próbna ślubna

Zaczęty przez eva_luna, 06 Paź 2007, 13:03:40

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eva_luna

gioseppe, podziel sie przepisem na tiramisu!! bardzo chetnie wyprobuje. Moj mezczyzna jest szczuplejszy ode mnie :mrgreen:  ale ciagle sie wariat martwi, ze jest gruby i prawie nie je slodyczy. Jedyne ciasto jakiemu ulega bez pamieci to sernik moj badz mojej mamy.

gioseppe

maya, rzeczywiscie, ta surowka tez by przeszla! zapomnialam o niej :)

a przepis na karczycho proszę!
a tu jest w powiększeniu: http://img105.imageshack.us/my.php?image=img2108aq0.jpg mam nadzieję, że odczytacie, zbyt leniwa jestem zeby to wszystko przepisywac ;)

TIRAMISU w powiekszeniu: http://img104.imageshack.us/my.php?image=img2111zr3.jpg
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Ja zawsze robilam z jednego opakowania Mascarpone (250g). rany, ile ja juz przepisów wyprobowalam na Tiramisù. Kiedys dojde do perfekcji.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

ja mam ten, sprawdzony, bardzo mi smakuje wiec to on wyladowal w zeszycie hehe :)
a w Krakowie najlepsze tiramisu maja w cukierence (arlekin??) kolo galerii centrum - taka mala, niepozorna, brzydka dziupla
a tiramisu DUZE i PYCHA :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

I jaka ma teksture? Moje w smaku jest super, ale kiepsko sie zsiada. Czasem troche plynie wiec serwuje tylko bardzo zaprzyjaznionym gosciom.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

płynna nie jest
powiedzialabym ze taka jak lekko rozmrozone lody :)
ale wedlug mnie taka powinna byc

wydaje mi sie ze duzo zalezy od biszkoptow - nie powinno ich sie dlugo moczyc w amaretto  - tylko wtedy nie zepsuja konsystencji

poza tym nie wszystkie biszkopty sie do tego nadaja
ja lubie te języczki SAN, probowalam na takich innych, okraglych ale one mi sie rozwalaly w palcach wiec same w sobie byly za miekkie.
Aha, fajne jeszcze byly LU okrągłe
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Ja uzywam takich co sie nazywaja "bizcochos de soletilla" i nie sa twarde jak biskzopty tylko raczej miekkie, ale zbite wiec sie nei rozpadaja. I maja lekko migdalowy smak :-)

Jak teraz bylismy we Wloszech tez jadlam prawie plynace tiramisù, ktore podawali w pucharkach. Mysle, ze tylko sztuczne z kremami zamiast mascarpone wychodza ladnie tak, ze mozna je pokroic w kawalki i nic sie nie rozplywa.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

no i narobiłaś mi smaka na tiramisu!!!!!!!!!!
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Mam tez przepis na Tiramisù z biala czekolada (zamiast kakao) i earl greyem zamiast kawy. Jeszcze nie robilam, ale brzmi interesujaco...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

hmm, gdybym lubiła białą czekoladę ... :)

ale wklej! dziewczyny na pewno lubią  :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Musialabym najpierw znalezc i preztlumaczyc na polski, ale zrobie to. ja tez nie lubie bialej czekolady (moj brat by powiedzial, ze to jak wodka bezalkoholowa), ale lubie earl greya i kulinarne eksperymenty.

Wlasnie przeczytalam,z e tiramisu powstalo w burdelu!  :mrgreen:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

mary

Wybaczcie, że się wtrącę- słowo o fryzurze próbnej - mi się podoba. Z tym jasnym kwiatem uważam, że pasuje, ale to Ty wiesz jak się ma do całości.

eva_luna

mary popins dzieki, i nie przepraszaj za wtracenie bo to raczej ten watek kupilarny jest tu raczej wtraceniem :-P  Ale jakos tak sie wczoraj tu rozwinal.

mary

eva_luna, Aj noł ;) to było takie z przymrużeniem oka.

kate.zet1

Fajna fryzurka :)  Według mnie storczyk super wygląda....ale mniejszy jakiś - ten co masz na zdjęciu jest GIGANTYCZNY ;-) Mniejszy będzie wyglądał skromniej i bardziej elegancko.
Co do welonu - ja bym jednak zostawiła. Ale to moja subiektywna opinia, bo sama miałam welon i podoba mi sie panna młoda z welonem, bez niego byłoby jakoś tak cywilnie ;-)  ale to juz moja sugestia...zawsze możesz go przeciez sciagnać po kościele, albo na sesji zdjeciowej :)

eva_luna

sesji zdjeciowej nie bedzie  :-D  A welon planuje zdjac wlasnie po kosciele. Co do rozmiaru i  odcienia storczyka- pozostana jedna wielka zagadka do srody :)  Juz teraz pozostaje mi uzbroic sie w cierpliwosc i pozytywnie nastawic do tego co zobacze...

Mama mi zasugerowala, zebym tego kwiatka przesunela do przodu tak, zeby bylo go widac od przodu, jakos tak za uchem.