Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Justynna

Cytat: marcheewka w 22 Cze 2012, 14:07:42
Mnie to nie przeszkadza, natomiast babcia nie chce ich ubierać, bo wedlug niej tajk jest xle, głupio to wygląda itp. Kupila Oli sandaly bez zapasu, na styk - palec siega do konca, czasem aż wystaje poza but.
:crazy: Nie pozwól zakładać Oli za małych butów.

marcheewka

Cytat: Justynna w 22 Cze 2012, 14:43:39
:crazy: Nie pozwól zakładać Oli za małych butów.

No nie pozwalam. Buty sa na styk, tzn nie ma zapasu, no może 2 mm jak sie dobrze zapnie.
Ja chce aby ubierała te większe.
No i znów wojna o buty, babcia jest niereformowalna, tlumaczę jej, że ma być 0,5 cm a ona swoje ( że głupio wygląda)
kurr

Ostatnio o za małe "croksy" to się obraziła, bo kategorycznie nie pozwolilam zakaldac ( ona chciała jakieś dziury na palce wycinać w klapkach za 10 zl!!)
Ech

ziuta

marcheewka, współczuję, nie wyobrażam sobie takich walk, ja mówię dziadkowi jak ma być i on się stosuje
głupia sytuacja, ale musisz być stanowcza, to Ty jesteś mamą w końcu

Justynna

Cytat: ziuta w 22 Cze 2012, 15:10:33
ja mówię dziadkowi jak ma być i on się stosuje
mój tato, jak się pożaliłam, że Michał znów wyrósł z butów, to powiedział, że za jego czasów kupowało się dzieciom buty o 2 numery za duże, żeby były na dłużej :D
Ale nie polecał mi takich kupować M.

marcheewka

Cytat: ziuta w 22 Cze 2012, 15:10:33
marcheewka, współczuję, nie wyobrażam sobie takich walk, ja mówię dziadkowi jak ma być i on się stosuje
głupia sytuacja, ale musisz być stanowcza, to Ty jesteś mamą w końcu
I jestem! Zawsze sie kłócę, ze to ja decyduje jakie ona ma mieć buty.
Problem, ze babcia wie swoje i kupuje swoje. Ma troche inną wizję, chyba jej się przeze mnie buty nie podobają.
Ona chciaalby, aby Ola miała buty pod kolor każdej sukienki/bluzki, ale po co?? Przecież to dziecko, zaraz i tak wyrośnie i nie znosi tych wszystkich butow. Staram sie kupować uniwersalny kolor, albo taki, jakich ciuchow ma najwięcej.
Przypadly jej do gustu półbuty, to walkolila je przez caly czas. Jeszcze ubierała, choć mówie, ze chyba juz za male... w weekend muszę je zmierzyc i schowac.

Ale babcia też sie czasem myli ;) kiedyś kupila Oli sweterek "od czapy", paskudny, różowy. Teraz juz jej sie nie podoba, bo tylko raz go ubrała Oli i leży w szafie  :point_lol:
A teść jej mowil, ze paskudny, a ona go ofuknęła, ze sie nie zna :point_lol:

Dodany tekst: pią, 22 cze 2012, 14:43:19

Cytat: Justynna w 22 Cze 2012, 15:23:18
mój tato, jak się pożaliłam, że Michał znów wyrósł z butów, to powiedział, że za jego czasów kupowało się dzieciom buty o 2 numery za duże, żeby były na dłużej :D
Ale nie polecał mi takich kupować M.

teściowa ma odwrotnie - ma tendencje do zamalych butow.
Często opowiada , jak to moj M nagle przestal chodzić ( miał ze 2 lata). Nie i nie, tylko chciał siedzieć, albo w wozku jezdzić, chodzić nie. Myślala, ze dziecko chore, albo coś. No ale wieczorem, po kąpieli dziecko ozdrowiało i biegalo na bosaka. Okazalo się, ze buty sa sporo za male. Aby sprawdzić wycieli w nich w czubkach otwor i paluchy wyleciały na zewnątrz!
Biedy M tak podkurczal paluch, aż nie mógł chodzić.

zwierzatko_mojej_mamy

fran mial takie do zloba, ale teraz dostal innej firmy, bo mialam wrazenie, ze te paski w befado mu sie wcinaja w noge w zgieciu
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

my mamy Befado jako kapcie
wg mnie są spoko, mięciutkie, wyglądają na wygodne
ale wątpię czy trzymają choć minimalnie kostkę...

niewiemjaka

olgaaa no to takie kapcie bardziej, nie za miekkie na chodzenie po dworze? kostke slabo raczej trzyamaj...

ja sie nasluchalam jakie to befado sa dobre, kupilam jak wiktor byl mały, to byly jedyne buty, ktore OBTARŁY mu noge (!) tuż nad piętą .. raz je miał na sobie u babci ..

zuzia

Misiek ma teraz tenisówki befado - jest zachwycony.

Justynna

zuzia, pokaż jakie.
Ja chciałam granatowe lub szare tenisówki z H&M, ale nie było rozmiaru  :zly:

zuzia

Cytat: Justynna w 29 Cze 2012, 10:39:49zuzia, pokaż jakie.
nie mogę ich znaleść na necie
coś jak te
http://allegro.pl/elemelebutki-zaprasza-befado-r-32-i2452087254.html
w ccc je widziałam, drogie - 49 zł, ja kupowałam taniej.

Dodany tekst: pią, 29 cze 2012, 23:02:00

edit: znalazłam
w ccc były jeszcze szare

talula

Znacie jakieś buty, które sprawdzą się górach? dla A. oczywiście ;)

elve

Mam do odsprzedania Bartki, 25
takie, tylko ciemny granat (prawie czarny)
ubrane raz, na kilka minut
Anka zaparła się, ze ich nie będzie nosić

mobka

mobka

Aj, typowo dziewczece ;) To nie dla mnei neistety ;D

feeling.good

kupiłam Stasiowi takie na jesień: http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-pursuit_625439/625453?navId=404

Zastanawiam się, czy nie wziać takich dla Matyldy, tylko czy trafię z rozmiarem??? http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/mimic_453770/617528?navId=404

konwalia

feeling ja kupilam  te mimici na zas, najwyzej sprzedam, za ta cene co sa to zal nie brac-dalam za nie 91zl

feeling.good

Cytat: konwalia w 14 Lip 2012, 10:56:37
feeling ja kupilam  te mimici na zas, najwyzej sprzedam, za ta cene co sa to zal nie brac-dalam za nie 91zl

oooo, a gdzie za taką cenę kupiłaś?
Chyba wezmę jej 20.

konwalia

Cytat: feeling.good w 14 Lip 2012, 11:13:26
oooo, a gdzie za taką cenę kupiłaś?
Chyba wezmę jej 20.
w niektorych sklepach ecco jest taka wyprzedaz
kupic ci?

feeling.good

konwalia, być może będę dziś w sklepie ecco kids. Jak tam nie będzie, to Cię poproszę, ok? Myślisz, że nie będzie problemu z rozmiarem?