Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

golinda

napisałam to i zastanowiłam się sama nad archaicznością tego słowa ;)

aja

o fajne te fila buty
ciekawa sama jestem czy w miare gietkie

Dodany tekst: 28 Lut 2013, 21:38:22

kupiłam M. pierwsze lepsze buty, okazało sie ze ma na nodze 21 a powinien 23

aja

mobka

Właśnie myślę, ale chyba Arkadia. Bo w Wola Parku mi ich nie pokazuje.

aja

ahhh zapomniałam o tej funkcjiiiiiii

olgaaa1

Mobka w Wola parku nie ma już deichmana i ciekawe jestem kiedy ty pojedziesz :P

mobka

Olgaaa, no właśnie myślałam, że go remontowali i nie mogłam sobie przypomnieć co teraz obok Home&You jest.
A pojadę jutro. Popoludniu. I będę kleła na czym świat stoi, że w piątek do Arkadii się wybrałam ;) Mogłabym do Blue City pojechać, ale tam trzeba z parkingu się przejść, a chyba mi się z Kubą nei chce. NO, ale te buty muszę jeszcze przed porodem załatwić, bo wiosna idzie. Z resztą już mężowi mówiłam, że jakbym jednak urodziła, to ma to załatwić, bo Kuba na bosaka będzie chodził.

Wczoraj np. sama jeszcze autem w pracy byłam ;)

konwalia

mobka a nie wolisz zamówić przez net? ja ostatnio zrezygnowałam praktycznie ze stacjonarnych zakupów

mobka

Konwalia, boję się o rozmiar. Mam z Zary 26/27 i są na Kubę duże. Emele z jesieni ma 25 i są małe. Ecco zimowe ma 26 i one już na początku mi się takie na styk wydawały, ale nie skarży się, a zimowe dobrze zmierzyć ciężko.
A odsyłać, tracić czas i pieniądze, to już wolę się przejechać. Szczególnie, że wg strony powinny być w CH.

olgaaa1

Moja kolezanka po takich zakupach urodziała więc może i Tobie się poszczęsci :-)

vobi

bozena.dp

Cytat: mobka w 28 Lut 2013, 22:16:14
Konwalia, boję się o rozmiar. Mam z Zary 26/27 i są na Kubę duże. Emele z jesieni ma 25 i są małe. Ecco zimowe ma 26 i one już na początku mi się takie na styk wydawały, ale nie skarży się, a zimowe dobrze zmierzyć ciężko.
A odsyłać, tracić czas i pieniądze, to już wolę się przejechać. Szczególnie, że wg strony powinny być w CH.

zamawiając ze strony deichamnna nie płacisz nic za przesyłke ;)
a oddać możesz w ich sklepie, więc nie musisz odsyłać ;)

Dodany tekst: 01 Mar 2013, 00:11:11

Cytat: marcheewka w 27 Lut 2013, 22:39:29
o kurcze, Ola ma teraz 25/26, nie mogę nigdzie jej butów wiosennych kupić, bo większosć konczy sie na rozm 25 albo zaczyna od 27

no ale ile Ola ma wzrostu?
bo Paweł tylko 87cm (czy jakoś tak ;))

feeling.good

marcheewka

te mi sie podobają, chyba sie skuszę

http://www.halens.pl/dziecko-marki-next-obuwie-sportowe-9854/buty-096252/paging$1,27?oc=036

Dodany tekst: 01 Mar 2013, 10:17:54

bozena.dp ja tylko tak pisze ;) bo mniejszych rozmiarach widzę duży wybór, a w Oli nic.
Ola miesiąc temu miała 97 cm, stopa o długości 16 cm

ddu

mobka, super!

a ja poszłam dziś do sklepu  z butami po kalosze, kupiłam brzydkie , ale lekkie jak piórko z Befado
i pani mi pokazała z 10 par taaaakich pięknych trzewików ;)  z emela, chciałabym z 10 par

ps. zwierz, może im stronę zaproponujesz? ;) - http://www.butyurwis.pl/index.html

golinda

kupujecie buty tzw. przejściowe?
mam lekki dylemat... bo N. przecież pochodzi w tym parę tygodni, a potem będzie już ciepło

i jeśli tak, to jakie? wyższe trzewiki, kozaki wiosenne, sportowe skórzane niższe?

aniak1211

golinda
Trampki;D
Pozniej baleriny i sandaly:)

Kasia

golinda< Michał ma zawsze buty przejsciowe ale on w nich chodzi i w zimę jak np. do hipermarketu jedziemy czy np. samym autem.
albo takie nieocieplane trzewiki do pół łydki lub normalne albo adidasy - dłużej uzywamy niż kozaki, bo kazaki tylko na śnieg czy spacery czy do przedszkola

OlaFasola

golinda, ja kupiłam, ale głównie dlatego że M wyrósł w zimowych, a na trampki jest jeszcze zdecydowanie za zimno.
Kupiłam mu skórzane na nieco grubszej podeszwie, minimalnie ocieplane trzewiki.

Kasia

Cytat: golinda w 05 Mar 2013, 14:00:57i o tych, ale z tym sznurowaniem będzie problem:

http://www.next.co.uk/x51694s8#
zamiast sznurówki wciągnij gumkę białą ;)

golinda

Cytat: Kasia w 05 Mar 2013, 14:03:19
zamiast sznurówki wciągnij gumkę białą ;)

oooo! Kaśka! masz u mnie sześciopak piwa! :beer: