Strefa 4 kątow

Zaczęty przez mayagaramond, 06 Paź 2007, 13:55:18

sierpniowajulka

CytujNo wreszcie się komuś podoba :) :) :)
jak to wreszcie???  :shock: Ten dom zdobył jedną z najbardziej prestiżowych nagród dla architektów na świecie... :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Wiem :) Dom roku 2006 :) Ale wkleiłam te fotki na innym forum i wszyscy jęczeli, że w tym się nie da mieszkać, ja chętnie bym pomieszkała :)

[ Dodano: 04-11-2007, 12:23 ]
I w naszych plotach kiedyś wkleiłam, ale wtedy również dom aatrialny nie spotkał się z zachwytami ;)
Imagine there is no hate

sierpniowajulka

Cytat: "inkageo"Wiem :) Dom roku 2006 :) Ale wkleiłam te fotki na innym forum i wszyscy jęczeli, że w tym się nie da mieszkać, ja chętnie bym pomieszkała :)

I w naszych plotach kiedyś wkleiłam, ale wtedy również dom aatrialny nie spotkał się z zachwytami ;)

ech... i przy takich kwestiach objawia się mój ból świata jako architekta...

nionczka

Cytat: "sierpniowajulka"
Cytat: "inkageo"Wiem :) Dom roku 2006 :) Ale wkleiłam te fotki na innym forum i wszyscy jęczeli, że w tym się nie da mieszkać, ja chętnie bym pomieszkała :)

ech... i przy takich kwestiach objawia się mój ból świata jako architekta...

Inkageo, mi tez sie takie domy podobaja. Albo nowoczesne (chociaz one wcale nie sa takie nowe to ciagle nam sie wydaja nowoczesne) albo te z lat 20-30.
Ale nigdy nie bedzie to typ domu dla mas. Bo masy sa zachowawcze. Podobnie jest z moda, z wnetrzarstwem, etc.
Np. meble, ktore projektowano od lat 20 do dzis sa strasznie nowoczesne i dla wiekoszosci sa nie od pomyslenia w domu. Powinnas sie cieszyc, ze wiekszosci nie podobaja sie takie domy. Wolalabys miec taki sam dom jak cala reszta? Bo ja wierze, ze kiedys go bedziesz miala. Gorzej z Sierpniowa Julka ;-) Ja to dotyka z innej strony.

mayagaramond

Cytat: "nionczka"Albo nowoczesne (chociaz one wcale nie sa takie nowe to ciagle nam sie wydaja nowoczesne) albo te z lat 20-30.

To tak jak mi. Moze wybudujemy blizniak? :-D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

nionczka

Cytat: "mayagaramond"To tak jak mi. Moze wybudujemy blizniak?  

Na Twojej dzialce? Zgadzam sie!

mayagaramond

Cytat: "nionczka"mayagaramond napisał/a:   
To tak jak mi. Moze wybudujemy blizniak?

Na Twojej dzialce? Zgadzam sie!

Ty mnie nie podpuszczaj :-D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kate.zet1

No to pokażę Wam moja nową sypialnię ;-) wczoraj była inauguracyjna noc na nowym łóżku :mrgreen: Nie mogę jakoś objąć zdjeciem całego pokoju :-(
Z szafy komandora jastem też bardzo zadowolona :-D
muszę jeszcze kupić lampę sufitową i podłogową, tylko nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś z fioletem, no i oczywiście narzutę na łóżko (mam juz upatrzoną). Inna sprawa, że denerwuje mnie kaloryfer....no ale cóż... :-/

mika

kate.zet1, pełen wypas bardzo w moim guście w naszym nowym mieszkanku będę się wzorować na tych fotkach :mrgreen:

inkageo

Kate pięknie :) :) :) Jak z gazety wnętrzarskiej :)
A mąż mówi - swojaki, też dwie kołdry mają :)
Imagine there is no hate

malutenka

Świetny kolor ścian i ta firanka czy zasłona.

Z dobrych i jeszcze lepszych wiadomości - mieszkający w naszym krakowskim mieszkanku koleś wczoraj się dowiedział, że ma miesiąc na wyprowadzkę :mrgreen:  :mrgreen:

kate.zet1

Cytat: "inkageo"A mąż mówi - swojaki, też dwie kołdry mają

haha no własnie :mrgreen: nie lubię spać z mężem pod jedną kołdrą - wyrywa mi ja w nocy z uporem maniaka :lol: dlatego każdy ma zawsze swoją i robi z nią co chce ;-)

Cieszę się, że Wam się podoba - "trochę" nerwów mnie ten remont kosztował i mam już szczerze dość...teraz dopiero doceniam co znaczy walnąć się w spokoju na wyrko ;-)

Cytat: "malutenka5"firanka czy zasłona.
to takie sznureczki - pełno ich teraz wszędzie - robią fajny nastrój ;-) Mąż się na nie uparł, a mi też już się podobają

zuzia

Cytat: "kate.zet1"Mąż się na nie uparł, a mi też już się podobają
uuuu..... do takich rzeczy to ja zawsze muszę K. przekonywać.

