Strefa 4 kątow

Zaczęty przez mayagaramond, 06 Paź 2007, 13:55:18

mika

kate.zet1, mam jeszcze jedno pytanie dotyczące sznureczków na oknie: na czym się je wiesza?? na zwykłym karniuszu można??

kate.zet1

wiesza się je na karniszu - tzn. one są wykończone taką kieszonką, w która wkłada sie ten pręt od karnisza. Mozna to też chwycic żabkami, ale ładniej wygląda z tą rurką w środku :)

mika

kate.zet1, bardzo dziękuję za odpowiedz, a jakie są kolory tych sznurków?

kate.zet1

nie ma za co  :mrgreen:  
Kolory są różne. Widziałam fiolet, zielony, czerwony, różowy,pomaranczowy i brązowy.

vobi

ponawiam swoje pytanie... bo mimo poszukiwan nie znalazlam nic  ten desen  :-/

Dziewczyny, czy widzialyscie gdzies (Ikea, Leroy, Obi czy inne "sieciowe")
1/ narzute na lozko z motywami japonskimi (chodzi mi o takie japonskie "literki")
2/ zaslony z motywami japonskimi ("literki"), ewentualnie / oraz firanki z takowymi?

Z gory dzieki za "cynk"

zeby nie byc goloslownym - chodzi mi o tego typu motyw:

[ Dodano: 01-12-2007, 23:18 ]
nb, gdyby ktos szukal narzut, lamp czy dekoracji w stylu orientalnym, to znalazlam na necie cielawy sklep:
www.orientart.pl

mary

Dziewczyny, czy któraś wie gdzie można kupić takie "naklejki" na okno stanowiące jakiś  wzór np. gałęzie drzewa czy kwiaty. Zamiast firanek czy rolet daje świetny efekt "obrazu" w oknie.

Kurczę, mam problemy z wysławianiem się ;)

didi_loczek

Kiedys szukajac japonskich nozy znalazlam taka stronke:  www.duchjaponii.pl
Jest na niej sporo ciekawych rzeczy do dekoracji wnętrz w japońskim stylu. Moze komus sie przyda.

vobi

mary_popins, tu maja nalepki scienne, sa tez dostepne w opcji "witrazowe", to chyba i na szybe sie nadaja:

http://www.artofwall.com.pl/go/_category/?idc=id_1&lang=pl&sess_id=0dc244661fd772cf33b259a794fa37cd

[ Dodano: 03-12-2007, 21:17 ]
i tu jeszcze
http://www.szabloneria.pl/index.php

adrianna79

Cytat: "kate.zet1"No to pokażę Wam moja nową sypialnię ;-) wczoraj była inauguracyjna noc na nowym łóżku :mrgreen: Nie mogę jakoś objąć zdjeciem całego pokoju :-(
Z szafy komandora jastem też bardzo zadowolona :-D
muszę jeszcze kupić lampę sufitową i podłogową, tylko nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś z fioletem, no i oczywiście narzutę na łóżko (mam juz upatrzoną). Inna sprawa, że denerwuje mnie kaloryfer....no ale cóż... :-/

ale wy macie male to lozko... :-).. ale za to pikny motyw na poszewkach na koldry i na sciane - mialam ten sam wzor na naszych zaproszeniach slubnych

mayagaramond

Cytat: "kate.zet1"mayagaramond napisał/a:   
ogolnie troche za duzo wzoru i koloru.   

Na łóżku będzie jednokolorowa narzuta - wiec poscieli nie bedzie widać :mrgreen:

I bedziesz scielic?  :mrgreen:

Nasze lozko to tez wenge:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

adrianna79

Cytat: "mayagaramond"
Cytat: "kate.zet1"mayagaramond napisał/a:   
ogolnie troche za duzo wzoru i koloru.   

