Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kotabma

Zosia ma teraz 84 cm, ok 10 kg (ale juz dochodzilismy do 11 kg tylko 2 choroby pod rzad nas zalatwily), rozmiar buta 22, kozaki kupilam 23 :D

ona nie bywala mierzona wczesniej, dopiero na bilansie 2-latka wiec siatek wzrostu nie posiadam
moge jedynie orientacyjnie ci podac ze bodziaki z tesco odkad skonczyla rok zawsze nosila pol roku dluzej niz by to wypadalo z rozmiarowki podanej na metce

Dodany tekst: 04 Lis 2012, 21:39:03

generalnie mam bardzo ekonomiczne dziecko :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

twinnie77

Rubin, wywołałaś temat na czasie ;)

Moja Ryśka chodzi jeszcze w Guciach r. 20, od szwagierki dostałam jakieś zimówki na 22 i 23, jutro będę sprawdzać czy dobre. Ale pilnie muszę coś znaleźć na teraz, bo w Guciach zimno, a poza tym są na styk.

Konwalia, nie masz na zbyciu czegoś w rozmiarze 21 na jesień bądź lekką zimę?? (jutro dokładnie zmierzę)

A dla Mili polecam Antylopę, to są dla mnie buty nr 1 - skórzane, lekkie, w dobrej cenie. Np. takie:
http://allegro.pl/ocieplone-zimowe-kozaczki-antylopa-20-wyprzedaz-i2758999335.html

konwalia

twinnie mam nowe ecco na rzepy 21

rubin04

Cytat: twinnie77 w 04 Lis 2012, 23:20:20A dla Mili polecam Antylopę, to są dla mnie buty nr 1 - skórzane, lekkie, w dobrej cenie. Np. takie:
http://allegro.pl/ocieplone-zimowe-kozaczki-antylopa-20-wyprzedaz-i2758999335.html
oj te zupełnie nie w naszym "stylu"

Sputniku, wysłąm PW

golinda

a ja zamówiłam dla N. 2 pary butów w deichmannie w piątek i dziś przed 9 już były u mnie
kurier za darmo
super :)

twinnie77

Cytat: rubin04 w 05 Lis 2012, 10:52:31
oj te zupełnie nie w naszym "stylu"

Sputniku, wysłąm PW

One na żywo super wyglądają. A zresztą wygoda i zdrowie dziecka są ważniejsze... ;)

Dodany tekst: 05 Lis 2012, 11:47:52

Cytat: konwalia w 05 Lis 2012, 09:57:33
twinnie mam nowe ecco na rzepy 21

Jeszcze nie zmierzyłam Gabi, ale możesz mi PW z linkiem i ceną wysłać?

errata

Cytat: golinda w 05 Lis 2012, 11:33:29
a ja zamówiłam dla N. 2 pary butów w deichmannie w piątek i dziś przed 9 już były u mnie
kurier za darmo
super :)

a jakie?

marax

Cytat: golinda w 10 Lis 2012, 08:12:23
takie:

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dziewczece/buty-dzieciece/00006001105522/kozaki%20dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=dziewczece/buty-dzieciece

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dziewczece/buty-dzieciece/00006001104933/kozaki%20dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=dziewczece/buty-dzieciece

i uświadomiłam sobie, że tym sposobem ona ma już 4 pary kozaków... a ja dwie... i to już po dwóch sezonach

fajne a jaki rozmiar ona nosi . te elefanten mi sie podobaja ale moja ma juz 29 .............. one nie przemakaja te po 89 ?
kurcze wydaje mi sie ze na sniegu one moge przemoknąć. Mam czerwony plaszczyk z wojcika i bylyby idealne.

golinda

Cytat: maraxela w 10 Lis 2012, 08:20:29one nie przemakaja te po 89 ?
kurcze wydaje mi sie ze na sniegu one moge przemoknąć

no ale ja nie wypuszczę jej na śnieg w takich butach
to są buty do miasta, na suche chodniki etc.

a rozmiar ma 25

Justynna

Cytat: golinda w 10 Lis 2012, 08:58:11
a rozmiar ma 25
Fajna mała stópka :)
Mam wrażenie, że do r. 25 jest największy wybór.

golinda

w sumie na małą nie wygląda
a N. mierzy równo 100cm (w piątek była mierzona u lekarza) i te stopy proporcjonalne :hmm:

Justynna

Cytat: golinda w 10 Lis 2012, 11:54:57
w sumie na małą nie wygląda
a N. mierzy równo 100cm (w piątek była mierzona u lekarza) i te stopy proporcjonalne :hmm:
M. ma już 25-26. Buty zimowe 27. W szoku jest jak te stopy mu szybko rosną, zresztą reszta ciała również :D

errata

konwalia

errata  bierz 22

Daga ma półbuty własnie 21, a kozaki juuz 22

errata

Cytat: konwalia w 10 Lis 2012, 13:56:24
errata  bierz 22

Daga ma półbuty własnie 21, a kozaki juuz 22

dzięki  :beer:
chyba tak właśnie zrobię

A chodzi w tych kozakach? Nie przeszkadza jej ze są za duże?

rubin04

Byłam w Deichmanie, kupiłam dla Mileny te:

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dziewczece/buty-dzieciece/buty-dzieciece-kozaki/00006001098868/kozaki%20dziecięce.prod

ale musze oddać bo wciskanie w nie nogi to katorga i dla mnie i dla Mileny
- nie wiem czy Mila ma wysokie podbicie czy te buty tak kulawo uszyte :(

mobka

Ja pierdziu, od tygodnia szukam kapci w rozmiarze 24/25... na rzepy... i nie mogę znaleźć....

kotabma

Cytat: errata w 10 Lis 2012, 14:20:02A chodzi w tych kozakach? Nie przeszkadza jej ze są za duże?
Zosia tez chodzi w kozakach o rozmiar za duzych - dorobilam jej dodatkowe wkladki i sa ok. nie przeszkadza jej nic.

konwalia

errata chodzi, ale tak naprawdę miała raz na nogach, bo teraz za ciepło
one są inaczej uszyte chyba i to inna firma, więc ja nie widzę różnicy aż rozmiaru

rubin Daga ma wysokie podbicie i deichmanny nie wchodzą...

mobka

Feeling, dla mnie zwykle Befado moze byc, ale chcialam od reki i nigdzie stacjonarnie rozmiaru trafic nie moge.

feeling.good

Cytat: mobka w 10 Lis 2012, 20:42:21
Feeling, dla mnie zwykle Befado moze byc, ale chcialam od reki i nigdzie stacjonarnie rozmiaru trafic nie moge.

aaaa, rozumiem.

magdalinska

mobka a ccc cie interesuje? bo tam jest duzo rozmiarów. Kupilismy chyba 25 na rzepy, skorzana wkładka

mobka