jaki telefon polecacie?

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2010, 19:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fasolka1980

wróblos, no to jeżeli jesteś jak znakomita większość Polaków kochających Skody Octavie to wez S3 mini :D

z jakiegoś powodu on jest za 1 zł u większości operatorów - nawet moj ojciec go ma, ale on tylko dzwoni, a i tak nieraz juz by nim rzucił :D

sam w sobie nie jest zły, ale nie oczekuj funkconalności telefonu, który jest kilka razy droższy.

wrobelek0403

fasolka, ja zartuje, mając wybór wybrałabym VW, a najlepiej Audi ... TT lol lol

Dodany tekst: 02 Lut 2014, 21:34:51

chociaz moja mama ma Fabie i jest zadowolona :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

wrobelek0403 może ustalimy, nie żadne TT tylko bmw, z4 ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

mayagaramond

obejrzałam w googlach, dobra, moze byc :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

Wróbelek, no... nie ma co porownywac. Procesor, pamiec, wyswietlacz...

Dodany tekst: 02 Lut 2014, 22:17:18

Wróbelek, no... nie ma co porownywac. Procesor, pamiec, wyswietlacz...

wrobelek0403

ech, czyli jednak. chyba sie szarpnę w ramach prezentu urodzinowego :)

szelma

Koleżanka ma S3 Mini i to jest szajs - trzymasz w ręce i czuć, że to platik na plastiku i plastikiem pogania. I po paru miesiącach używania już tak sobie działa. Bez porównania z S3 (mój tata ma, więc też macałam ;) ) - choć z kolei S3 dla mnie jest bez porównania z iPhonem ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

szelma dzieki :)

ja trzymałam tylko S III, bo mi Rubin dała pomacac :D no spodobał mi sie, tylko jak człowiek całe zycie brał tel za złotówke, to mu zal 5 stów nagle :D

inkageo

Wróbel przelicz sobie jak Ci się bardziej kalkuluje, w media expert SIII teraz jest chyba za 1200 zł, na allegro za 1100 zł z fakturą vat.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inka, myslałam o tym, ale to jednak duzo.

Przy abonamencie 70 zł, w którym sie wyrabiam i który i tak bym wzieła S III kosztuje dokładnie 530 zł.

Dodany tekst: 03 Lut 2014, 10:20:45

przez chwile myslałam jeszcze na iPhonem 4s 8GB, ale po pierwsze to juz 9 stów, a po drugie chyba nie jestem gotowa na taką zmianę systemową :D

inkageo

Spoko, bo wiesz...gdyby kupić na działalność np. rodziców (o ile prowadzą), to vat+podatek znikają ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

a nie, chce miec telefon na siebie, nie na ojca :D on by sie potem wkurzał ze mu wydzwaniają, a z orange wydzwaniają czesto niestety :/

inkageo

Zostaje 750 zł, a wtedy jak dadzą dużą zniżkę na abonamencie, bo nie będziesz brała telefonu, to warto rozważyć.

Dodany tekst: 03 Lut 2014, 10:23:15

Ale ja mówię tylko o fakturze za telefon kupiony w sklepie ;) Abonament nadal na Ciebie.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 03 Lut 2014, 10:22:43Ale ja mówię tylko o fakturze za telefon kupiony w sklepie  Abonament nadal na Ciebie.

aaaaa, to co innego :D

inkageo

Wiesz ja jak kupiłam na działalność swoją, na allegro, u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26304969&id=435
To odjęłam sobie 23% vat, 18% podatku ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inka, ale płaci się wtedy taką nizsza cene? czy płaci sie normalnie, a potem odpisuje te vaty straty itp??? :knuje:

bo sie nie znam totalnie :D ojciec tez raczej srednio, ma ksiegowa :D

inkageo

Płaci się całość, tato by Ci musiał zwrócić :)
I plus jest taki, że telefon jest bez badziewia wgranego na stałe przez sieć, czyli ich lipnych aplikacji ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

ale zwroci mi, jesli sam sobie to odliczy, eeee juz widze, jak mu sie chce w to bawic :/

hmmm, ciekawe czy się róznia te dwa telefony:

http://allegro.pl/nowy-samsung-i9300-galaxy-s3-white-16gb-gw-24-m-i3923843533.html

http://allegro.pl/nowy-samsung-i9300-galaxy-s3-white-16gb-gw-24-m-i3931821593.html

inkageo

Wróbelku datą dodatnia aukcji, one z tygodnia na tydzień tanieją :)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

oo, to ciekawe, na stronie orange ostatnio podrożały, baba w orange tez mi mowiła, ze podrozały :knuje:

inkageo

Sprzedawca jest uczciwy i to w zasadzie jedyny, który daje FV 23% na całą kwotę, a nie FV marża. Moja Ewa kupowała u niego SIV, a ja swoją zetkę :)

Dodany tekst: 03 Lut 2014, 10:45:32

Nie ma szans, żeby sIII drożało ;) Orange miało chyba jakąś promocję świąteczną, ale to nie ma nic wspólnego z wartością rynkową telefonu :)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

dzieki wielkie  :beer:  :beer: , jeszcze to przemysle, moze rzeczywiscie warto sie szarpnąc raz :)

zobacze jeszcze jaka byłaby oferta abonamentowa bez tel :)

konwalia

Wrobel albo poczekaj, zostajesz w Orange? Na pewno będzie jakas promocja walentynkowa za chwilę i oni co rusz mają na stronie "szalone dni" czy jakoś tak. Możesz też sobie trochę cenę paybackami obniżyć

inkageo

No i jeszcze druga kwestia... Można wynegocjować spory rabat na telefon w sieci, ale... Trzeba poczekać do momentu końca umowy, wtedy kiedy już można ją wypowiedzieć, no i udawać, że się chce zrezygnować, bo konkurencja proponuje ten sam model taniej. Dzwonią wtedy do działu utrzymania klienta i po chwili pojawia się nowa oferta cenowa ;) W plusie tak jest.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

konwalia, jakos nie wierze w szczerosc ich ofert ;)

a paybacków to mam obecnie za 16 zł lol lol

Dodany tekst: 03 Lut 2014, 11:02:37

inkageo dobre :D :D w sumie mam czas do maja :D :D akurat zdąze odłozyc na sklepowego, jesli nie beda mieli dla mnie dobrej oferty :D