Claridadowa norka - poszukiwanie nowej norki str. 10

Zaczęty przez claridad, 17 Sty 2011, 13:05:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 27 Maj 2011, 16:37:50
ten koło złotego grosza?
nam wtedy odradzali, bo pozwolenia na budowę nie mieli
zresztą tam nadal bez echa "budowa"

nie, wyobraz sobie famili house walkiem
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

claridad

Idzie zwariować :(
Byliśmy na tym osiedlu Alpha i to porażka jednak, totalna klaustrofobia jak się bliżej przyjrzeć no i metr od ulicy, bloki bardzo blisko siebie i jakoś tak no... niefajnie. A tarasy na dachu to też nie są za rewelacyjne.

No i teraz tak - ja się pracowo przenoszę na Saską Kępę, T. najpewniej na Pragę Północ i wypadałoby szukać mieszkania po drugiej stronie Warszawy :D Przeraża mnie to wszystko dojazdowo :( Już obecnie codziennie stoję w korkach dojazdowych, żeby rano dojechać na Saską muszę liczyć godzinę z zapasem. Już nawet na Białołękę patrzyliśmy. Już sama nie wiem :D
I nie wiem de facto o czym ten wpis miał być  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

zuzia

clari przemyście przenosiny. owszem - teraz wygodniej, ale czy zawsze będziecie tak pracować? może szukajcie tam gdzie wam sie po prostu podoba.

mobka

Cytat: zuzia w 10 Cze 2011, 23:21:28
clari przemyście przenosiny. owszem - teraz wygodniej, ale czy zawsze będziecie tak pracować? może szukajcie tam gdzie wam sie po prostu podoba.
Tez tak uwazam. Nie ma co sie sugerowac tym co teraz. Raczej sugerowalabym sie ogolna mozliwosci dojazdu z danej dzielnicy. Z tego wzgledu dla mnei Ursus odpadl miedzy innymi. I Bialoleka.

Kasia

ursus jest fajny bo ma kolejkę :D dla mnie fajny bo ja komunikacja miejska jeżdże :D

claridad

No tak, wszystko ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne :D
Ja Ursus lubię owszem bo ma dla mnie fajne zaplecze ale troszkę mi tutaj brakuje zieleni i widoków na coś innego niż Aleje Jerozolimskie i blok :D
Druga kwestia to metraż - nie chcemy mniej niż 50m a idealnie dla nas to 65-70m, obawiam się, że po prostu nie będzie nas na to stać ani w Ursusie ani we Włochach. Trzecia kwestia to Ebejot buduje nowe osiedle - Skorosze X ale z tak dupną lokalizacją, że ręce opadają :( Z jednej strony jest widok na tył i śmietniki Almy oraz na wielką buczącą klimatyzację a z drugiej strony widok na hale Oriflame :( To Alpha umiejscowione kawałe dalej odpada bo klaustrofobia. We Włochach jest ta Zielona Italia, ale to mniej niż dziura w ziemi.
Komunikacja - z obecnej miejscówki mam i tak daleko do kolejki więc jak już to jeżdzę autobusem. Ale prawda jest taka, że nie jesteśmy ekologiczni i jeździmy samochodem.
W centrum bywamy raz na ruski rok - my z tych co to raczej na rowery do parku niż do klubu więc odległość od centrum to nie jest jakiś wielki problem.
Patrzyłam na ofertę JW Construction i wpadło mi w oko coś takiego: http://www.jwconstruction.com.pl//pl/dla_klientow/inwestycje/art4.html

Chyba po prostu zrobimy spis inwestycji i pojeździmy i poogladamy. Kurna w tej Wawie to jest tyle tego, że już nie ogarniam :D
Z jednej strony bym chciała duży balkon i widok na las :D z drugiej komunikację z mniej niż 2 przesiadkami, z trzeciej strony dobre zaplecze (sklepy, kosmetyczkę, pocztę, parcel shop GLSa :D, sklepy, punkt Fluggera nieopodal itd.) Ursus ma zaplecze nie ma lasu :D
A T. ogólnie jeszcze nie wie i przeraża go kredyt i ma nadzieję, że wygramy w lotka i kupimy 5 mieszkań i w zależności od potrzeb będziemy się przenosić z jednego do drugiego   :rotfl: :rotfl: :rotfl:

zwierzatko_mojej_mamy

no to dzisiaj niech pusci totka :D 10 melonow do wygraniaa ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

claridada na Supo patrzyłaś? tam zostały jeszcze mieskania, podobno sporo :) ceny chyba ponizej 6tys
a osiedle już stoi, czynsz chyba niewielki, autobus pod samym blokiem, do parku na dłuższa piechotkę, sklepik osiedlowy jest, do większego to tym dłuższym spacerkiem, jak się italia wybuduje to może okolica jeszcze bardziej się poprawi :knuje:
chociaż tam tez klaustrofobicznie lekko jest ale jakby poszukać mieszkania z oknami na okolice a nie na osiedle to może fajnie by było?

nionczka

Clari, gdzie na Saskiej Kepie bedziesz pracowala? Ja tez bym chciala. Bede szukac niedlugo nowej roboty wylacznie na Pragach (obu) ze szczegolnym uwzglednieniem Saskiej Kepy, Mokotowie i Srodmiesciu.  Dla mnie wazniejsze jest gdzie zycie prowadze, gdzie chce byc, niz gdzie akurat mam prace. Ale niekoniecznie wyprowadzilabym sie na obrzeza skad wszedzie daleko.

fasolka1980

Kurde, pracować na Saskiej Kępie  :dreaming:  a mieszkać to już w ogóle  :dreaming: :dreaming: :dreaming:

justynaaaa2

co jest takiego fajnego w Saskiej Kępie bo ja nie wiem ;D

fasolka1980

Klimat.niepowtarzalny :) mi osobiscie ul francuska przypomina moja ulubiona dzielnice w nyc  :dreaming:

justynaaaa2

może dlatego nie czuję, bo nigdy w nie NY nie byłam ;D
ja ogólnie nie lubię starych domów i tego klimatu ;) chociaż naleśniki w Rue de Paris mają pyszne :D

sierpniowajulka

Cytat: justynaaaa2 w 14 Cze 2011, 00:38:25może dlatego nie czuję, bo nigdy w nie NY nie byłam
ja ogólnie nie lubię starych domów i tego klimatu  chociaż naleśniki w Rue de Paris mają pyszne
też nie rozumiałam klimatu pragi dopóki nie przenieśliśmy tutaj pracowni. :)

annka-cygannka

jlhkjlh

justynaaaa2

Cytat: annka-cygannka w 06 Lip 2011, 22:42:53
Jak mieszkałam na ursynowie, to szlag mnie trafiał, bo jak potrzebowałam iść do pasmanterii, albo szewca, to musiałam jakiegoś punktu w galeriach handlowych szukać, albo wstążkę przez internet kupować, bo nigdzie nie było, albo ja nie potrafiłam znaleźć. A tu - wszystkie takie pierdoły na miejscu. Teraz, gdy jest Jaś mam mnóstwo miejsc do fajnych spacerów bardzo blisko, jest cicho, spokojnie, kameralnie. Ja jestem bardzo zadowolona.

tutaj się nie zgodzę ;) sama dziecka nie mam ale spacerowałam z naszą zośką i wózkiem po Piasecznie jak i z Angie i wózkiem po ursynowie :) w Piasecznie po godzinie chodzenia po krzywych chodnikach i ulicach między samochodami miałyśmy dość i wracałyśmy na osiedle spacerując między blokami, za to z Angie nawet 2h udawało nam się spacerować w ciszy, spokoju i wśród zieleni :) pasmanterie i szewc też są ale trzeba wiedzieć gdzie szukać ;D
ja jestem niepoprawną fanką ursynowa - dla mnie to taka samowystarczalna dzielnica, no może poza szpitalem, tutaj pierwszeństwo ma jednak piaseczno ;D

annka-cygannka

justynaaaa2 zależy pewnie, gdzie się pójdzie- ja mam trasę spacerową bez krzywych chodników, w dużej części polna droga :) Ale krzywych chodników tu sporo - to fakt :) Ja do ursynowa nic nie mam oczywiście, poza tym brakiem pasmanterii ;), ale nie stać mnie tam było na takie mieszkanie jakie mi się podobało.

claridad

my to nawet ursynowa pod uwagę nie bierzemy cenowo :D  nie wiem czy na 20m by nas tam było stać  :rotfl: :rotfl:
Kurczę normalnie jesteś moją bratnią duszą z tymi oknami :D Ja mam schizy właśnie, że kupimy na planach jedno a w rzeczywistości balkon i okna będą wychodziły na coś głupiego :D Zresztą ja totalnie nie mam wyobraźni przestrzennej i jak mam pokój na planach to ja nic nie wiem, ja wiem wszystko na dotyk :D Wlezę do pokoju i wiem a patrzę na plan i nie wiem :D

My do tej pory mieszkaliśmy na Ochocie - niby blisko wszędzie a daleko. I bylo tak jak u Ciebie - po pierdołe albo do centrum handlowego Blue City jechałam z włodarzewskiej albo przez neta zamawiałam :D
Ursus mi się widzi bo mam wszystko czego potrzebuję: kosmetyczkę sprawdzoną, dentystę sprawdzonego, pocztę blisko, GLS parcel shopa blisko, do rodziców dobry wyjazd, na basen blisko, do lidla blisko, do fluggera z farbami blisko. Po prostu IDEAŁ :D tylko kurna park jest taki dupny, malutki i w sumie nie ma gdzie pójść na spacer np.
Też podoba mi się to nasze osiedle (nawet z różnymi minusami) bo jest przestrzenne, niskie bloki, takie przytulne jak dla mnie. A nowe bloki budowane na Ursusie to takie blokowiska typowe :( Ja jestem człowiek wychowany w domu na wsi, ze swojego pokoju miałam widok na 5 hektarów łąki i dwa lasy więc ja się autentycznie czuję nieszczęśliwa w wysokich blokach i wielkich osiedlach.
No i tak, też mamy ten problem, że tyle metrów co byśmy chcieli to nas w Wawie nie stać. TO znaczy stać, ale... stać wg banku a nie stać wg zdrowego rozsądku :(

zosia2007

annka-cygannka przepraszam ze spytam ale w ktorej czescie piaseczna mieszkasz bo ja jakos nie moge znalezc zadnych fajnych miejsc na spacer z dzieckiem, no teraz jak jest troche wiekszy to glowna atrakcja sa place zabaw i fontanyy ale wczesniej to byla masakra!

clari sorry za off topic  :blush:

annka-cygannka

lkj;lkj

claridad

W ogóle to wykazałam się niewdzięcznością nie pokazując ostatecznie kupionego łóżka. A więc się kajam i pokazuję :)

Brimnes wygrał i zdecydowanie jestem zadowolona. Nawet pomimo tego, że poza nim w zasadzie już nic się nie mieści w naszej sypialence :) Ma mega pojemne pojemniki i te półeczki z boku są boskie :)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

claridad

claridad

dzięki dziewczynki  bighug

sputniku te pojemniki zaważyły :) Tam się mieszczą wszystkie moje serwetki i papiery do decou i scrapków plus ciuchy zimowe/letnie. Naprawdę super. Półeczki z boków są głębokie więc tam docelowo pójdzie część książek ale czekają aż je ładnie obłożę w biały papier i podrukuję napisy :)