Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rilla

Cytat: calla w 11 Sty 2010, 18:35:55
Dla mnie Buzek zagrala wysmienicie.

a mnie sie podobał Dorociński.. jakoś nigdy nie myślałam o nim "dobry aktor",ale kilka dni przed "rewersem" widziałam go w głupiej komedii "Miłość na wybiegu" - tam nawet nie miał co grać...

mignon

wróciliśmy właśnie z Wszystko co kocham :)

salsa zrobiła tak dobrą recenzję, ze nie będę się powtarzać

bardzo, bardzo polecam  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

jo_miekka

Byłam w zeszłą  niedzielę na Scherlocku i... zawiodłam się. Nie jest ani tak fajny, ani tak zabawny jakby się wydawało po zapowiedziach... Ładny wizualnie, fajnei zagrana rola tytułowa przez R.D., ale poza tym niestety porażka.
Jutro w końcu na Wszystko co kocham idziemy. Czekałąm na ten film ze trzy meisiące!

jusia

widziałam "Dom zły" faktycznie mocna rzecz, dobry film
byliśmy też na Sherlocku...i tez mysle, ze szalu nie bylo, niby wszystko super zrobione, ale  czegos brakuje, moze po prostu Sherlock w moich wyobrazeniach jest statecznym gentelmanem...i jakos mi ten duet Sherlock i Watson, duetem dr House i dr Wilson zalatywal, jeden szalony, drugi go tonujacy, bardzo podobny schemat, ale ogladalo sie gladko...
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

salsa

Dziś byłam na "NINE" w reżyserii Roba Marshalla (musical)

nie wiem czy zwiastun, czy tez poprzedni film (Chicago) spowodował, że spodziewałam się takiego "wow" !!

a tymczasem się rozczarowałam

Po pierwsze nie tylko bohater filmu - reżyser Guido na problemy z scenariuszem do filmu - Marshall również, niestety.
Domyślam się, ze to miało być odwołanie do 8 i poł Felliniego - ale o ile to drugie jest arcydziełem o tyle to pierwsze tylko bladym cieniem

piosenki (poza tą, która śpiewa Fergie) takie sobie - przeciętne, miłe dla ucha i chyba to wszystko
w pamięć zapada jedynie piosenka i wykonanie Fergie

taniec - dużo trzepania się i "ozdobników" - tańca tak sobie
uwagę zwraca tanieć Penelopy - faktycznie dobra robota

Dobra rola Daniela Day-Lewis'a i Marion Cotillard - reszta nijaka, nawet Penelopa nie była taka dobra jak ostatnio bywa. Nicole Kidman bez wyrazu, wyprana, słaba - rozczarowuje. Nie wiem po co tam jest Kate Hudson - trzepie się tylko i to wszytsko

Na uwagę zasługuje niespodziewana perełka filmu - rola Fergie:) Śpiewa świetnie i swój króciutki epizod gra lepiej niż reszta aktorek w tym filmie.
Niestety filmu nie ratuje.

Podsumowując - ja jestem rozczarowana. Po takiej obsadzie, po sukcesie Chicago, po inspiracjach filmem Felliniego itp spodziewałam się filmu z polotem, jeśli nawet nie arcydzieła to czegoś, co zachwyca porywa albo przynajmniej bawi

a mnie sie chwilami chciało spać ;)

ilość spojrzeń na zegarek - 8 lol

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Cytat: salsa w 25 Sty 2010, 23:06:16ilość spojrzeń na zegarek - 8

:rotfl:

musze M przekazac, bo sie napalił na ten film ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rubin04

wczoraj zaliczyliśmy SHERLOCKa HOLMESa i podobał mi się. Zabawny, przyjemny. Polecam.

mayagaramond

W niedziele poszlismy na Friendship!. W Polsce pewnie go nie pokaza, ale jak ktos jest w DE i zna niemiecki ;) polecam.

Po upadku muru, dwoch mlodych Niemcow z DDR, Veit i Tom, leci do Ameryki. Chcieli do San Francisco, ale starczylo tylko na lot do NY.

Przygoda z ameryka zaczyna sie od powitanie przez immigration officer:
- Germany? You're nazis?
- no, no nazis, communists

lol lol

tak, film jest pelen stereotypow o DDR, o Ameryce, ale taki ma byc. Jest komedia, ale pojawia sie w nim tez watek tragiczny - Veit szuka w San Francisco ojca, ktory co roku wysyla mu na urodziny kartke...nie bede zdradzac konca, bo moze ktos sie na niego wybierze ;)

Swietna okazja do podziwiania ddrowskiej bielizny!!! opluty  opluty Czy u nas tez taka byla??? (nie pamietam )

W filmie jest tez watek polski - w roli Alicji Bachledy (curus sobie darowali i tak nikt nie wymowi ;) ).

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

calla

Cytat: mayagaramond w 27 Sty 2010, 00:18:26

w roli Alicji Bachledy (curus sobie darowali i tak nikt nie wymowi ;) ).

Ostatnio czytalam wywiad z Alicja w jakiejs plotkarskiej gazecie i tez zauwazylam, ze Curus pomineli :)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

Kasia

byłam na Parnasusie - człowieku, który oszukał diabła

jedyne co moge powiedzieć to że chyba mnie ktoś oszukał ;)

Alicje w krainie czarów lubię, to było w podobnym stylu ale kompletnie nielogiczne, chaotyczne. Inaczej wyobrażałam sobie Imaginarium :D

No nie mój typ.
Pierwszy raz w życiu poczułam się nabita w butelkę oraz że straciłam kase ;)

teraz czas na Holmesa :D

salsa

Kasia  a mnie sie podobał  :thumbup: moje wrażenia na poprzedniej stronie :D

Kasia

wiem, własnie czytałam ponownie :D

az wczoraj po powrocie chciałam odpalac komputer bo mi się własnie wydawało że chwaliłaś i byłam strasznie ciekawa co Ci się podobało

Mam wrażenie że ten film jest jednym z tych które albo się "kocha" albo "nienawidzi"

Na pewno ten film pozostawia wrażenia, na pewno nie jest bylejaki ;) na pewno go się zapamieta
ja go zapamięta jako najgorszy film na jakim byłam :D

ale ja nie przepadam za Monty pajtonem (nawet nie weim jak sie go pisze), Alicje w krainie czarów lubię bo jako dziecko ja czytałam, jakbym teraz zobaczyła pierwszy raz to pewnie bym klęła jak tego parnasusa.
No ja musze mieć jakis wątek, w tym filmie wątek był ale jakoś mnie nie zaciekawił

no i zakończenie całkowicie do bani

a podsumowując to nie wiem jak ten Parnasus oszukał tego diabła! Mam wrazenie że diabeł zrobił wszystko tak jak chciał i że to Parnasus został na lodzie ze zbitym tyłkiem ...

salsa

KAsia,   oszukał - Diabel nie dostal tego, co chciał - pomimo ze przegrał zakład (cała historia z córką)

ja ten film potraktowałam jako bajkę dla dorosłych, zabawę wyobraźnią, abstrakcyjny sen - i fakt, lubię Monthy Pytona :D 
nie potraktowałam tez tego jako opowieści "od początku do końca" - nawet spodobał mi sie ten lekki chaos ;)

to nie był "film sezonu", raczej dobrze się bawiłam i mnie wciągnął, a także był nieprzewidywalny :)

no i bardzo kolorowy, taki smaczny + świetnie zagrany (dobrzy aktorzy + ciekawi, wyraźni bohaterowie)

Kasia

Cytat: salsa w 27 Sty 2010, 10:34:01KAsia,   oszukał - Diabel nie dostal tego, co chciał - pomimo ze przegrał zakład (cała historia z córką)
ja miałam wrażenie że ten diabeł tej córki jakos wyjatkowo nie chciał i że w zasadzie dał mu mozliwość aby córa był "wolna"

salsa

Cytat: Kasia w 27 Sty 2010, 11:24:18
ja miałam wrażenie że ten diabeł tej córki jakos wyjatkowo nie chciał i że w zasadzie dał mu mozliwość aby córa był "wolna"

ja to odebrałam w ten sposób, że ona zdecydowała (wykorzystując cechy charakteru, które wpoił jej ojciec)  - a diabeł po prostu chciał wygrać zakład, córka faktycznie interesowała go mniej niż sama zabawa z Parnasusem

Kasia

Cytat: salsa w 27 Sty 2010, 11:31:56a diabeł po prostu chciał wygrać zakład, córka faktycznie interesowała go mniej niż sama zabawa z Parnasusem
no własnie ja tez odniosłam takie wrażenie

malutenka

Mnie się Parnasus podobał niesamowicie, film był przedziwny, z klimatem, który by mi się w żadnym innym nie podobał, mianowicie w żadnego z bohaterów do końca nie uwierzyłam, a jednak mi to nie przeszkadzało, efekty i fabuła wariacka jak u Giliama i też chcę przejść przez takie lustro :D
Sherlock Holmes znowu to w końcu bardzo dobrze zrobione kino rozrywkowe i przygodowe, na wielki plus, że w końcu ktoś z Watsona zrobił faceta, a nie dupę wołową, jak wszędzie, świetna rola Roberta Downey Jr, który chyba umie po angielsku mówić z każdym możliwym akcentem :)

salsa

wczoraj Sherlock Holmes

miły relaksujący film
wartka akcja, ciekawe postacie, dobrze zagrany, świetne zdjęcia, zero dłuzyny
ot, przygodowy :)

ogladając jestem ciekawa co jest dalej
nie jest to kino wymagające rozkminiania co autor miał na mysli, jednakże to dobrze, bo dobrych rozrywkowych filmów niestety brakuje

polecam na miły wieczór

mnie sie podobało :)

effik

Cytat: Kasia w 27 Sty 2010, 09:54:39byłam na Parnasusie - człowieku, który oszukał diabła

jedyne co moge powiedzieć to że chyba mnie ktoś oszukał wink

owszem :D

cytat z pewnego tekstu, który mi się bardzo podobał:

"4. Parnassus. Człowiek, który oszukał diabła (Imaginarium of Doctor Parnassus) - jeśli nie widzieliście najnowszego filmu Terry'ego Gilliama, to nie czytajcie dalej. Jeśli widzieliście, to pewnie tak, jak ja przez pełne dwie godziny w kinie i wiele godzin po wyjściu z niego zastanowiliście się jak do cholery Parnassus oszukał diabła, skoro w zasadzie to on miał przerąbane. Może to dystrybutor chciał zapewnić widzom jakąś dodatkową intelektualną rozrywkę albo w ''Wielkiej Księdze Polskich Tłumaczeń'' zapisane jest: ''I nie użyjesz w tytule słowa imaginarium, nawet jeśli sens miałbyś wypaczyć lub na Lerka koncert za karę iść''. Swoją drogą jakby zostawiono po prostu ''Parnassus'' bez żadnych dodatkowych ceregieli, to przecież też nie stało by się nic złego, a tak osiągnięto efekt typu ''Titanic. Statek, który pokonał górę lodową''."

Dodany tekst: 04 Lut 2010, 20:29:34

a ja zamówiłam bilety na Avatar wreszcie na niedzielę. na Śląsku oblężenie IMAXu jest nieprawdopodobne, do marca praktycznie. ryzykuję z drugim rzędem i boję się oberwać włócznią czy innym pieroństwem lol

cumberland

A ja byłam wczoraj na Nine. Bez szaleństw, ale bardzo przyjemny. Świetnie Marion zagrała.

effik

Cytat: cumberland w 04 Lut 2010, 20:33:09
A ja byłam wczoraj na Nine. Bez szaleństw, ale bardzo przyjemny. Świetnie Marion zagrała.

ja mam w kolejce oczekujących razem z Parnassusem :D a jak Penelopa i Judi my beloved? ;)

cumberland

Judi klasa. Penelopie od kunsztu, w tej akurat roli, bardziej wyraziście wyszły zmarszczki ;) ;D

effik

w niedzielę idziemy na Avatar. siedzimy w IMAXie w drugim rzędzie, przyjmę wszystkie włócznie na klatę lol lol lol

rilla

a do jakiego imaxa idziecie? bo w katowickiem ponoc efekty nei wychodza bo maja analogowy ekran

effik

Cytat: rilla w 05 Lut 2010, 19:08:58
a do jakiego imaxa idziecie? bo w katowickiem ponoc efekty nei wychodza bo maja analogowy ekran

ale Imax chyba z założenia jest analogowy...

rozmawiałam z osobami, które widziały - są zadowolone ;D
rozmawiałam też z tymi, co oglądały wersje digital w cinema city i też były zadowolone :D