Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jestynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

Perfect days!

miłe mądre kino, bez dram i smutków - @zwierzatko_mojej_mamy

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 10 Kwi 2024, 10:29:08Perfect days!

miłe mądre kino, bez dram i smutków - @zwierzatko_mojej_mamy
🤣
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

Polecam

Jutro będzie nasze

ddu

wczoraj byłam na Jednym życiu...

poszłam, bo musiałam iśc do kina, a nie było nic innego,wiedziałam, że o ratownaniu Żydów , a widziałam tych filmów i nie miałam szczególnie ochoty
no ale poszłam

film nie jest arcydziełem filmowym, ale historia niezwykłego człowieka, którą zdecydowanie warto znać, docenić i zapamiętać
ogląda się dobrze
jest sentymentalnie, ale bez przesady

to ten czlowiek,
wszystkie go widzialysmy

https://www.facebook.com/share/v/XWW7pMdph5Jc7t15/

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Ddu, dzieki. Dla tej obsady chce isc.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

Jedno życie z nastolatkami warto!

ddu

Proszę iść na Sezony - bardzo przyjemne kino, bez biednych dzieci i przemocy ;) dobrze się ogląda, można na randkę z mężem od 20 lat ;)

Wrooklyn Zoo - dziki film, mnie się bardzo podobał, starsi nastolatkowie mogą iść, ale mamy w tym filmie sex i narkotyki, więc na własne ryzyko

Pod wulkanem - polski kanduydat do Oskara , minimalistyczny film, metaforyczny - dla mnie bardzo dobry, choć wiele osób się czepia (ale zawsze czepiamy się kandydatów do Oscarów)

Do kin wchodzi Imago. w końcu. to także dość "dzikie" kino. Widziałam ten film ponad 1,5 roku temu, ale bardzo przeżyłam. Bardzo o relacjach z matkami, corkami...
scenariusz pisała Lena Góra , film jest o jej matce, gra w nim własną matkę (druga scenarzystka, Olga chajsa, też mówi, że dużo tu o niej)
W Gdyni wiele osób mówiło, że wspaniałę kino, a równie wiele, że beznadziejne i o czym to w ogóle ;)

ddu

Najpierw proszę o informacje, kto korzysta z polecajek ddu i był na Sezonach (@Salsa :) )
Wrooklyn i Imago?  :P

ddu

Obecnie w kinach polecam
Konklawe - zupełnie nie wiedziałam, co to za film, a to thriller, dobra rozrywka

Prawdziwy ból - także dobry

Simona Kossak - to jest film dla mnie z gatunku "niekoniecznie", ale! brawurowa obsada oraz to takie przyjemne kino, miłe na wolny wieczór
@goga  koniecznie, gra Jakub Gierszał i pokazuje pośladki
gdyby któraś nie wiedziała - film o simonie Kossak, która wyjechała z Krakowa do Puszczy Białowieskiej, historia prawdziwa (ksiązkowa biografia Simony świetna, czytałam też jej książki o Puszczy)

Kulej - jeśli u Was jeszcze grają - to warto na dużym ekranie, sceny zbiorowe itp, dobra rozrywka, nie tylko dla fanek boksu, ale rzeczywiście biją się sporo. Podobał mi się znacznie bardziej niż Simona

wkrótce:
Minghun" mnie się to nie podobało, nie wywołało emocji żadnych, ale Dorociński ma swoich fanów

Anora - nie widziałam, ale czekam

ddu

w ostatnim tygodniu oglądałam z 7 filmów,
nie wiem, czy wszystkie będą w polskich kinach...
tych na pewno warto wypatrywać:

Maria Callas - film z Angeliną Jolie, premiera w lutym: biografie wychodzą mi już nosem, ale tu ciekawe ujęcie, piękna Jolie, prawdziwa diva

Emilia Perez - to szalony film. Polecam nic o tym nie czytać, tylko dać się zaskoczyć. To mój ulubiony sposób oglądania filmów ;)
To się prawodpodobnie nie będzie podobało osobom, koncept naprawdę pojechany, zarówno jeśli chodzi o historię jak i sposób jej pokazania

NASIENIE ŚWIĘTEJ FIGI - wgniotło mnie w fotel. koniecznie
uważam, że dobry film, żeby iść z nastolatkami, zwłaszcza dziewczynami
film fabularny, ale opowiada historię powiązaną z zamieszkami po śmierci Mahsy Amini , Teheran, zdjęła hidżab... pamiętacie?
słyszałam oczywiście, że ten film miał świetne recenzje po Cannes, ale jak zwykle nie czytałam, o czym mówi, więc spodziewałam się miłego filmu typu rosną figowce a tam miłą rodzina wiedzie spokojne życie... no cóż, nie trafiłam
film wykorzystuje autentyyczne nagrania z zamieszek, niekt. są drastyczne
Film o tym, co robi z ludźmi władza, nawet takimi "dobrymi" oraz dla mnie o wierze w dziewczyny - one rzeczywiście zmieniają świat

ddu

z dokumentów:
Agent szczęścia - o Buthanie, ciekawy, warto zobaczyć

niestety projkektor padł podczas mojego seansu chińskiego filmu Mistress Dispeller, mam nadzieję, że gdzieś uda mi się go zobaczyć, bardzo mnie zainteresował pomysł zatrudnienia pomocy do "przepędzenia kochanki" ;)

ddu

Do tego widziałam jeszcze meksykański film Valentina o la serenidad
- tu nie jest idealnie, ale ciekawa atmosfera filmu oraz mnie interesują fabuly z odległych kultur, więc jestem zadowolona

i The Edge of Summer
- oba te filmy są o braku ojca (Emilia Perez w pewnym sensie także), więc ten temat jakoś ostatnio dominuje...
Film to debiut operatorski dziewczyny, kt. od 15 lat przyjeżdża na Camerimage i tu właśnie wczoraj miałaa premierę, więc było to dla niej duże przeżycie
Film typu Coming of age - tajemniczy i pełen ciepła, zostanie ze mną :)

wrobelek0403

Ddu, jq zawsze czytam Twoje polecajki 😁

Ostatnio byłam na Wrednych liscikach i Lee.

Wybieram sie na Konklawe i Simone.

Na Sezony nie pojde, bo Simlat po Brzyduli kojarzy mi sie tylko z jedną rolą 🤣 widze jego i tego idiote, kt grał w filmie. no nie moge tego przełamac 😜

wrobelek0403

A, bylysmy z konwalią na Bulionie i wyszlysmy z poczuciem, ze zwiastun zapowiadał coś zupelnie innego i bylysmy rozczarowane.

ddu

na Bulion nie zdążyłam i na to Ulubione ciasto też nie :(

ddu

daj szansę Simlatowi, to dobry aktor
w Sezonach gra też trochę idiotę ;)

wrobelek0403

Cytat: ddu w 21 Lis 2024, 14:31:31daj szansę Simlatowi, to dobry aktor
w Sezonach gra też trochę idiotę ;)

Nie pomagasz mu 🤣🤣

fasolka1980

ddu - dzięki za polecajki!

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

niewiemjaka

Dzięki ddu, pójdziemy do kina dziś,
To może Prawdziwy ból

ddu

Anora