2013, 16:30:37golinda te geoxy to takie przewiewne są? te dziurki są na wylot?

tak, to siateczka jest :)

aniak1211

golinda
Fajne buty:)
Moja D. ma szkolne bardzo podobne do tych czarnych ;)
ale z clarksa ;)

bozena.dp

golinda, a może mi podlinkować te geoxy?

golinda

masz pw
Cytat: aniak1211 w 28 Mar 2013, 18:21:41Moja D. ma szkolne bardzo podobne do tych czarnych wink

one są granatowe :)

bozena.dp

dzieczyny czy możecie mi polecić jakieś sportowe buty, do kopania piłki, dla P., najlepiej jakieś lekkie, przewiewne, bo P. się stopy pocą ;D

aniak1211

magdalinska

Cytat: ishka82 w 28 Mar 2013, 12:29:13rozmiar 29
niezle :) Kuba ma malutką stope, zimowe elefanteny 25, na wiosne są dobre te z jesieni, 24

ishka82

Cytat: magdalinska w 29 Mar 2013, 08:22:58
niezle :) Kuba ma malutką stope, zimowe elefanteny 25, na wiosne są dobre te z jesieni, 24
mierzyłam jej je wczoraj, na dzień dzisiejszy sporo za duże, ale nie idę wymieniać, bo jej strasznie szybko stopa rośnie, a patrząc za okno mam wrażenie, że na lato przyjdzie nam jeszcze długo poczekać ;) tam jest 3 miechy na zwrot, zdecyduję jak przyjdzie ciepło, czy potrzebne mniejsze, czy do nich dorośnie ;D