Strefa 4 kątow

Zaczęty przez mayagaramond, 06 Paź 2007, 13:55:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: "gioseppe"mayagaramond napisał/a:   

Ja np. troche zaluje, ze mamy czerwona kanape (ale nie gladka, tylko "przetykana brazem/czernia", bo nie zaszaleje z dodatkami.   

z odpowiednio dobranymi zawsze mozesz poszalec ;)
np szare w wzory etc

Ale obok lezy nasz regal (tak lezy, nie stoi) i on jest brazowy, a na nim sa poduszki w roznokolorowe paski. I moim zdaniem to by sie gryzlo, jak nie kolor to wzor...

A byla taka sama kanapa jak nasz, tylko szara, duzo bardziej nam sie podobala, ale doszlismy do wnisku, ze zle bedzie wygladac na jasnym parkiecie...

Tak w ogole, to bys przyjechala do mnie, poszlybysmy do Douglasa :-D

Jestes czasem w W-wie? Bede tam w grudniu.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

madolka

Cytat: "gioseppe"
Cytat: "mayagaramond"
Ja np. troche zaluje, ze mamy czerwona kanape (ale nie gladka, tylko "przetykana brazem/czernia", bo nie zaszaleje z dodatkami.
z odpowiednio dobranymi zawsze mozesz poszalec ;)
np szare w wzory etc

[ Dodano: 11-10-2007, 22:40 ]
Cytat: "madolka"
Hm, chyba jestem w tej kwestii starodawna, jak ktos pyta, to mowie ze jestem architektem, ale Twoja forma jest poprawna wg mnie.:)
no widzisz, Ty tu czekasz na zwierzaczka, a zwierzaczek siedzi cichutko i chyba jej nie ma?

a co myslisz o przedstawionych planach?
lipa? :D

Nie, nie lipa....Po prostu jestem leniem i nie przejzalam wszystkiego. Jesli Zwierzaczek bylby zainteresowany, to moze mi przeslac to co wazne i wtedy z checia sie wyzyje....Rzuty, wyniary i oczekiwania, to wszystko:).

gioseppe

Cytat: "mayagaramond"
Tak w ogole, to bys przyjechala do mnie, poszlybysmy do Douglasa :-D
Jestes czasem w W-wie? Bede tam w grudniu.
wczoraj zasypiałam nad klawiaturą więc poszłam spać :)

a czemu do douglasa? :P
czyżbys miała nadmiar gotówki i chcesz zaszaleć w zakupach kosm.? :)
coprawda wybieramy sie niedługo do Niemiec no ale do Wuppertalu. Chcemy zaliczyć też Holandię bo to niedaleko a nigdy tam nie byliśmy :) No i chcemy w końcu przywieźć ten ekspres do kawy

Na razie czekamy na taniuśkie bilety
Ostatnio byliśmy w DE w marcu, na 18tce siostry, kupiliśmy bilety wiesz po ile? po -1 zł :) wyszło 80 zł w 2 strony z opłatami. Podejrzewam, że mogą być jakieś promocje w okolicach świąt.

A do Wwy to bardzo rzadko zaglądam. Nie lubię tego miasta (bijcie jak chcecie :P )
na razie na grudzień nic nie planuję bo święta, sylwester (no właśnie, na razie plany mamy w myślach) :)
a Wy kiedy będziecie?
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

zuzia

Cytat: "gioseppe"A do Wwy to bardzo rzadko zaglądam. Nie lubię tego miasta (bijcie jak chcecie  )

bić nie będę. Warszawa jest specyficzna. Trzeba się do niej przyzwyczaić i przekonać. Ja sie tu urodziłam (ale jestem tylko w połowie warszawianką) więc mam inaczej.

laski, gdyby któraś chciała coś z kosmetyków z US to piszcie.

julka

Cytat: "zuzia"laski, gdyby któraś chciała coś z kosmetyków z US to piszcie.
Zuzia, ja zielona w tych sprawach - tam są tańsze?

zuzia

Cytat: "julka"
Cytat: "zuzia"laski, gdyby któraś chciała coś z kosmetyków z US to piszcie.
Zuzia, ja zielona w tych sprawach - tam są tańsze?

generalnie są tańsze. Jest trochę rzeczy, których nie ma w Polsce etc.

julka

Cytat: "zuzia"Jest trochę rzeczy, których nie ma w Polsce etc
Na przykład?
A kojarzysz perfumy estee lauder "intuition" ? Bardzo rzadko je widzę u nas, a moja mam je lubi.

malutenka

Cytat: "julka"Na przykład?
Doświadczone dziecko dobrego tatusia z USA mówi, że perfumy  są tańsze niż w Polsce, szczególnie, że dolar marnie u nas stoi :mrgreen:

mayagaramond

Gioseppe - odpowiedzialam Ci na plotach.

O to cubusy, ktore mi sie podobaja:

Niestety w Bawarii tylko w niewielu gminach daja pozwolenie na takie projekty :-|
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

riannka

Na plotach już się pochwaliłam, zamówiłam te mebelki, kazały się ładniejsze niż na zdjęciach , zauroczyła mnie witryna, nie miałam jej w planach ale jest tak ładna, że wymieniłam małą komódkę właśnie na nią.
Krzeseł nie zamówiłam nie było w  sklepie, były podobne i na ich podstawie stwierdziłam że niestety to nie to. Szukam dalej.
Będą już za ok 2 tygodnie hurra, wcześniej mówili że za 10 wiec jest różnica.

Teraz sofa, tyle już oglądałam, że chyba muszę zrobić sobie przerwę.

Bardzo mi się podoba Pedro firmy Etap, ale mam wątpliwość czy nie jest za mała, myślałam o trójce, szerokość ok 200 cm. Pedro jest tylko w opcji dwa i pół i szerokości 170 cm. Ciągle się jednak nad nią zastanawiam ponieważ ze względu na to że jest mniejsza miałabym miejsce na fotel. Powstał by taki kącik plotkowy  :-D

inkageo

O Maya domy w moim stylu :) Super :)

[ Dodano: 12-10-2007, 21:52 ]
To wkleję też tu mój ulubiony :)
Imagine there is no hate

mam6lat

inkageo

No wreszcie się komuś podoba :) :) :)
Imagine there is no hate

mam6lat

wiesz - ja na pewno bede miała drewniany, skrzypiący, z werandą, okiennicami i piecem kaflowym, ale moje alter-ego uwielbia takie czyste formy-laboratoria-szkło-szlifowany beton

zuzia

Cytat: "julka"zuzia napisał/a:
Jest trochę rzeczy, których nie ma w Polsce etc

Na przykład?
A kojarzysz perfumy estee lauder "intuition" ? Bardzo rzadko je widzę u nas, a moja mam je lubi.

wejdź na stronę estee lauder, w Polsce to ci się pewnie ceny nie pokażą (mają taką mądrą stronę) i zobacz. Na pewno są.

Cytat: "malutenka5"Doświadczone dziecko dobrego tatusia z USA mówi, że perfumy są tańsze niż w Polsce, szczególnie, że dolar marnie u nas stoi  

fakt - perfumy są tam tańsze. Tzn. oczywiście nie wszędzie ale można to trafić. Poza tym m. in. dlatego, że amerykanie uwielbiają wszystko co duże to czasami zdarzają się też np. pojemności 200 ml - kupowałam K. coś takiego, na pewno było oryginalne, w perfumerii kupione etc. Poza tym faktycznie dolar marnie stoi.

zwierzatko_mojej_mamy

madolka, i wszyscy ktorym chce sie rzucic okiem :
rzut z wymiarami - takie biale kropki to jakies cholerne rurki ;) a tam gdzie biale wymiary to wymiary sa prawidlowe, a w rysowaniu wyszlo dziwnie nieproporcjonalnie, ale to i tak sciana z wejsciem, nie do ruszenia ;) i co teraz? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sweedee

A słyszałyście o naturalnych domach? Co sądzicie?
http://naturalnydom.pl/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

mayagaramond

CytujNo wreszcie się komuś podoba :) :)

Tez mi sie bardzo podoba - lubie albo nowoczesna architekture albo oryginalne wille z lat 30. (jak w Konstancinie), natomiast nie lubie tej palacykowatej architekury z kolumienkami itp.

kamu2

gioseppe mam pytanie co do tej sofy z Etapu,bez problemu przeszła wam przez futryne w drzwaich? one są takie szerokie że martwie się czy bez problemu da się je przenieść.
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

gioseppe

Cytat: "kamu2"gioseppe mam pytanie co do tej sofy z Etapu,bez problemu przeszła wam przez futryne w drzwaich? one są takie szerokie że martwie się czy bez problemu da się je przenieść.
tak, przeszła przez drzwi. Dwóch panów przytachało ją na górę, coprawda "spanie" było dodatkwą częścią, złożyli to w jdną całość po przyniesieniu ale problemów żadnych nie było. Z tego co pamiętam wnosili ją bokiem, bo jak stoi normalnie to głębokość sofy wynosi ok 1 metra. Coś takiego

[ Dodano: 15-10-2007, 14:55 ]
Cytat: "zuzia"
fakt - perfumy są tam tańsze. Tzn. oczywiście nie wszędzie ale można to trafić. Poza tym m. in. dlatego, że amerykanie uwielbiają wszystko co duże to czasami zdarzają się też np. pojemności 200 ml - kupowałam K. coś takiego, na pewno było oryginalne, w perfumerii kupione etc. Poza tym faktycznie dolar marnie stoi.

rewelacyjne ceny perfum są na bezcłówce, nie wiem czy w Chicago jest tylko jedno lotnisko? jeśli nie to moge się dowiedzieć na którym ale zawsze zamawiam setki u kolegi, który wraca z Chicago. Naprawdę ceny są godne zainteresowania - za setkę ulubionych EDP płacę średnio 125-150zł

a na 200ml bym się nie skusiła. Perfumy jednak wietrzeją. No chyba, że ktoś lubi lać na siebie to takie 200ml jest ok :)

zuzia

Cytat: "gioseppe"rewelacyjne ceny perfum są na bezcłówce, nie wiem czy w Chicago jest tylko jedno lotnisko?
międzynarodowe to jest chyba jedno. Bo ogólnie to są 3.

Cytat: "gioseppe"a na 200ml bym się nie skusiła. Perfumy jednak wietrzeją. No chyba, że ktoś lubi lać na siebie to takie 200ml jest ok  
powiem ci, że też nie byłam pewna, ale K. używa na raz tylko jednych perfum a nie jak ja - inne na dzień inne na wieczór. I wcale nie zwietrzały.

gioseppe

Cytat: "zuzia"
powiem ci, że też nie byłam pewna, ale K. używa na raz tylko jednych perfum a nie jak ja - inne na dzień inne na wieczór. I wcale nie zwietrzały.

w sumie masz rację. Ja mam 5 na raz dlatego większych niż setek nie kupuję.
Nie wiem ile dokładnie perfumy zachowują swój zapach ale na pewno po pewnym czasie tracą moc. Nie pamiętam kiedy kupiłam mojego emporio, nadal go mam i czasem mam wrażenie, że zmienił zapach. A znajomi twierdzą, że wszystko wyniucham. Fakt, mam nosa do zapachów, większość rozpoznaję bez pomyłek ;)

malutenka

Cytat: "gioseppe"A znajomi twierdzą, że wszystko wyniucham. Fakt, mam nosa do zapachów, większość rozpoznaję bez pomyłek ;)
Szczęściara, ja węchu nie mam prawie wcale... :-P

gioseppe

Cytat: "malutenka5"Szczęściara, ja węchu nie mam prawie wcale... :-P
tak Ci się  tylko wydaje. Przez ten węch za dużo zapachów mnie męczy. Nie ma nic gorszego jak mieć odruch wymiotny na zapach..

mayagaramond

Cytat: "gioseppe"Nie ma nic gorszego jak mieć odruch wymiotny na zapach..

Wlasnie przypomnialy mi sie moje odwiedziny na targu w Padwie, omal nie puscilam pawia...

No i niestety zmienianie pieluch to dla mnie katorga, bedzie ze mnie wyrodna matka :oops:  :oops: