Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

salsa

Warszawa mi sie nie podobała
Czesc Teraska bardzo, super film
Autro Widmo podobał mi sie ale dla mnie to film typowo rozrywkowy tylko i wyłacznie , nie zaliczam do ambitnego kina
notting hill uwielbiam
basen ozona - nudaaaaaaaaaaaaaaaaa
:D szybka recenzja :D

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

cos czuje, ze definicja kina ambitnego jest płynna :D :D

Basen mnie zaskoczył, w sumie wyszłam z kina z mysla "ale WTF" lol lol ale z dwojga ocen +/- wybrałabym plus w przeciwienistwie własnie do Warszawy czy Autora :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

iksa_nl

Cytat: wrobelek0403 w 09 Lut 2012, 16:51:22ostatnio tylko w Rialto grali niebezpieczną metodę

ahh Rialto,   :dreaming:  pamietam jak bylam tam na "Szeregowcu Ryanie" i mniej wiecej w polowie wylaczyli prad. W ramach rekompensaty moglismy przyjsc drugi raz na ten sam film, malo kto sie zdeycdowal. Nie dalabym rady wysiedziec do polowy, zeby sie dowiedziec co bylo dalej ;)

cumberland

Cytat: dragonfly w 09 Lut 2012, 22:06:10Wlasnie wrocilam z Iron Lady, film sredni, Meryl Streep niesamowita jak zawsze

ja też dziś zaliczyłam
czemu średni?
Amerykanie pewnie zrobiliby z tego mocny dramat obyczajowy, a tu było tak...brytyjsko, ale mi to bardzo odpowiadało
Meryl wybitna, nie wiem czy ktokolwiek inny mógły to zagrać
ja polecam

malutenka

Ja jestem nieambitna i lubię jak się roboty napierdalają, jak ludziom wyrastaja szpony, albo jak biedny Frodo idzie z tym pierścieniem przez całe Śródziemie, albo jak w kolejnej części Hostelu kroją turystę na kawałki. nic na to nie poradzę. A tego nie obejrze nigdzie indziej jak w cinema albo w multikinie. A biciu Albanki mówię stanowcze nie.

wrobelek0403

malutenka ubawił mnie twoj komentarz lol lol

tez biciu Albanki mowie nie lol lol i lubie rosnące skrzydła  :highfive: natomiast krojenie turystów jest absolutnie nie dla mnie, juz nigdy nie pojechałabym na wakacje ;)

a Frodo to było swietne kino, choc nie ambitne ;) podobnie jak Batman Poczatek, Mroczny Rycerz czy Gwiezdne Wojny :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

dla mnie władca pierscionków tez ok - porządnie zrobiony, piekne zdjecia doskonali aktorzy no i była fabuła
większość filmów o mordobiciu czy innych tego typu ma poważny defekt - nie ma tam porzadnej fabuly dialogów gry aktorskiej niczego........ ale np Killi Bila uwielbiam
o biciu Albanki nie widziałam ani jednego filmu wiec ciezko mi sie wypowiadać - w sumie nie wiem gdzie to grają :D
rzadko ktos zrobi film o mordobiciu tak jak zrobiono sin city ktore moim zdaniem jest genialne :)

malutenka

Salsa, tekst o biciu Albanki wziął się stąd, że poszlismy kiedyś na lwetni festiwal filmowy i był film produkcji albańskiej własnie, dramat z reszta, gdzie przez bite 40 minut mąż bił zonę :rotfl:

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 17:39:39

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lut 2012, 17:21:30podobnie jak Batman Poczatek, Mroczny Rycerz czy Gwiezdne Wojny
Wróbelki, jak wyjdziesz za mnie to wiesz, same Batmany, Gwiezdne wojny i inne :D

salsa

no wiesz ja byłam kiedys na filmie gdzie członkowie orkiestry błąkali sie bez celu po miasteczku, w którym mieli zagrać - by sie na koniec dowiedzieć ze nie tu maja grac ale zagrali lol :rotfl: :rotfl:

no kamon !!!! :D :D NIE UWAŻAM TEGO ZA SUPER FILM  ale to nie oznacza ze teraz kazdy ambitniejszy film ktory nie ejst superprodukcją bede do tego porównywać :D fajnie sie na tym spało i tyle :D lol

ja akurat  lubię, zeby film miał teść, żebym oglądała cos wartościowego doskonale sie bawię wtedy kiedy jest dobra gra aktorska,dialogi, zaskakujące sceny, kiedy jest fabuła jakaś, kiedy cos mnie przyciąga a najlepiej wbije nieco w fotel,jesli humor to inteligentny - moze byc ironia, ale niech to ma sens - a nie puste głupkowate teksty - jak tego nie ma to po prostu nie moge, no nie moge i koniec ;) kino bez tego nie jest dla mnie żadną rozrywką - jest za to męczarnią

z filmów ostatnich tygodni powaliło mnie "porozmawiajmy o Kevinie " - jak dla mnie genialny uwielbiam takie kino-ale lubie tez inne filmy, wiadomo ;)

rozumiem, ze ktos ma inaczej no ale jak słysze ze moje wybory to filmy o biciu Albanki, to sie zastanawiam jak nazwać napierdalanki robotów? :D mnie nie przeszkadza ze ktos chodzi na inne filmy, jego wybór - ale moje wybory to nie "bicie Albanki " ;) ;) no dajcie spokoj no

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 17:35:38Wróbelki, jak wyjdziesz za mnie to wiesz, same Batmany, Gwiezdne wojny i inne

ihahaha lol lol kurcze marze o takim dniu, w kt bede mogła sobie pojsc do empiku i kupic bez ogladania sie na kase zestaw gwiezdnych, zestaw władcy i zestaw harrego pottera. :dreaming:

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 17:48:53

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 17:44:34"porozmawiajmy o Kevinie "

ten film mnie przeraza, ale i neci :knuje: ja niestety po takich psychodeliach spac nie moge :headbang:

malutenka

Jeśli chodzi o głupkowate teksty, to ja nie trawię polskich komedii, parę razy juz to mówiłam, no po prostu nic mnie tam nie smieszy, najfajniejszą komedię jaką widziałam ostatnimi czasy to było Tucker&Dale vs evil, i myslałam, że ze śmiechu umrę. No cóż, nie da się w kółko oglądac Żywotu Briana.
A poza tym ja potrafię obejrzec film typu Rubber, gdzie głównym bohaterem i serynym zabójca jest opona samochodowa :D

rudasekawf

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 17:51:53to ja nie trawię polskich komedii, parę razy juz to mówiłam, no po prostu nic mnie tam nie smieszy
Komedie typy "Chłopaki nie płaczą" lub "poranek kojota" też nie?

malutenka

Cytat: rudasekawf w 10 Lut 2012, 17:54:27Komedie typy "Chłopaki nie płaczą" lub "poranek kojota" też nie?
No właśnie nie :) Jeszcze mogę oebjrzec w klimacie Seksmisji, albo Jak rozpętałem II wojnę światową :D

salsa

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 17:51:53gdzie głównym bohaterem i serynym zabójca jest opona samochodowa Cheesy
hahaha malutenka ja nawet o tym nie słyszałam :D :D
ofiarą rozumiem jest włascicel samochodu - opona mści się, ze zmienili ją z zimowej na letnia :D :D

ja z  komedii PL - o czym juz tu było w tym wątku - lubie okres PRL ;)

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 19:11:55

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lut 2012, 17:45:35ten film mnie przeraza, ale i neci knuje ja niestety po takich psychodeliach spac nie moge headbang
ale co Cie przeraza? ;) które sceny? bo sama historia moze jest i mocna ale włąsnie super jest to ze oni nic takiego nie pokazali ;) za to gra aktorska jest po prostu genialna
dialogi, sceny... takie filmu lubie :)

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lut 2012, 17:45:35ten film mnie przeraza, ale i neci  ja niestety po takich psychodeliach spac nie moge
Mnie tak przeraziło Girl next door i american crime.
Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 19:07:56ofiarą rozumiem jest włascicel samochodu - opona mści się, ze zmienili ją z zimowej na letnia
Opona sie toczy po pustyni w usa i zabija :rotfl:

salsa

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 19:19:13Opona sie toczy po pustyni w usa i zabija rotfl
dobrze ze ktos na tej pustyni mieszka bo kogo by sobie zabiła ta opona :D :D :D

malutenka

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 19:23:31dobrze ze ktos na tej pustyni mieszka bo kogo by sobie zabiła ta opona
A, nie, to jest przemyślane, przez pustynię przechodzi autostrada, zatrzymasz się, a tu zza węgła opona....

salsa

chciałam powiedzieć tylko, ze w "kevinie" nie ma ani jednej drastycznej sceny.....

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 19:30:17

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 19:27:03
A, nie, to jest przemyślane, przez pustynię przechodzi autostrada, zatrzymasz się, a tu zza węgła opona....
ej powaznie ktos nakrecił taki film ?! :D :D matko co on brał  :D :D

wrobelek0403

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 19:07:56ale co Cie przeraza? wink które sceny? bo sama historia moze jest i mocna ale włąsnie super jest to ze oni nic takiego nie pokazali wink za to gra aktorska jest po prostu genialna

tu nie chodzi o drastyczne sceny. ten dzieciak w trailerach ma takie oczy jak dzieci w pewnym horrorze, kt przez przypadek obejrzałam w dziecinstwie. nawet tytułu nie pamietam, a te oczy tak. przerazająco-przenikliwe, diaboliczne. no nie wiem nawet jak to dokładnie okreslic, ale patrzac na niego czuje tamten strach i jak potem mi sie przez pare miesiecy wszystko sniło :knuje:

jak to jeden głupi film potrafi zryc człowiekowi psyche na całe zycie ;)

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 19:41:08

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 19:34:31
http://www.filmweb.pl/film/Opona-2010-564186

malutka, ale ten film to jakis hit normalnie, cyt "Już po pierwszym pokazie w Cannes film zdobył status kultowego hitu." :D :D

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lut 2012, 19:39:55dzieci w pewnym horrorze, kt przez przypadek obejrzałam w dziecinstwie. nawet tytułu nie pamietam, a te oczy tak. przerazająco-przenikliwe, diaboliczne
1.Wioska przeklętych (dzieci mają białe włosy)
2.Dzieci Kukurydzy (dzieci sa ogólnie creepy)
:D

salsa

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lut 2012, 19:39:55ten dzieciak w trailerach ma takie oczy jak dzieci w pewnym horrorze, kt przez przypadek obejrzałam w dziecinstwie. nawet tytułu nie pamietam, a te oczy tak. przerazająco-przenikliwe, diaboliczne. no nie wiem nawet jak to dokładnie okreslic, ale patrzac na niego czuje tamten strach i jak potem mi sie przez pare miesiecy wszystko sniło knuje
aha
czyli filmu nie widziałas - tylko spot reklamowy ;) ?
no to powiem Ci ze w filmie postac chłopca nie jest najważniejsza - wyeksponowana jest matka
spojrzenia są ok, chłopak fajnie zagrał tymi wkurzonymi spojrzeniami - ale w filmie to nie to porusza
i nie nazwałabym go psychodelicznym
;)

ale powiem wam ze na mnie takie filmy-horrory ze lataja jakies demoniczne dzieci i cos komus robią w ogole nie działaja
na B W P zasnęłam
filmy ze jakas maź zabija ludzi, jakies laleczki, jucha sie leje...
to dla mnie śmieszne, nudne, kompletnie nie działa, strata czasu :knuje:

za to lubie horrory japońskie
nastrój budują dźwięki jakieś niedopowiedzenia - to jest super ;)

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 10 Lut 2012, 19:41:261.Wioska przeklętych (dzieci mają białe włosy)

ooo, to musiało byc to, białe włosy były :crazy:

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 19:50:03

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 19:46:38
aha
czyli filmu nie widziałas - tylko spot reklamowy ;) ?
no to powiem Ci ze w filmie postac chłopca nie jest najważniejsza - wyeksponowana jest matka
spojrzenia są ok, chłopak fajnie zagrał tymi wkurzonymi spojrzeniami - ale w filmie to nie to porusza
i nie nazwałabym go psychodelicznym
;)

kusisz :D :D :knuje:

moze zabiore P na dzien singla lol bedziemy sie utwierdzac w przekoanniu, ze nie chcemy dzieci :D :D

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 19:51:42

salsa ja ten horror obejrzałam mając z 10 lat po kryjomu u kolezanki, potem sie jeszcze doprawiłam milczeniem owiec. :crazy:

to zdecydowanie nie sa filmy dla dzieci ;)

malutenka

salsa

Malutenka widziałam ten film :D :D alez to było głupie :D :D

wróbel, ja mowie ogólnie ;)