Nadzienia do pierogów

Zaczęty przez wis, 13 Lis 2010, 16:52:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wis

No właśnie, ciasto ciastem, ale ja nie wiem z czym te pierogi zrobić.
Np. z mięsem - no ok, uwielbiam, ale jakie mięso ? Co z nim zrobić ?
Jeśli ktoś ma fajne przepisy na farsze do pierogów to proszę o pomoc :)
Raz w życiu zrobiłam ruskie (i to jeszcze w Londynie, u Hindusa znalazłam polski twaróg :)) ale farsz to była moja inwencja, ugotowane ziemniaki, rozgnieciony ser, cebulka i przyprawy.

marlen_ka

nasze ulubione i zarazem najszybsze pierogi sa z farszem z mielonego miesa wieprzowego, posiekanych pieczarek, cebuli, doprawione na pikantnie- wszystko to dusze na wolnym ogniu, potem na sitko do odcedzenia i tym nadziewam

salsa

ja lubie ze szpinakiem i gorgonzolą
z ciecierzycą, z kasza gryczana


lubie pierogi tu: pierogi u vincenta http://www.pierozkiuvincenta.pl/menu2.html

moze cos Cie zainspiruje :)
nie robie sama, kupuje w knajpach lub na wynos w Pierogarni :)



Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

didi_loczek

#3
Cytat: wis w 13 Lis 2010, 16:52:00
Np. z mięsem - no ok, uwielbiam, ale jakie mięso ? Co z nim zrobić ?

Ja lubię z wołowiną (często zostaje z gotowania rosołu).

1) z mięsem: wołowina (ugotowana i zmielona), cebulka przesmażona na oliwie, sól, pieprz
2) z kapustą i grzybami: kiszoną kapustę gotować do miękkości, zmielić z ugotowanymi grzybami (nie pieczarki), przyprawić solą, pieprzem, cebulka usmażona na oliwie obowiązkowo ;)
3) ruskie - wiadomo: ziemniaki i twaróg
4) mój ulubiony farsz: twaróg i wędzona makrela  :eat:
5) owoce różniaste (moja mama robi też z suszonymi śliwkami)

emcia

Cytat: didi_loczek w 13 Lis 2010, 17:32:43mój ulubiony farsz: twaróg i wędzona makrela  eat
w życiu bym na to nie wpadła

salsa

Cytat: didi_loczek w 13 Lis 2010, 17:32:434) mój ulubiony farsz: twaróg i wędzona makrela  eat
ja bym wywaliła pieroga, do twarogu i makreli dodała ogorka kiszonego cebulkę i zjadła awanturkę :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

didi_loczek

salsa próbowałaś "U Vincenta" pierogów marynarskich? są właśnie z twarożkiem i wędzoną rybą ;) moim zdaniem najlepsze ;)

salsa

Cytat: didi_loczek w 13 Lis 2010, 19:07:29
salsa próbowałaś "U Vincenta" pierogów marynarskich? są właśnie z twarożkiem i wędzoną rybą ;) moim zdaniem najlepsze ;)
nie nie porbowałam :D ja tam często biore poł porcji szpinakowych i poł sycylijskich lub z baraniną :) ostanio nie byłam od wiosny.....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

didi_loczek

#8
Ale bym teraz zjadła pierogów   :headbang: A od Vincenta to już w ogóle  :crazy:

Sycylijskie też lubiłam ;D

wis

Ale mi ślinianki pracują... Nawet ciasto czekoladowe nie pomaga. Ja chcę pierogi, jakieś wypasione - ze szpinakiem, albo te z makrelą i twarogiem... mniammmm