A sypialnia super. Tylko te dwie kołdry..... :-/

inkageo

Cytat: "kate.zet1"to takie sznureczki - pełno ich teraz wszędzie - robią fajny nastrój  Mąż się na nie uparł, a mi też już się podobają
Haha :) Od kiedy Maciek zobaczył te frędzle w BRW to chodzi i kombinuje gdzie je możemy zawiesić :)
Imagine there is no hate

malutenka

Cytat: "zuzia"Tylko te dwie kołdry.....
No właśnie. Nie lepiej jedna duża? :-D
Cytat: "kate.zet1"to takie sznureczki - pełno ich teraz wszędzie - robią fajny nastrój  Mąż się na nie uparł, a mi też już się podobają
bardzo fajne, zamiast firanki super, mnie się firanki przejadły :mrgreen:

kate.zet1

Cytat: "inkageo"Haha  Od kiedy Maciek zobaczył te frędzle w BRW to chodzi i kombinuje gdzie je możemy zawiesić

haha no właśnie my je pierwszy raz zobaczyliśmy w Almi Decor - czarne, w BRW też były i w Eurofiranach, ale jak zrobilismy rundę po Wrocławiu to znaleźliśmy je najtaniej w LeroyMerlin -  ta sama firma, a cena ładniejsza :mrgreen:

Cytat: "zuzia"Tylko te dwie kołdry.....
no niestety, nawet kołdra 200x200 jest dla nas zbyt mała (czytaj - mąż ciągnie  z jednej - ja goła przez pół nocy)

malutenka

Cytat: "kate.zet1"200x200 jest dla nas zbyt mała
są jeszcze większe, największa, jaką widziałam to było 200x260- no to już gigant, można się owijać jak chce.

mayagaramond

Cytat: "inkageo"swojaki, też dwie kołdry mają

My tez mamy dwie. Jedna bysmy pewnie i tak na pol przedarli  ;-)

kate -Szafa podoba mi sie bardzo, ale ogolnie troche za duzo wzoru i koloru.  ;-)  :-D  :-D

Kasia

Cytat: "kate.zet1"no niestety, nawet kołdra 200x200 jest dla nas zbyt mała (czytaj - mąż ciągnie z jednej - ja goła przez pół nocy)

u mnie znowu jest tak że ja swoją kołdrę zrzucam
a potem kradnę drugą :)

i dlatego z moim N mamy jedną 220x200 i jest idealnie :)

[ Dodano: 23-11-2007, 12:35 ]
ile kosztują te "sznurki"
i jaki maja wymiary

mika

Cytat: "Kasia"ile kosztują te "sznurki"
i jaki maja wymiary

przychylam się do pytania bo jutro chyba odwiedze leroy :mrgreen:

malutenka

Cytat: "Kasia"u mnie znowu jest tak że ja swoją kołdrę zrzucam
a potem kradnę drugą
to tak, jak było u nas :mrgreen: tylko, że to ślubny kradł moją, owijał się skutecznie, a jak mówiłam, żeby oddał, to mruczał przez sen To jest niemożliwe' :mrgreen:  :mrgreen:

mary

My na pewno będziemy mieć dwie kołdry. Spanie pod jedną w ogóle się nie sprawdza. Ja lubię być przykryta pod samą szyję, a P. mi to skutecznie uniemożliwiał zawsze.

kate.zet1, piękna ta Wasza sypialnia  :)

abkasia

kate.zet1,  sypialenka fajowa:) i fredzelki tez:) a kto spi na lozku od sciany???? u nas nikt do sciany sie przytulac nie lubi... :mrgreen:
aa i my mamy koldre 200-220 i jest wystarcajaca. wlaciwie mozna sie przez cala noc nie spotkac... :cry:

kate.zet1

Już odpisuję :) Frędzelki maja wymiary: szer - 90cm, dł - 250cm. Są też 90x200 i 120x200. My wybraliśmy wersję pierwszą, bo chciałam , żeby siegały do samej podłogi. Co prawda 250cm to było zbyt duzo, ale pani w sklepie powiedziała, że sznureczki samemu docina sie do potrzebnej długośći - trochę sie z tym paprałam, ale mam taka długość jaką chciałam :->  Koszt 90x250 to 87zł - my na oknie mamy 2 takie.

[ Dodano: 24-11-2007, 10:16 ]
Cytat: "mayagaramond"ogolnie troche za duzo wzoru i koloru.

Na łóżku będzie jednokolorowa narzuta - wiec poscieli nie bedzie widać :mrgreen:

Cytat: "abkasia"a kto spi na lozku od sciany????
ja tam śpię :mrgreen: wole tak bo zawsze wydaje mi sie ze w nocy spadne z łózka, a tak jestem bezpieczna haha :lol: Sypialnia jest mała, nie ma mozliwości ustawienia łóżka tak, aby można było wchodzić do niego z obu stron.

vobi

Dziewczyny, czy widzialyscie gdzies (Ikea, Leroy, Obi czy inne "sieciowe")
1/ narzute na lozko z motywami japonskimi (chodzi mi o takie japonskie "literki")
2/ zaslony z motywami japonskimi ("literki"), ewentualnie / oraz firanki z takowymi?

Z gory dzieki za "cynk" ;)