Na łóżku będzie jednokolorowa narzuta - wiec poscieli nie bedzie widać :mrgreen:

I bedziesz scielic?  :mrgreen:

Nasze lozko to tez wenge:

maya.. ale swietny komplent... my mamy ten zestaw

http://img401.imageshack.us/my.php?image=mebletq4.png

koziorozec

Cytat: "mary_popins"Dziewczyny, czy któraś wie gdzie można kupić takie "naklejki" na okno stanowiące jakiś  wzór np. gałęzie drzewa czy kwiaty. Zamiast firanek czy rolet daje świetny efekt "obrazu" w oknie.

w ikei kiedys cos takowego mieli

[ Dodano: 05-12-2007, 23:59 ]
Cytat: "vobi"ponawiam swoje pytanie... bo mimo poszukiwan nie znalazlam nic  ten desen  :-/

Dziewczyny, czy widzialyscie gdzies (Ikea, Leroy, Obi czy inne "sieciowe")
1/ narzute na lozko z motywami japonskimi (chodzi mi o takie japonskie "literki")
2/ zaslony z motywami japonskimi ("literki"), ewentualnie / oraz firanki z takowymi?

Z gory dzieki za "cynk"

zeby nie byc goloslownym - chodzi mi o tego typu motyw:

[ Dodano: 01-12-2007, 23:18 ]
nb, gdyby ktos szukal narzut, lamp czy dekoracji w stylu orientalnym, to znalazlam na necie cielawy sklep:
www.orientart.pl

znalazlam cosik na www.otto.de.
Otto chyba tez jest w polsce.

mam6lat

Cytat: "gioseppe"
Cytat: "malutenka5"Szczęściara, ja węchu nie mam prawie wcale... :-P
tak Ci się  tylko wydaje. Przez ten węch za dużo zapachów mnie męczy. Nie ma nic gorszego jak mieć odruch wymiotny na zapach..
znajoma muzyczka "słyszy wszystko do bólu" - wiec całe dnie chodzi w stopperach

mary

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kate.zet1

Cytat: "adrianna79"ale wy macie male to lozko...  ..

materac ma wymiary 160x200 więc chyba łóżko nie takie małe....  ;-)

[ Dodano: 16-12-2007, 15:52 ]
Cytat: "mayagaramond"I bedziesz scielic?

kupiłam narzutę i ścielę :lol:

koziorozec

Cytat: "mary_popins"Dziewczyny, czy któraś wie gdzie można kupić takie "naklejki" na okno stanowiące jakiś  wzór np. gałęzie drzewa czy kwiaty. Zamiast firanek czy rolet daje świetny efekt "obrazu" w oknie.

mary_popins w koncu znalazlam - wiedzialam, ze gdzies to bylo.

www.artofwall.com.pl

niby na sciane, ale moze na okno tez sie nadadza

i...

http://www.decardi.pl/index.php?page=Home&lang=pol

adrianna79

Cytat: kate.zet1
Cytat: "adrianna79"ale wy macie male to lozko...  ..

materac ma wymiary 160x200 więc chyba łóżko nie takie małe....  ;-)

my mamy ok. 200X250 - king size i nie wyobrazam sobie spanie w mniejszym. w czasie swiat spalismy u mamy jason'a i jego mama kupila nam do pokoju w ich domu materac podobnej wielkosci co twoj i musze przyznac ze byla to bardzo niewygodna noc.

nionczka

Cytat: "adrianna79"my mamy ok. 200X250 - king size i nie wyobrazam sobie spanie w mniejszym. w czasie swiat spalismy u mamy jason'a i jego mama kupila nam do pokoju w ich domu materac podobnej wielkosci co twoj i musze przyznac ze byla to bardzo niewygodna noc.

Etam Adrianna, ja na Twoim miejscu zaczelabym sie przyzwyczajac. W europejskich domach nie ma tyle przestrzeni co w amerykanskich wiec i lozka sa mniejsze. I ludzie czesto tez :-)
My mamy 140X200 i jest dla nas w sam raz Nawet wydaje sie nam duze. A para, ktora nam sprzedala mieszkanie miala lozko 120 cm! to jest dopiero male.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

maroonbug

hehe, my kupilismy w ostatni weekend swoje pierwsze wlasne lozko i materac jest 160x200 i wydaje nam sie taki jakis wielki. za to posciel cala mam king size, bo lubie jak mi koldra "zwisa" po obu stronch lozka, przytulniej mi wtedy i cieplej :)

mika

Cytat: "maroonbug"zwisa" po obu stronch lozka, przytulniej mi wtedy i cieplej

ja też  lubie więc kołdre mamy 220 na 200 a łóżko 160 na 205 :mrgreen: