Jesien-Zima 2010/2011

Zaczęty przez mayagaramond, 24 Sie 2010, 11:36:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

Umarłabym z zimna :D. Dlatego zimą nigdy nie noszę spódnic - za zimno mi w nogi i w tyłek :D. A rajstopy 100DEN noszę jesienią ;). No cóż - jestem zlodowaciałą Królową Śniegu lol.

salsa

szelma :D :D faktycznie jestes zima :)
ja teraz nie nosze jeszcze kozaków (sporadycznie)
zimą w pracy muszę zmieniać buty bo sie gotuje
nosze obecnie rajstopy 60 den ale wczoraj miałam cienkie
przestaje nosić spódnice/sukienki przy - 20 :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

salsa, dzisiaj u nas 10 stopni, a ja mam kozaki, a na górze: T-shirt z długim rękawem, cienki sweter, marynarkę i kurtkę zamszową - no i mój olbrzymi szalik ;).

Żałuję jedynie tych spódnic - bo jednak skraca mi to sezon na spódnice mocno ;).

goga

szelma a może ty też masz anemię ?

bo mnie dlatego jest ciągle zimno
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

szelma

Cytat: goga w 19 Lis 2010, 12:35:06a może ty też masz anemię ?

Nie mam. W maju miałam ostatni raz badanie krwi (kiedy tak źle się czułam i słabo mi było) i żelazo mam w normie. Ciśnienie mam niskie, a duża dziewczynka ze mnie, to mnie nie grzeje ;).

salsa

Cytat: golinda w 19 Lis 2010, 12:32:54ja zaczynam nosić rajstopy od +17C w dół wink
ja nie wiem
latem to b. rzadko
ale + 17 to bym sie ugotowała :)

Cytat: szelma w 19 Lis 2010, 12:33:08salsa, dzisiaj u nas 10 stopni, a ja mam kozaki, a na górze: T-shirt z długim rękawem, cienki sweter, marynarkę i kurtkę zamszową - no i mój olbrzymi szalik wink.
o maj gat :)
ja przy + 10 dalej nosze płaszcz wiosenny :)

goga

to jak ci będzie zimno - to wyobraź sobie extra-samca i ci cisnienie zaraz skoczy ;D
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

szelma

Tutaj przy tym ogólnym zimnym chowie to jestem ewenementem :D. Ja w kozakach, a ludzie dalej w sandałach nawet popylają lol.

wrobelek0403

Cytat: szelma w 19 Lis 2010, 12:33:08salsa, dzisiaj u nas 10 stopni, a ja mam kozaki, a na górze: T-shirt z długim rękawem, cienki sweter, marynarkę i kurtkę zamszową - no i mój olbrzymi szalik .

a ja myslałam, ze jestem zmarzlak :D :D

u nas 7 stopni, a mam spodnice, rajtki 40DEN, zamszowe kozaczki, ale w pracy zdjełam na rzecz szpilek, koszule z krótkim rekawkiem, cienki sweterek z rekawem do łokcia, zamszową marynarke i płaszczyk, ale cienki :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

konwalia

szelma ja mam odwrotnie-zimą rzadko noszę spodnie(chyba że w kozaki), bo nie chcę nogawek mokrych od sniegu dotykających moich stóp w pracy(noszę klapki) :D

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 19 Lis 2010, 12:45:43nogawek mokrych od sniegu dotykających moich stóp w pracy

rozwiazaniem sa waskie rurki do kozaków :D :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

emcia

jestem jaszczurką, na słońcu mi ciepło
w cieniu zimno

mayagaramond

U nas 4°C - mam na sobie legginsy, dlugie kozaki, szorty, sweter i marynarke z rekawami do lokcia. Na to plaszcz i szalik.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 19 Lis 2010, 12:48:13sweter i marynarke z rekawami do lokcia
sweter masz na gole cialo? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: golinda w 19 Lis 2010, 12:58:39
niezły łomot bym tu dostała za taki strój ;)

jedna z zalet mojej pracy - moge przyjsc w czym chce ;D Ale te szorty nie sa b. krotkie, prawie 10 cm za tylek (zmierzylam ;D)

Dodany tekst: pią, 19 lis 2010, 13:06:07

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lis 2010, 12:58:50sweter masz na gole cialo? :>

nie, ale zapomnialam - mam stanik i koszulke na ramiaczka. A pod legginsami majtki lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 19 Lis 2010, 13:05:45koszulke na ramiaczka.
no ;D bo ja jak czytam sweter to widze welne, a jak widze welne na gole cialo to mi sie az dupa marszczy :D

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lis 2010, 13:09:10bo ja jak czytam sweter to widze welne, a jak widze welne na gole cialo to mi sie az dupa marszczy

hehe, moge nosic i na gole cialo, moze nie moherowy, ale kaszmir tak ;D

zwierzatko_mojej_mamy

nie napisalam, ze widze kaszmirek i mi sie marszczy, tylko ze widze welne ;D od welny mi sie marszczy ;) mimo wszystko nie lubie swetrow na glowe cialo nawet kaszmirkowych ;)

www.annawilk.pl

szelma

Mnie kaszmirek to by zagilgotał na śmierć chyba lol.

mayagaramond

zwierzatko_mojej_mamy

poza tym sama nazwa sweter mi sie kloci z golym cialem :D mam z tym wyrazem skojarzenia jednak starobabowe :D:D:D sweter jest gruby i nawierzchni ;) takie cos co Wy pewnie nosicie na gole to ja bym nazwala mialem bluzki ;)

www.annawilk.pl

emcia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lis 2010, 13:09:10
no ;D bo ja jak czytam sweter to widze welne, a jak widze welne na gole cialo to mi sie az dupa marszczy :D
to ja tak noszę

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond  :P :P :P GOLE cialo :D

www.annawilk.pl

salsa

Cytat: mayagaramond w 19 Lis 2010, 13:05:45A pod legginsami majtki LOL
no tego się po tobie nie spodziewałam :D

Helena