Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

No nie lubi ;D Ale nie wiem czy mu do przedszkola nie wziąć.
Ale chyba poczekam aż coś w biedronce, albo lidlu będzie.

marax

http://allegro.pl/ecco-siberia-sniegowce-ocieplane-buty-hydro-max-30-i3073365935.html
ja mysle nad tymi na za rok tylko nie wiem jaki rozmiar bedzie miala teraz ma 29 wiec za rok 30?

marcheewka

kurcze, ale ja potrzebuje rozm 26/27!
zobacze dzisiaj w deichmanie te co wkleilam.

Ola nosi kalosze, lubi taplać sie w kałużach, blocie, biegać jak pada itp.
W zeszłym roku duzo nawet chodziła w kaloszach, teraz też sie przydadzą

Nie chce za duzo wydawać, ale chcialabym, aby były ładne

konwalia

Daga ma czerwone kalosze romika, kupilam w zalando za 39, bardzo fajne

marcheewka

byłam wczoraj w deichmanie, mają dosyc dużo modeli.
Ten różowy był zbyt różowy i błyszczący
wziełam te, tylko naprawdę nie są takie krzykliwe, ciemniejsze i ładniejsze
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dziewczece/buty-dzieciece/00006001160776/kalosze%20dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=/dziewczece/buty-dzieciece/buty-dzieciece-kalosze

i jeszcze w tesco na przecenie mieli sporo kaloszy za 20 zł! Dziewczęce i chłopięce.
Wziełam jej rózowe w motylki.
Przymierzyła i woli te niebieskie, dzisiaj cały dzień w nich biega, pewnie zostaną.

bozena.dp

o matko, dziewczyny
wczoraj przeczytałam o tym jak dzieci podwijają palce i nie można im tak do końca wierzyć, kiedy  mówią, że jakieś buty są za małe albo ok
no i dziś wyjęłam wkładkę z butów, w których Paweł aktualnie chodzi i jestem w ciężkim szoku! okazało się, że te buty są o dobry rozmiar za małe! a moje dziecko nawet słowem nie pisneło nic na ten temat! no i wystraszyłam się, że buty które kupiłam okażą się jednak za małe, a ja już metki pozrywałam... a wkładki wyjąć z nich się nie da, bo jest przyklejona... no ale udało mi się zmierzyć innym sposobem i okazało się, że uff... buty są ok i mają jeszcze trochę zapasu, jakieś 0,5cm może...
w sumie to mi głupio, że dałam plamę, że nie sprawdziałam wcześniej i dziecko w za małych butach chodziło :blush:

konwalia

bożena, się nie przejmuj za bardzo
ale wkładka z 0,5cm to na styk, więc pewnie w nich tylko chwilę pochodzi

Dodany tekst: 16 Mar 2013, 19:59:35

a może ci wyumienią, jak masz karton i widać, ze nowe?

marcheewka

Cytat: konwalia w 16 Mar 2013, 19:49:09
bożena, się nie przejmuj za bardzo
ale wkładka z 0,5cm to na styk, więc pewnie w nich tylko chwilę pochodzi

Dodany tekst: 16 Mar 2013, 19:59:35

a może ci wyumienią, jak masz karton i widać, ze nowe?

0,5 cm to na styk??
To o ile za duze kupujesz?
Chyba zależy od butow. Kozaki Ola miała ok 1cm za duże i dobrze chodziła.
W balerinach 1 cm to porażka, max 0,5 cm.

Dodany tekst: 16 Mar 2013, 20:53:07

bozena.dp ja coś o tym wiem.
Mam całą szufladę za małych butów Oli i ona je ubiera i biega!
Ostatnio w kaloszach za małych o jakiś 1 cm, w połbutach zamałych o 0,5 cm ( w stosunku do stopy)
Nie wiem jak ona moze, zawija te paluchy jakoś i biega.

Ja kontolnie mierzę stopę co miesiac - dwa, albo jak chce kupic nowe buty.

kotabma

Cytat: marcheewka w 16 Mar 2013, 20:50:53Nie wiem jak ona moze, zawija te paluchy jakoś i biega
a z nie chce chodzic w zamalych butach, jak zaczyna biegac po domu na bosaka i kategorycznie odmawia zakladania kapci, to wiem ze pora na zmiane butow
rozmiar buta zawsze okreslam na miarce z dichmanna, pozniej biore slomke i tne na taka dlugosc jaka wyszla, ide do sklepu i szukam odpowiedniao wiekszych zeby miala zapas. ostatni etap to zabranie jej do sklepu i mierzenie lub kupuje i mierze w domu i zostaja albo oddajemy ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Michaś dostał te:
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece/00006001160775/kalosze%20dziecięce.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece/buty-chlopiece-kalosze
babcia z bólem serca kupowała :D

golinda

trochę mnie zastanawia motyw trupich czach na rzeczach dla dzieci (i nie dla dzieci też)...
w sumie one nie wiedzą co to jest, no ale dorośli już raczej tak. jak można wpaść na taki dziwaczny pomysł?

feeling.good

własnie zamówiłam dla Bysi

konwalia

Marchewka ale dla dzieci poleca się min 0,5cm, optymalnie 0.8 a akceptowalne jest do 1,2
Stopa musi mieć luz by się rozwijać, dojdzie skarpetka

Poza tym Polacy kupują za małe buty, but powinien być pol rozmiara większy

A Dadze kupuje 23, mimo, ze wg miarki mogłaby nic 22, to juz takich nie chce nosić i są na styk

golinda

marcheewka

Cytat: konwalia w 17 Mar 2013, 10:02:55
Marchewka ale dla dzieci poleca się min 0,5cm, optymalnie 0.8 a akceptowalne jest do 1,2
Stopa musi mieć luz by się rozwijać, dojdzie skarpetka

Poza tym Polacy kupują za małe buty, but powinien być pol rozmiara większy

A Dadze kupuje 23, mimo, ze wg miarki mogłaby nic 22, to juz takich nie chce nosić i są na styk

ja tylko mówie, co obserwuje u Oli.
Za duze buty jej kłapią i potyka się, przewraca.
Zależy od buta, trzewiki mogą być, ale baleriny juz nie ( wiem, bo kupiłam w zeszłym roku 1 cm wieksze i nie mogła ich nosić, bo noga latała)

Zresztą Oli juz tak noga nie rośnie ( mam nadzieje), od jesieni praktycznie nie urosła.

Kasia

Cytat: marcheewka w 17 Mar 2013, 21:17:18Za duze buty jej kłapią i potyka się, przewraca.
tak samo jest z Michałem
ale to głównie na poczatku, potem przyzwyczaja sie do tego "za duzego buta a tak naprawde dobrego" i chodzi juz normalnie

Michał ma bardzo wąska stope i to tez utrudnia sprawe

konwalia

Marchewka u nas i dwa rozmiary więcej pewnie by nie klapaly, bo podbicie ma nadal wysokie bardzo

marcheewka

Cytat: konwalia w 17 Mar 2013, 21:20:16
Marchewka u nas i dwa rozmiary więcej pewnie by nie klapaly, bo podbicie ma nadal wysokie bardzo

ale czy to zdrowe da stopy?
w takim za dużym bucie stopa inaczej pracuje.
Ale ja sie nie znam, w zeszłym roku co miesiac kupowałam buty, bo ciagle były za małe :-)

konwalia

Ale ja jej nie puszczam w dwa rozmiary za dużych ;) napisałam "pewnie by"
Optymalnie najlepiej byłoby trafić w pol rozmiaru większe

Justynna

Cytat: golinda w 16 Mar 2013, 22:29:29
trochę mnie zastanawia motyw trupich czach na rzeczach dla dzieci (i nie dla dzieci też)...
w sumie one nie wiedzą co to jest, no ale dorośli już raczej tak. jak można wpaść na taki dziwaczny pomysł?
Mnie przeraża motyw trupich czaszek. Wewnętrznie czuję straszny opór i dlatego nie kupuję nic z takim motywem sobie ani Michałowi.

olgaaa1

co do luzu w butach, to idealnie jest jeśli dziecko ma od 0,7-1cm luzu w bucie.
Mam pytanie do użytkowniczek crocs (tych sandałowych) czy warto wydać kasę na oryginalne crocs? Przerażająca kwota 120-140 zł za buty na jeden sezon, gdzie jeszcze trzeba kupić "normalne" sandałki. Teraz jest dość dużo podrób typu crocs ccc, myślicie, że warto? czy odżałować i kupić oryginalne.