Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

Mi9chał dwa lata temu miał jasniutka kutkę, błekit z biały i bardzo czsesto wystarczyło na mokro przetrzeć
super była, z coccodrillo
pralismy kilka razy i schła na pocvzekaniu, rano suchutka była.

a w zeszłym roku miał brazowa z zary to tym bardziej przetrzeć wystarczyło

didi_loczek

Wojtek ma jedną kurtkę puchową (kupiona z myślą o przyjeździe do Polski) i jedne buty - wysokie, ocieplane Geoxy. Bieganie po kałuży wytrzymały wczoraj bez problemów :D Spodnie ocieplane uszyła mu moja mama (o właśnie, zeszłoroczne muszę sprzedać ;) ).
Jak spadnie śnieg u nas, to będzie cud więc nie przewiduję kolejnych zakupów na zimę ;D.

magdalinska

Cytat: mobka w 19 Lis 2012, 14:15:54
A no i moj sniegiem to byl malo zainteresowany i pewnie teraz raczej mu sie nie udzieli ;)
moj tez ;)
prałam wieczorem, na grzejnik, rano była sucha. zobaczymy jak w tym roku. zreszta nawet jak wyjdzie na snieg i przemoczy, to i tak tylko raz dziennie, ok poludnia, wiec problemu nie bedzie

golinda

no każdy ma tak, żeby mu było wygodnie, wiadomo :)
ja lubię, kiedy buty są dopasowane stylem do góry i lubię jej zmieniać jedno i drugie. doprawdy nie wiem skąd to u mnie ;) ;)

marcheewka

Cytat: golinda w 19 Lis 2012, 14:48:04
no każdy ma tak, żeby mu było wygodnie, wiadomo :)
ja lubię, kiedy buty są dopasowane stylem do góry i lubię jej zmieniać jedno i drugie. doprawdy nie wiem skąd to u mnie ;) ;)

;)

ooo i to też!
Inna kurtka do sukienki, inna do spodni ;)

abkasia

Cytat: marcheewka w 19 Lis 2012, 14:58:12Inna kurtka do sukienki, inna do spodni
no u dziewczynek to mus ;)
ja juz dobieram rajty do body ... ;)

u chlopca jest latwiej w tym wzgledzie... wystarczy cos uniwersalnego i pasuje do wiekszosci rzeczy... u dziewczynek to plaszczyk jest super, a na snieg, puchowka :)

golinda

Cytat: abkasia w 19 Lis 2012, 16:40:26ja juz dobieram rajty do body ...

rajstopy jej już zakładasz?
moja N. miała takie chudziutkie nóżki, że długo wszystkie za duże były :D

marcheewka

Cytat: abkasia w 19 Lis 2012, 16:40:26
no u dziewczynek to mus ;)
ja juz dobieram rajty do body ... ;)

u chlopca jest latwiej w tym wzgledzie... wystarczy cos uniwersalnego i pasuje do wiekszosci rzeczy... u dziewczynek to plaszczyk jest super, a na snieg, puchowka :)

rajty do sukienki, Ola ma chyba milion par rajtuz ;)

aniak1211

D. ma jesdna kurtke,
myslalam ze wystarczy,ale po jednym dniu w szkole trzeba prac,moze przetrzec wystarczy;)
Dzieci bawia sie na podworku,
robia rakiety z recyklingu a kurtka cala w kleju,
w sobote ja wypralam w pralce i mocno zaluje a recznie mi sie nie chce co tydzien prac;D
Musze jakas "gorsza" kupic na ebay bo tej mi szkoda;)
Kozaki tez ma jedne ale musze cos dokupic.

abkasia

Golinda moja to kluska :)
ma rajty na 50-56 z kappahl.. Calkiem obcisle nie sa;)

kotabma

Cytat: mobka w 19 Lis 2012, 11:46:53jedne buty dla Mlodego
ja tez - ale sadze ze 2 beda konieczne bo jej noga urosnie
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Moj juz ma gigantyczny rozmiar 26 ;D Ale cala jesien w 25 przebiegal, wiec mam nadzieje, ze jedne starcza ;D

kotabma

yoy

Franek ma 24/25 i szukam mu uzywanych teraz. Kupilam jedne w smyku (bardzo fajne!) i teraz szukam drugich na zmianę (w razie zmoczenia czy innej katastrofy) Póki co okupuję allegro. W ogole lubie buty ze smyka. W tamtym roku tez mielismy i swietne byly.

zuzia

yoy
ja mam 26 ze smyka.

M. ma 2 pary kozaczków/zimowców. jedne z futrem drugie bez.
te bez to tak na teraz jak jest zimniej.
i 2 kurtki, ale jedna taka jesienno-zimowa, a druga zimowa - narciarska. jak mu będzie w niej zimno to kupię puchówkę a tą sprzedam.

errata

A Ania ma 3 kurtki zimowe, i ani jednych butów zimowych :D

foszek

a ja musze kupic F. druga pare butow do przedszkola, poszli wczoraj do lasu i musialam pol wieczora buty czyscic

golinda

a może któraś chce takie Bartki? rozmiar 23, skórzane, wewnątrz futerko, bardzo ciepłe

errata

golinda może bym chciała, ale nie wiem, czy za duże nie będą. Możesz mi potrzymać je do wieczora? Jak rozmiarówka bartków się ma np. do befado albo ccc?

golinda

Cytat: errata w 20 Lis 2012, 13:52:21Jak rozmiarówka bartków się ma np. do befado albo ccc?

N. nosiła zeszłej zimy 23 bartek i 23 ccc

ziuta

Cytat: abkasia w 19 Lis 2012, 16:40:26u chlopca jest latwiej w tym wzgledzie... wystarczy cos uniwersalnego i pasuje do wiekszosci rzeczy... u dziewczynek to plaszczyk jest super, a na snieg, puchowka
no niekoniecznie, ja chłopcu też zakładam raz płaszczyk i kozaki skórzane, a raz kurtkę taką narciarską i śniegowce ;D

abkasia

Cytat: ziuta w 21 Lis 2012, 08:46:26
no niekoniecznie, ja chłopcu też zakładam raz płaszczyk i kozaki skórzane, a raz kurtkę taką narciarską i śniegowce ;D
no wiadomo, ze mozna :D
ale jednak przy dziewczyce to jakos tak czestsze to jest.. ;)

mobka

DObrze, ze u mnei drugi facet, bo obawiam sie, ze dziewczynka tez mialaby jedna kurtke i jedne buty. Wszystko w stylu sportowym ;)

malybob

W zasadzie, nie wiem czy tu powinnam pisac czy watku niechodzacym...
Musze kupic szkrabowi buciki zimowe. Nie chodzi, ale jak dlugo jeszcze? Ruchowo rozwija sie raczej szybciej niz wolniej, dlatego mysle o zakupieniu butow na zas... Jak myslicie, to dobry trop?
A jednoczesnie jakos bardzo duzo zapewne w takich bucikach by nie chodzila, raczej z wozka bedzie zime podziwiac.
No, dylemat mam.
Kusza mnie takie buciki skorzane, znacie je moze? Polecacie Zare dla maluchow? A moze cos innego polecicie?

zosia2007

dla takiego niechodzacego ale zaczynajacego kupilabym z bardzo miekka podeszwa
z zary nigdy nie kupowalam butow dla dziecka, wole "bardziej butowe" marki
chociaz z H&M mlody mial kilka par trampek