jaki telefon polecacie?

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2010, 19:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

no to nie ma co porównywać w ogole ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

no nie porównuję, wpisałam po prostu.

inkageo

Zaktualizował Wam się już android z kitkata do lollipopa? (czyli 5.0.2)

Jeżeli nie, to przemyślcie czy nie lepiej poczekać na poprawki. Są duże problemy, ja jestem wściekła. M. in. jest coś nie tak z bluetoothem i nie chce mi się łączyć z systemem głośnomówiącym w aucie. Wkurza, że nie można wyłączyć wibracji i zostawić samego dźwięku powiadomień (nie ma u mnie suwaka od wibracji), wkurza, że w trybie cichym nie działa powiadomienie diodą. Kwestia kolorystyki niebieski/pomarańcz to już najmniejszy problem, pomarańcz dla mnie jest ok, niebieski...hmm... No i kurde trochę brak prywatności, bo powiadomienia wyskakują na ekranie blokady, a nie dyskretnie na górnym pasku. Ludzie mają problem z wieloma funkcjami. Straszny falstart, niedopracowane :(
Imagine there is no hate

inkageo

Gdyby można było w prosty sposób wrócić do kitkata to bez wahania bym to zrobiła!

Problem dotyczy najwyższych modeli chyba wszystkich marek, czyli sony z2, z3, samsung s5, s6 itd.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inka, wlasnie weszłam sie pozalic ze mi bluetooth nie działa!!!! nie moge pzesyłac plików. W SIII. poza tym znikneła mi cała biblioteka muzyczna z karty, nie wiem co sie dzieje i jestem wsciekła bo nie moge tez przegac jej za pomocą kabla. Zupełnie jakby "znikneła karta", ale to niemozliwe bo zdjecia są.

Komp po podłączeniu traktuje telefon jak aparat foto a nie pamiec przenosną, szlag by to!!!!
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

I co robimy?

Ja chyba spróbuję go zresetować, czyli dać ustawienia fabryczne, ale tyle czasu z konfigurowaniem wszystkiego później :(
Imagine there is no hate

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

inkageo

Ja już na xperia care forum próbowałam. Rady: skontaktuj się z producentem swojego samochodu :D
Imagine there is no hate

inkageo

No ale z dnia na dzień więcej osób zgłasza te same problemy. Muszą coś z tym zrobić.. Ja sobie nie wyobrażam, nie gadać jak jeżdżę!
Imagine there is no hate

wrobelek0403

ja najpierw pojde do serwisu, bo moze sama cos nacisnełam. ostatnio chciałam pousuwac nieuzywane aplikacje, moze usunełam cos potrzebnego, hmmm

bo tak tel widzi komputer i wice versa, ale interfejsie nie wyswietla sie opcja wymiany plików, wysyłanie z tel nie powiodło sie. no i gdzie ta muza? moze jednak karta sie spieprzyła??

poza tym sprawdziłam i mam wersje 4.3 androida.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 17 Kwi 2015, 15:22:16
No ale z dnia na dzień więcej osób zgłasza te same problemy. Muszą coś z tym zrobić.. Ja sobie nie wyobrażam, nie gadać jak jeżdżę!

pozostaje awaryjnie skorzystac ze słuchawek, ale rozumiem, ze to wkurza...

justynaaaa2

Ja jestem ciemna i nie mam pojęcia co ja mam w telefonie ale bratam się z wami bo mi bluetooth zrywa w aucie i wkurza mnie to okropnie :sciana: w starym tel działało idealnie, teraz jest dramat
ale moja mama ma ten sam tel, brany w tym samym czasie i u niej działa dobrze :mysli:

calla

Czy ma ktoras z Was xperie z1 compact? W zestawieniu z z1 rozni sie tylko wielkoscia i aparat ma slabszy. Ciekawa jestem jak z obsluga jest.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

iksa_nl

ja mam,
nie wiesza sie, nie tnie, etc. Po przejsciu z Lumii ciezko bylo mi sie przestawic na jej obsluge, wkurzal mnie ten telefon, byl problem z przetransferowaniem kontaktow z lumii (stworzone aplikacje nie byly dostepne), duzo preinstalowanych rzeczy, ktorych nie uzywam i niektorych nie mozna usunac.
Denerwowala mnie tez ta funkcja obslugi przez rekawiczki, bo czasami wchodzi nie tam, gdzie ja chce. A i jeszcze np. jak mam telefon w pokrowcu i biegne zeby odebrac i przypadkiem cos sie gdzies dotknie to odsyla glupiego sms'a, predefiniowany mialam, ze jem posilek... naszukalam sie, zeby to zmienic.
strasznie rysuje sie dolna czesc obudowy, tam jest lakier taki fortepianowy czarny juz po pierwszym dniu byly rysy.
ze zdjec jestem zadowolona, ale zadnego nie wywolywalam jeszcze.. ekran tez fajny. Bateria ok (głownie internet, mail, facebook i gadanie).
Ogolnie to juz sie do niej przyzwyczailam, ale pierwsze pare tygodni zalowalam zmiany,
Ogolnie telefon jest dobry, raczej nie wykorzystuje jego wszystkich mozliwosci.

calla

Ja mam w tej chwili xperie ray. Super telefon, maly, ale powoli nadchodzi jej koniec.
Zastanawiam sie wlasnie nad ta compact, bo z1 jest troszke wieksza.

iksa_nl

do kieszeni dzinsow i tak za duza ;)

calla

Cytat: iksa_nl w 21 Kwi 2015, 12:03:03
do kieszeni dzinsow i tak za duza ;)

No wlasnie. Dlatego tak wielbie swoja ray.
Wszystko inne jest juz duzo wieksze...

mobka

Z1 Compact jest ok, choć pomyslalabym o z2 albo z3 jak juz.
Ja mam zwykle z i jest ok, choć wyświetlacz ma kiepski, mąż ma z1 i jest już dużo lepsza.
Na samsungach mocno się zawiodłam. Sama bym teraz brała albo Sony albo LG.

calla

Cytat: mobka w 21 Kwi 2015, 21:47:53
Z1 Compact jest ok, choć pomyslalabym o z2 albo z3 jak juz. 

Tez bym pomyslala, gdyby byly w cenie z1.

rubin04

ja za 3 dni szczęsliwie porzuce Sony Xperia Z3 dual i przejdę na tego Samsunga na 2 karty Sim.

Sony Xperia mnie rozczarowała totalnie. Milion rzeczy mnie wnerwiało, począwszy od "backspace" po lewej stronie, po obsługę ksiązki tel itd.

Jakby ktoś chciał kupic Sony Xperia Z3 Dual to dajcie znać, tel w zasadzie nowy, nic mu nie jest poza tym że mnie wkurza :D

wrobelek0403

kuzwa, mam kolejny problem z SIII. Nie odbiera mmsów. Pokazuje "pobierz wiadomosc" i pobieranie nic nie daje. A jeszcze niedawno od razu dostawałam wiadomosc ze zdjeciem, nie było problemu. Jestem wsciekła.

inkageo

Pobierz na nowo ustawienia sieci. Takiego smsa od operatora.
Imagine there is no hate

justynaaaa2

wrobelek0403, ja czasem tak mam że od razu widzę zdjęcie a czasem właśnie "pobierz", pobieram i nic się nie dzieje
nie mam pojęcia od czego to zależy, potem to zdjęcie zazwyczaj się chyba wyświetla

wrobelek0403

inkageo, zrobiłam, nic nie dało.

ale widze na forach ze to dosc powszechny problem. co za gówno.

wrobelek0403

justynaaaa2, to poczekam. ale problem pojawił sie dzisiaj.