Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

aniak1211

Cytat: golinda w 14 Cze 2012, 11:18:08
takie?

http://allegro.pl/next-lato-sliczne-zelowe-sandalki-8-uk-823-041-i2368772445.html
Ja bym takich plastikow nie kupila ani dla dziecka ani dla siebie,
zwlaszcza na cieple dni-stopa sie odparzy.
Ja tam lubie te croksowe,na szybkiego mozna je zalozyc i zdjac,
co roku kupuje Dominice,
zwlaszcza jak jestesmy w PL i mala biega po ogrodzie,wskakuje do basenu-idealne:)

niewiemjaka

golinda kup te croksowate, widzialam an zywo u małej i dobrze trzymaja noge,
w brew pozorom te pierwsze moag byc sliske i nei trzymac nogi na tym materiale ;) a te gumowe - tak jak pisze aniak.. przyklejalyby sie do stopy, no nie wierze w nie jakos ;) a z crocksowatych tych bedziesz zadowolona

golinda

hmm, a już poprosiłam aniak żeby mi kupiła :D

ale one miałyby być tylko na basen/plażę

nie wierzę, że te crocsowe się trzymają na stopie
Ninka ma chudziutką, nie będą spadały?

Justynna

Cytat: golinda w 14 Cze 2012, 12:00:48
nie będą, M. miał takie na basen. One tylko tak "szeroko" wyglądają.

Kasia

Cytat: golinda w 14 Cze 2012, 13:00:48nie wierzę, że te crocsowe się trzymają na stopie
podobno się sprawdzają :)
ja ich akurat nie lubię i staram się kupować inne buty dla Michała
ale pewnie nadejdzie taki dzień że się złamię, kupię i bedę chwalic :D

magdalinska

Kuba ma te z biedrony (jesli o tym mowa), stopema tez dosc szczupłą i nie spadaja, biega w nich

feeling.good

ja crocsy dla Stasia uwielbiam. On zresztą też. Stopę ma wąska i trzymają się super.

niewiemjaka

Cytat: golinda w 14 Cze 2012, 13:00:48nie wierzę, że te crocsowe się trzymają na stopie
no to ale kup wlasnie te z paseczkiem! sa szerokie to fakt ;) ale jak maja paseczek to bedzie gites!

marax

Cytat: golinda w 14 Cze 2012, 12:00:48
hmm, a już poprosiłam aniak żeby mi kupiła :D

ale one miałyby być tylko na basen/plażę

moja ma chudziutka noge i w crocsach biega . Tak samo jak dorosly w nich chodzi mimo tego ze sa szersze od stopy o kilka cm . trzymaja sie na palcach a nie na calej stopie . Moja w nich biega caly dzien po ogrodzie . Bardzo wygodne bo sama sobie sciaga w piaskownicy , kapie sie w basenie itp

aniak1211

golinda
Do niedzieli mozesz sie rozmyslic jak cos;)
Cytat: golinda w 14 Cze 2012, 12:38:28
na przykład coś takiego?

http://allegro.pl/sliczne-sandalki-roz-25-i2405110230.html
Mogly by miec wiecej dziurek z przodu;)
A croksy maja pasek z tylu i trzymaja stope;)

marcheewka

Ola ma takie :croksy" z biedronki, sa super! Myslalam, ze beda spadać, ale super sie trzymają na pięcie, Ola biega w nich bez problemu. Chcialam kupić na plażę te skarpetowe, ale chyba zostawie jej te, zresztą sama je potrafi nałożyć.

konwalia

kupiłam na jesien za 90zł, ciekawe czy w rozmiar trafie

zuzia

ja w B. kupiłam Misiowi tenisówki. Napsioczyłam, że drogie, ale trudno (befado, 32 zł) bo poprzednie M. zdarł.
a kilka dni temu zobaczyłam je w ccc - za 49 zł :padam:

Justynna

W niedzielę planujemy podskoczyć po buty dla M. Musimy kupić minimum 3 pary  :crazy: Basenowe, trampki i kalosze.

didi_loczek

Ja się zastanawiam, czy nie będziemy musieli kupić 2 sandałów dla Wojtka. Obecne, kupione ze sporym zapasem zaczynają być na styk  :crazy:

Justynna

didi_loczek, o sandałkach nie chce nawet myśleć, bo to jedyne buty, które są dobre. Ale lato dopiero się zaczęło...

didi_loczek

My na wakacje chcemy pojechać gdzieś we wrześniu/październiku. Wtedy też musi mieć jakieś letnie buty  :headbang:

olgaaa1

Słuchajcie a co myślicie o sandałach Befadoo, kupiłam Gabi i jak dla mnie super miękie, wygodne, przewiewne (mamy sandały ze skóry innej firmy i często w miejscach pasków nóżka jest odparzona) ale tak się teraz zastanawiam, czy befadoo nie pokoślawi jej nóżki.

niewiemjaka

olgaaa1 ale piszesz o jakich sandalkach befadoo ? takich kapciowych z materialu?

marcheewka

A sandały z jakim zapasem kupować?? 0,5 cm??
Ola ma stopę 14,5 cm, nosi sandały z wkladką 15 i czasem palec siega do końca buta ( zalezy jak sie zapnie, albo jak biega)
Ma też bartki z wkladką 15,5 cm, no i tam trochę dużo tego miejsca jest... W sumie sie nie wywala, tylko to smiesznie wygląda ( według babci). Chcialam, aby na dłuzej wystarczyly...
Ile tej wkaldki ma wystawać? czy moze stopa powinna byc do samego końca?? (tak twierdzi babcia)

zwierzatko_mojej_mamy

marcheewka  fran lata w superfitach roz 21 , w ktorych mu zostaje jeszcze z 8 mm, a zaczal ponad miesiac temu w nich smigac - one przy koncach sa profilowane i ta podeszwa podjezdza wyzej i na pewno nie moglby miec do konca - zalozylam, nijak mu nie przeszkadzalo w bieganiu i zostaly - rozmiar 20 byl na styk, takze odpadal absolutnie, bo palce mial dokladnie u podnoza tego podjazdu profilowanego
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marcheewka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Cze 2012, 13:54:41
marcheewka  fran lata w superfitach roz 21 , w ktorych mu zostaje jeszcze z 8 mm, a zaczal ponad miesiac temu w nich smigac - one przy koncach sa profilowane i ta podeszwa podjezdza wyzej i na pewno nie moglby miec do konca - zalozylam, nijak mu nie przeszkadzalo w bieganiu i zostaly - rozmiar 20 byl na styk, takze odpadal absolutnie, bo palce mial dokladnie u podnoza tego podjazdu profilowanego
no bartki też maja tak profilowaną podeszwe, do gory i Ola biega, nie wywala sie, nie potyka. Dla mnie sa ok, troche miejsca jest przy palcach, ale wiele dzieci tak ma ;)

Mnie to nie przeszkadza, natomiast babcia nie chce ich ubierać, bo wedlug niej tajk jest xle, głupio to wygląda itp. Kupila Oli sandaly bez zapasu, na styk - palec siega do konca, czasem aż wystaje poza but.

Kurcze, wydałam tyle kasy na te buty, to chciałam aby je troche ponosiła. Myślałam ,że jej szybciej noga urośnie, bo kupilam pod koniec kwietnia, a tutaj dupa, stopa praktycznie nie rośnie.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: marcheewka w 22 Cze 2012, 15:07:42Kupila Oli sandaly bez zapasu, na styk - palec siega do konca, czasem aż wystaje poza but.
wywal, to raczej nie jest dobry pomysl, zeby latala w butach z palcami poza butem
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl