Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

wrobelek0403

malutenka chcesz mnie dobic?? lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malutenka

Ale jak go pierwszy raz widziałam to byłam bardzo małym dzieckiem i co zamykałam oczy widziałam te dzieci :rotfl: a póxniej babcia mi kupiła koszmar z ulicy wiązów jako czytadło, bo marudziłam będąc na wakacjach u niej, że nie mam co czytac, nie zapomnę sobie słów Freddy'ego Kruegera 'Tylko nie zasnij' :rotfl:

wrobelek0403

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 19:54:16wróbel, ja mowie ogólnie

ja rozumiem, pewnie jakbym nie ogladała tego w dziecinstwie, tez bym miała taki stosunek do horrorów :)

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 19:56:31

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 19:55:51
Ale jak go pierwszy raz widziałam to byłam bardzo małym dzieckiem i co zamykałam oczy widziałam te dzieci :rotfl: a póxniej babcia mi kupiła koszmar z ulicy wiązów jako czytadło, bo marudziłam będąc na wakacjach u niej, że nie mam co czytac, nie zapomnę sobie słów Freddy'ego Kruegera 'Tylko nie zasnij' :rotfl:

hehehe lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 19:56:35
To one są? :rotfl:

une, une, a ja tu musze zaraz wyjsc w ta ciemna noc. a jak mnie napadną zza winkla??? lol lol

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lut 2012, 19:58:52a jak mnie napadną zza winkla???
Opona je rozniesie! :rotfl: :rotfl:

wrobelek0403

salsa

ale MAlutenka wiesz co - masz doswiadczenie bogate - napisz scenariusz o dzieciach  z demonicznymi oczami ktore hipnotyzowały opony w celu popełniania przez nie aktów przemocy :D :D bedzie hit
Frediego tez czytalismy w podstawówce ale to było wtedy bardzo smieszne dla nas :D :D

Wrobel twierdze ze sodoba Ci sie Kevin
i dla mnie to film również o tym ze nie kazdy powinien miec dzieci....

Dodany tekst: pią, 10 lut 2012, 20:13:42

dobra ja spadam ogladac film na ALE KINO o "biciu Albanki " http://tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=24000919711&name=Powrot-do-Brideshead
byłam na tym w kinie i bardzo mi sie podobało :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

dragonfly

Bo to nie byl film o Iron Lady, o jednej z najbardziej kontrowersyjnych postaci w UK, za malo bylo o tym jak ona doszla do wladzy, troche tak po lebkach potraktowano ten temat (ok, rozumiem - ograniczenie czasowe), to byl film o starzeniu sie, skupiono sie przede wszystkim na jej demencji, halucyacjach, no wg mnie na taki film troche za wczesnie ;D Wolalabym w tym filmie wiecej o kobiecie, ktora ona byla niz ktora jest teraz ;D

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 20:17:01

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 19:02:39byłam na tym w kinie i bardzo mi sie podobało Smiley
a czytalas ksiazke? tez jest swietna!

salsa

Cytat: dragonfly w 10 Lut 2012, 20:15:59a czytalas ksiazke? tez jest swietna!
o matko jest ksiazka? nie nie czytałam !! jaki autor? napisał wiecej :D ??

malutenka

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 20:20:44o matko jest ksiazka? nie nie czytałam !! jaki autor? napisał wiecej  ??
jest, mogę pożyczyć.

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 21:18:01

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 20:02:39ale MAlutenka wiesz co - masz doswiadczenie bogate - napisz scenariusz o dzieciach  z demonicznymi oczami ktore hipnotyzowały opony w celu popełniania przez nie aktów przemocy   bedzie hit
:rotfl: :rotfl:

jusia

obejrzałam "Odrobinę nieba" , który to film tak zwierzak "zareklamowała" ;) no cóż... Bernal jak zwykle caly do schrupania, nawet pod koniec mi pare lez pocieklo....ale ogolnie to kiszka...
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

salsa

byłam na Rózy (film o biciu Mazurki :D :D )
bardzo dobry , poruszający
nie wiem co mam o nim napisac
spodziewałam sie czegos innego ale to co dostałam jest dobre
zakonczenie tylko nie do konca mi pasowało

jo_miekka

Weekend filmowo.

"Spadkobiercy" - taka sobie historyjka melodramatyczna, nie zachwyca absolutnie niczym poza rajskimi krajobrazami Hawajów. Nie mam pojęcia za co tyle nominacji do Oscarów! Nuda!

"Rozstania" - podobało mi się, jeden z niewielu filmów produkcji nieeuropejskiej i nieamerykańskiej, który "nie jedzie na folklorze" (choć mi to zwykle nie przeszkadza); życzę mu Oscara i wygrania z Holland

"Musimy porozmawiać o Kevinie" - ciekawie zrealizowana dramatyczna historia, ale szczerze mówiąc nie chwyciło mnie za gardło. Tilda super, ale film w napięciu mnie nie trzymał.

Robię sobie też powtórkę z Mizayakiego i oglądam "Ruchomy zamek Hauru", "Księżniczkę Mononoke", "Totoro" - świetne są te animacje!

suegro

Ja też weekend filmowo.

Między innymi "Rzeź" - zupełnie mnie nie zachwycił ten film albo miałam zbyt duże oczekiwania.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

jo_miekka

bo to chyba nie jest film do szczególnego zachwycania
mi się podobał główni pod względem aktorskim

jusia

ja sobie na "Rzezi" przysnęłam...aktorsko klasa to fakt, ale lepiej bym to przyjęła w teatrze...
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

malutenka

Cytat: jo_miekka w 13 Lut 2012, 11:58:19Robię sobie też powtórkę z Mizayakiego i oglądam "Ruchomy zamek Hauru", "Księżniczkę Mononoke", "Totoro" - świetne są te animacje!
i Spirited Away do tego jeszcze :dreaming:

jo_miekka

suegro

Cytat: jo_miekka w 13 Lut 2012, 13:00:23
bo to chyba nie jest film do szczególnego zachwycania
mi się podobał główni pod względem aktorskim

Dla mnie był zbyt przewidywalny...i jakoś tak w ogóle na nie. ;)

Cytat: jusia w 13 Lut 2012, 13:21:40
ja sobie na "Rzezi" przysnęłam...aktorsko klasa to fakt, ale lepiej bym to przyjęła w teatrze...

Zdecydowanie.

Józef Piłsudski

mayagaramond

A ja czekam na "In the land of blood and honey".

Wkurza mnie co prawda to, ze gadaja po angielsku z obcym akcentem (nie wiem skad ten idiotyczny pomysl, no ale tak amerykanie kreca filmy), ale interesuje mnie temat i mysle, ze Jolie odwalila tu kawal dobrej roboty.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

cherry

Cytat: jusia w 13 Lut 2012, 13:21:40ja sobie na "Rzezi" przysnęłam...aktorsko klasa to fakt, ale lepiej bym to przyjęła w teatrze...
bylam jakies 2-3 lata temu na tej sztuce w teatrze no i w kinie (chcialam zobaczyc "tych" aktorow w tych rolach.
Jako sztuka teatralna bardziej mi sie "Rzez" podobala.
A tu nawet przepis na deser z filmu (byl wydrukowany w programie teatru).
http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,5426.0.html

Cytat: mayagaramond w 13 Lut 2012, 15:55:14A ja czekam na "In the land of blood and honey".
tez czekam czytalam juz wywiad z Angelina, to jej pierwszy film.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

jo_miekka

cherry ooo, dzięki za przepis!

Dodany tekst: 15 Lut 2012, 08:28:18

Widziałam wczoraj "Żelazną damę".
Kocham Meryl!
Film rzeczywiście nieco rozczarowuje. Te fragmenty o starości etc. są dużo mniej ciekawe niż te z lat 70-80. Szkoda, że położyli ciężar na współczesności bardziej.
Ale Meryl, Meryl, ach Meryl!

wrobelek0403

Idy to nuuuuuudaaaaaaa, jestem rozczarowana.

suegro

A ja sobie obejrzałam zaległą "Salę samobójców".
Może nie wybitny, ale dobry.

Józef Piłsudski