Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Nikt mnie nie przebije:D
Ostatnio P. byl w kinie z Dominika,
ja musialam zakupy zrobic,
przed swietami tlumy-z nimi bym nic nie kupila;)

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 25 Sty 2013, 21:58:03
ej, no za raz cały film opowiecie :P

to i tak niewiele zmieni, to trzeba zobaczyć
i jak salsa mówi: kilka razy :)

rudasekawf

Siostra z chłopakiem byli na Nędznikach :) bardzo się im podobało, polecali. :) (jak coś oni mają 18 lat :P) też bym się na coś wybrała do kina :knuje: mam dwa darmowe bilety do heliosa

callja

Cytat: wrobelek0403 w 23 Sty 2013, 13:31:49na Django ide dzisiaj z P
Byliśmy dziś z P., podobało nam się, dialogi bezbłędne, cudnie absurdalne - jak na Tarantino przystało!! Dzieje się sporo, bo twórca juchę lubi, oj lubi, i koniecznie w hurtowych ilościach!!

Cytat: golinda w 24 Sty 2013, 09:15:41jak scena z Ku Klux Klanem? Mnie brzuch bolał ze śmiechu
Akcja wymiata, podobnie jak Foxx i Waltz (kto dziś pamieta, ze zaczynał u... Zanussiego?? :D ) żonglujący pistoletami i strzelający "z biodra", "z łokcia" i w ogóle na tysiąc sposobów :crazy: Eastwood może się schować!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

malutenka

Ja na 'Nędzników' nie pójdę, bo od poniedziałku do piątku patrzę na Hugh Jackmana, a on na mnie z tym zmarszczonym czołem. Akcja ma miejsce na przystanku tramwajowym :D

wrobelek0403

malutenka a czyz nie jest piekny???? :D mniam, mniam :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malutenka

Wróbelku, jest on zaprawdę piękny ach i och, ale dla mnie na zawsze pozostanie Volverinem z 'Xmenów'. I tam jego miejsce, abym podziwiać go mogła :D

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 27 Sty 2013, 00:11:12
Wróbelku, jest on zaprawdę piękny ach i och, ale dla mnie na zawsze pozostanie Volverinem z 'Xmenów'. I tam jego miejsce, abym podziwiać go mogła :D

no chyba ze tak :D i :beer: za zgodnosc :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: callja w 26 Sty 2013, 20:37:15bo twórca juchę lubi, oj lubi, i koniecznie w hurtowych ilościach!!

oj tak! ale jak on to pięknie pokazuje! nietuzinkowo i niebanalnie :)

ziuta

Cytat: aniak1211 w 26 Sty 2013, 11:21:35Ostatni film jaki widzialam w kinie to "Gladiator"
na tym filmie byłam na pierwszej randce z O. w 2000 r. - nie skończyło się to dobrze, bo potem mieliśmy 5 lat przerwy :D

tiliam

widziałam wczoraj "Niemożliwe" - nie lubię filmów katastroficznych na faktach, ale ten wzruszył mnie bardzo

niewiemjaka

Poradnik pozytywnego myślenia
na pierwszy rzut oka tytuł taki se, ale film go wyjaśnia :) 8 nominacji do Oscara
lekki, przyjemny, chociaż i komedia i dramat zarazem, świetna gra aktorska i apetyczny Bradley Cooper
bardzo niewiemjakowy film :D polecam wszystkim świrom i tym którym się wydaję, że świrami nie są :D

jusia

Cytat: niewiemjaka w 30 Sty 2013, 10:04:31
Poradnik pozytywnego myślenia
na pierwszy rzut oka tytuł taki se, ale film go wyjaśnia :) 8 nominacji do Oscara
lekki, przyjemny, chociaż i komedia i dramat zarazem, świetna gra aktorska i apetyczny Bradley Cooper
bardzo niewiemjakowy film :D polecam wszystkim świrom i tym którym się wydaję, że świrami nie są :D
:D :D :D
zachęciłaś :)

my w niedzielę byliśmy na Django, jestem zachwycona, Tarantino w doskonałej formie, a scena z Ku Klux Klanem czysty Monty Python :D
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

aja

salsa

aja genialny avatarek !! daj powiekszenie :)

a my ostatnio (nie w kinie) obejrzeliśmy "odwróconych zakochanych" z kirsten Dunst
nie polecam, no chyba ze jako  takie filmidło na wieczór  bez angażowania się w zaden spoosb

w sumie nie wiem co o tym filmie napisac, bo nawet jako komedia romantyczna słabe

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Django super :thumbup: a jednoczesnie najbardziej poruszający ze wszystkich znanych mi filmów Tarantino.

malutenka

Cytat: salsa w 30 Sty 2013, 23:21:21my ostatnio (nie w kinie) obejrzeliśmy "odwróconych zakochanych" z kirsten Dunst
nie polecam, no chyba ze jako  takie filmidło na wieczór  bez angażowania się w zaden spoosb
Zgadzam się. A taki ładny zwiastun miało :/

tiliam

Zawiodłam się Lincolnem

za długi, przez to momentami nudny

Dodany tekst: 31 Sty 2013, 11:58:30

niewiemjaka

idę koniecznie na ten poradnik

niewiemjaka

miałyście rację wszystkie Django ogląda się rewelacyjnie, koniecznie trzeba pójść!

co nie zmienia faktu, że czułam sie jakby mi ktoś zagiął przestrzenie w mózgu odpowiadające za słodki i gorzki, nawet nie wiem jak to wyrazić...
a.. no i to że się siedzi na tym filmie i śmieje to jest chwila, moment,
a ta cała okrutna reszta odkłada się gdzieś na duuuużo dłużej.. tez tak macie? :/

golinda

Cytat: niewiemjaka w 06 Lut 2013, 09:41:37a ta cała okrutna reszta odkłada się gdzieś na duuuużo dłużej.. tez tak macie? :/

o wiele mocniej podziałała na mnie scena z Kill Bill, w której mała dziewczynka siedzi pod łóżkiem, a mafia morduje jej rodziców
ten obraz, mimo że animowany, strasznie mi utkwił w głowie
jakoś w Django te sceny, mimo że pokazane w brutalny i dość naturalistyczny sposób, i mimo że podczas oglądania wcisnęły w fotel, to jednak aż tak się w pamięci nie zapisały
(mowa oczywiście o scenach z niewolnikami)

suegro

Cytat: niewiemjaka w 06 Lut 2013, 09:41:37a ta cała okrutna reszta odkłada się gdzieś na duuuużo dłużej.. tez tak macie? :/

Tak, pisałam o tym po obejrzeniu Django.

Film ogląda się świetnie, ale są takie tematy, które zawsze mocno mnie ruszają. Niewolnictwo to jeden z nich.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

salsa

Nędznicy - nam się podobał, na koncu się nawet poryczałam :) nie wiem kiedy zleciały te 3 godziny filmu

Mówcie, ze Lincoln nudny? to nie pójdziemy :P mamy jeszcze do nadrobienia Drogówkę Smarzowskiego

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

emcia

Cytat: tiliam w 29 Sty 2013, 10:09:27
widziałam wczoraj "Niemożliwe" - nie lubię filmów katastroficznych na faktach, ale ten wzruszył mnie bardzo
podobał mi się, mimo że ciut ckliwy
od 10 minuty można zacząć płakać ;)
żadna mama się nie opanuje na bank

golinda

"Poradnik pozytywnego myślenia"
niezły, taki trochę inny, ciekawy, mimo że miał słabsze kawałki...
(po Django wszystko będzie dla mnie takie sobie ;))

malutenka

Hansel & Gretel: Łowcy czarownic.
Było to, czego się spodziewałam, film jest bezdennie głupi, ale taki miał być, zabawny w sposób maluteńkowy, dużo steampunku, fajnie zrobione czarownice i naga klata Rennera, która daje filmowi dodatkowe punkty :D
Teraz oszczędzam punkty na kino, bo od maja zaczyna się wielka seria SF i podobnych.