depilacja bikini woskiem

Zaczęty przez golinda, 05 Sty 2011, 08:44:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

Cytat: ziuta w 26 Sie 2011, 15:10:09
Niedużo ;D
no to idz, i jestes blondynka, wiec raczej nie masz mocnego owlosienia...
jak kosmetychka dobzre wyrwie, to po 1-2 dniach nei bedzie sladu..

konwalia

Cytat: abkasia w 26 Sie 2011, 16:13:48no to idz, i jestes blondynka, wiec raczej nie masz mocnego owlosienia...
ja nie jestem w tej grupie ;) mam mocne jak cholera, ale rwanie znosze ok

ziuta

abkasia no jest tak jak mówisz. Włosy mam jasne i cienkie, wszędzie ;) Właściwie to "tam" chodzi o pojedyncze włoski. Pójdę, zapytam tej kosmetyczki i zobaczę, co ona powie.

abkasia

Cytat: ziuta w 26 Sie 2011, 15:19:00
abkasia no jest tak jak mówisz. Włosy mam jasne i cienkie, wszędzie ;) Właściwie to "tam" chodzi o pojedyncze włoski. Pójdę, zapytam tej kosmetyczki i zobaczę, co ona powie.
idz :)
jedyne co mi przychodzi do glowy, ze jak jestes blondynka, to masz rowniez delikatna cere, sklonna do zaczerwienien...
ale jesli nie, to idz! :)

a potem bedzie na mnie :D :D

ziuta

Po depilatorze mam całe nogi w różowych kropeczkach, ale po godzinie, dwóch wszystko znika i nie ma problemu. Więc myślę, że największe ryzyko to uczulenie na wosk/oliwkę czy co tam jeszcze. Ale nie mam skłonności do alergii, nigdy mi się nie zdarzyło uczulenie na żaden kosmetyk, więc może będzie ok ;D

magdarynka

abkasia to nie jest tak ze jak sie ma jasne wlosy to zadne uczulenie nie grozi. tu chodzi tez o naskorek jak on zareaguje.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marlen_ka

ziuta to powodzenia i super gładkiej skory :) :)
i daj znac, jak poszlo

magdarynka

Ja odkrylam ze mam uczulenie na oliwke do zmywania wosku, kosmetyczka musi mi zmywac wosk innym preparatem. Ziuta na twoim miejscu nie zamartwialabym sie tylko poszla,  ja zawsze u nas w gabinecie jestem krolikiem doswiadczalnym :D

abkasia

Cytat: magdarynka w 26 Sie 2011, 15:27:15
abkasia to nie jest tak ze jak sie ma jasne wlosy to zadne uczulenie nie grozi. tu chodzi tez o naskorek jak on zareaguje.
ale napisalam, ze moze mic wrazliwa cere jako blondyunka ;)
i wtedy bedzie podranienie ;)

ziuta

No i byłam, zrobiłam :D Fajnie było i teraz czuję się taka piękna :rotfl: Nie takie to straszne jak myślałam. Nakładanie wosku dużo gorsze niż samo zrywanie. Jak zerwała to zapytałam zdziwiona "to już??"
Na szczęście nic mi nie jest. Miałam zaczerwienioną skórę, ale już widzę, że blednie. Poza tym nic ;D
Dzięki za wsparcie :)  :thankyou:

abkasia

ziuta ja tez po depilacji czulam sie super, w ogole zawsze jak wracam od kosmetyczki czuje sie swietnie :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: abkasia w 27 Sie 2011, 07:57:45
ziuta ja tez po depilacji czulam sie super, w ogole zawsze jak wracam od kosmetyczki czuje sie swietnie :)
ja tez tak mam ;D czuje sie swietnie i moge gory przenosic lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abkasia

bo kosmetyczka powinna byc refundowana raz w miesiacu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

siog

Cytat: abkasia w 27 Sie 2011, 19:11:03
bo kosmetyczka powinna byc refundowana raz w miesiacu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

dokladnie!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

wrobelek0403

Cytat: abkasia w 27 Sie 2011, 19:11:03

zgadzam sie lol lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elfana

Dobra ta refundacja :D hehe... Jak najbardziej :)

mayagaramond

Bylam dzis na cukrze i ...hm, jesli ktos mysli, ze depilacja brazylijska woskiem boli, to niech idzei na cukier ;)

Depilacja woskiem jest szybsza, smaruje sie wieksza powierzchnie skory, a pasta cukrowa kosmetyczka pracuje centymetr po centymetrze. I wlosy wyrywa sie tez inaczej - w kierunku wzrostu. Nie wiem jak w PL, ale w DE pasta jest drozsza, bo bardziej pracochlonna.

Ciekawa jestem czy efekt dluzej sie utrzyma.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

Cytat: mayagaramond w 02 Wrz 2011, 22:51:11Nie wiem jak w PL, ale w DE pasta jest drozsza, bo bardziej pracochlonna.
w Pl jest przede wszytskim ciężka do spotkania

malutenka

Cytat: mayagaramond w 02 Wrz 2011, 22:51:11Nie wiem jak w PL, ale w DE pasta jest drozsza, bo bardziej pracochlonna.
Droższa, a ja zawsze zastanawiałam się dlaczego, bo przecież składniki tańsze :D To już teraz wiem.

aja

Cytat: konwalia w 05 Sty 2011, 09:56:59zostaje maszynka
ja teraz korzystam z kremu do depilacji i jakos daje rade

zwierzatko_mojej_mamy

ja ostatnio kupilam plastry z woskiem z tanity za 9,90 6x2, gdzie veet w promocji "drugie opakowanie gratis" kosztowal 21 ;D tez 6x2 tanita tez nie wydrze wszystkiego, ale stwierdzam, ze na pewno wiecej niz kiedys probowane veety. w superpharmie tez widzialam plastry z pasta cukrowa - moze nastepnym razem?

www.annawilk.pl

malutenka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Wrz 2011, 12:00:10w superpharmie tez widzialam plastry z pasta cukrowa - moze nastepnym razem?
miałam, albo te plastry o d... rozbić, albo ja nie umiem.

konwalia

dla mnie wosk w plastrach to nadaje sie do rozgrzewania suszarka/na kaloryferze a nie w rekach

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: malutenka w 21 Wrz 2011, 09:51:48
miałam, albo te plastry o d... rozbić, albo ja nie umiem.

tez juz mialam, jesli one sa dobre, to obie nie umiemy lol

www.annawilk.pl