Kieszonki schabowe z pieczarkami i serem

Zaczęty przez mada1981, 26 Lip 2010, 14:54:27

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mada1981

Składniki:
5 kotletów schabowych
30dkg pieczarek (można też dodać suszone podgrzybki)
śmietana
15dkg żółtego sera
1 papryka
przyprawy (vegeta,przyprawy do mięs)
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki uducić na patelni. Kiedy ostygną zalać śmietaną i dodać pokrojoną paprykę. Kotlety schabowe rozbić i przyprawić. Na środek nakładać pieczarki i posypywać startym serem. Zawinąć farsz ułożony na mięsie formująć woreczek. Gotowy woreczek związać na górze nicią. Całość ułożyć w brytfance, dodać margarynę i piec w piekarniku ok 45min w 180'.W trakcie pieczenia podlewać wodą. Gdy gotowe, zdjąć nić.
Smacznego

errata

po pieczeniu tą nić można ściągnąć, czy się zostawia??

jo_miekka



mada1981

no to wszystko jasne   :P

probowałam je obwiazywac szczypiorkiem ale tak sobie mi to wyszlo  :point_lol: