Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Niby tak ale sa uniwersalne te columbia juz nie . Na nasze zimy to wystarcza a Plus skarpeta sa super . 300 zl bym nie dala ale 110 to jak w ccc . sniegowcow do plaszcZyka nie zaloze te ecco jakos ujda do wszystkiego i nie przemokna  .

abkasia

No columbia to typowe sniegowce. H nosil je tylko na spacery.. Do sklepow mial lzejsze. Teraz tez sniegowce bedzie ubieral na zabawy w sniegu ;)

marax

Oki 300 zl columbia sniegowce + buty do marketu 200 + buty do przedszkola gdzie plan dzialania nigdy znany nie jest . Ecco sa uniwersalne sprawdza sie i w galerii i na smiegu ze skarpeta . Gdyby nie te ceny to pewnie bym kupila kilka par .

abkasia

Te ceny sa koszmarne...
300 zl za buty na sezon.. Maskra..

marax

Ceny są kosmiczne . Udalo mi sie geoxy kupic za 110 plus ecco za 110 wiec mam 2 pary nowych markowych butow w cenie 1 . Sniegowce jakies dostałam po kuzynie laury ( czarne chłopięce) - w tamtym roku nie bylo wcale sniegu w tym roku pewnie tez kilka dni . Nie wydam 300 zl na super sniegowce . DOliczyc kurtki 2 + spodnie .................... sama chodze w butach ktore maja 4 lata i kurtce 2 letniej . Mala za to jak krolewna :)

mobka

Mam jedna kurtke i jedne buty dla Mlodego ;D I jedne spodnie od kombinezonu. Wiecej nie przewiduje....

fasolka1980

Cytat: mobka w 19 Lis 2012, 11:46:53
Mam jedna kurtke i jedne buty dla Mlodego ;D I jedne spodnie od kombinezonu. Wiecej nie przewiduje....

To tak jak ja.

golinda

hmm, ja mam dla mojej 4 pary kozaków, w tym jedne śniegowce
2 kurtki i kożuszek
jeszcze nie mam spodni ocieplanych

magdalinska

Kuba ma kurtke z tamtego roku, dokupiłam tylko spodnie ocieplane.  no i jedne buty. Myslalam ze w czapce obskoczy z tamtego roku, ale jest jednak za mała....

ddu

hela ma 1 kozaki, jedne "trapery, kożuszek i kurtkę
prawdę mówiąc, chciałabym jeszcze jedną kurtkę, bo jak będą sanki, bałwany itp, to mokra kurtka wyklucza z zimowych zabaw.
a na zimę na pewno się załapiemy, u teściów jest zawsze

ishka82

Cytat: fasolka1980 w 19 Lis 2012, 13:08:59
To tak jak ja.

i ja ;D ale chciałabym trafić jakieś buty nie śniegowce i elegantszą kurtkę/płaszczyk ;) od biedy w razie przemoczenia/prania może założyć zeszłoroczną kurtkę ;)

abkasia

Cytat: golinda w 19 Lis 2012, 13:14:59
hmm, ja mam dla mojej 4 pary kozaków, w tym jedne śniegowce
2 kurtki i kożuszek
jeszcze nie mam spodni ocieplanych
ale to dziewczynka ;)

Dodany tekst: 19 Lis 2012, 13:48:08

ja zimowa dla malego mam jedna, jedna jesienna ( ocieplana, ale nie tka gruba )
buty- jedne z H&M, jedne sniegowce i chce mu jeszcze te z zary wziac, o iole beda dobre na wielkosc
spodnie ocieplane 1, te z reserved co Angie polecala

mobka

ddu

no ale jak z 1 kurtką/ jednymi butami?
jak są przemoczone albo wyprane, to w czym wasze dzieci wychodzą?
moja w zeszłoroczną się nie zmieści

abkasia

Cytat: ddu w 19 Lis 2012, 13:56:35
no ale jak z 1 kurtką/ jednymi butami?
moja w zeszłoroczną się nie zmieści
a dlaczego przemoczone?

jak piore to schnie w pol dnia przy kaloryferze ;)

mobka

Cytat: abkasia w 19 Lis 2012, 13:57:57
a dlaczego przemoczone?

jak piore to schnie w pol dnia przy kaloryferze ;)

Dokladnie ;D

Justynna

My kozaki już mamy, musimy nabyć jeszcze jakieś śniegowce. Kurtki mamy 2 (zeszłoroczna + darowana) oraz płaszczyk (kupiony za grosze na Allegro). I mam nadzieję, że zeszłoroczne spodnie na śnieg będą dobre przez całą zimę ;D

Kasia

Cytat: ddu w 19 Lis 2012, 13:56:35no ale jak z 1 kurtką/ jednymi butami?
Michał nigdy nie miał przemoczonej kurtki ani butów :D
w zeszłym roku miał taka kurtkę że ani razu jej nie prałam, raz czy dwa razy na mokro przetarłam - czysciutka jest
a dwa lata temu kurtka schła po praniu przez jedna noc :D
w łazience ciepłio mamy a jak chce jeszcze cieplej to mam suszarnię, tam wszystko schnie w mig :D

ddu

przemoczone od śniegu
no wiadomo
hela w zeszłym roku jak się kulała z górki po śniegu, to ten śnieg wlazł tam pod spód i oczywiście, do rana by to wyschło, ale my po południu szłyśmy lepić bałwana

marcheewka

Ola ma 3 pary kozaków ( w tym śniegowce ecco), 3 kurtki i 2 spodnie ocieplane na śnieg.
Ale i tak musze dokupić kurtkę "narciarską", bo ma jeden komplet tchibo i osobne spodnie. Kurtki ma 2 normalne, przemakalne. Do tych dodatkowych spodni potrzebuję kurtkę.

mobka

A no i moj sniegiem to byl malo zainteresowany i pewnie teraz raczej mu sie nie udzieli ;)

Kasia

a to nie wiem, Michał ma kurtki czy buty takie że mokre się nie robią, nawet po tarzaniach w sniego :knuje:
czapka rekawiczki mokre ale kurtka i buty nie

marcheewka

Cytat: ddu w 19 Lis 2012, 14:14:41
przemoczone od śniegu
no wiadomo
hela w zeszłym roku jak się kulała z górki po śniegu, to ten śnieg wlazł tam pod spód i oczywiście, do rana by to wyschło, ale my po południu szłyśmy lepić bałwana

oo, to  właśnie - jak sie rano idzie na sanki, a po południu ponownie to czasem kurtka mokra.

abkasia

Cytat: Kasia w 19 Lis 2012, 14:16:27
a to nie wiem, Michał ma kurtki czy buty takie że mokre się nie robią, nawet po tarzaniach w sniego :knuje:
czapka rekawiczki mokre ale kurtka i buty nie
u nas tez tak jest...