Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

jo_miekka

Ja reklam nie lubię, ale lubię trailery :)

szelma

Cytat: jo_miekka w 09 Lut 2012, 13:11:18lubię trailery

Ja mogłabym robić trailery - jak Cameron w Holiday :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

ddu

Cytat: golinda w 06 Lut 2012, 10:44:27ja też kiedyś lubiłam
ale teraz ten popcorn, cola i cała reszta mnie na tyle denerwuje, że nie chodzę...
i ludzie którzy się śmieją z byle czego

ale ty nie piszesz o kinie, tylko o multipleksach
ja do multi chodzę niezwykle rzadko
nienawidzę chrupotu popcornu
ludzi, kt. nie wiedzą, po co przyszli

ale filmów w domu nie lubię oglądać. robię zwykle 100 innych rzeczy w tym czasie
kino to jest MAGIA

Dodany tekst: 09 Lut 2012, 14:39:59

na kevina idziemy w walentynki. nic mniej adekwatnego nie znalazłam
to nasza tradycja
widzieliśmy 14 lutego old boya, panią zemstę i jeszcze taki film z judem law, gdzie on zostawia żonę dla krawcowej z serbii, o ile pamiętam . ten jeden jedyny raz byliśmy w cinema city. peeeełne kino, a na sali, gdzie grali "nasz" film z 10 osób :D

Dodany tekst: 09 Lut 2012, 14:40:44

a co do coli i popcornu, kupujecie taką colę "z kranu"?
wiecie, jak to się robi?

salsa

Cytat: ddu w 09 Lut 2012, 14:36:50a co do coli i popcornu, kupujecie taką colę "z kranu"?
wiecie, jak to się robi?
ja nie kupuje ani popcornu ani coli w kinie wiec nie wiem jak to sie robi :)
poza kinem tez w zasadzie nie kupuje chyba ze od wielkiego dzownu mam ochote na cole z rumem lub Jamesonem :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

nie, no cola  z butelki jest spoko, a już zwłaszcza z dodatkami :d

wrobelek0403

coz, ja naleze do tej mniejszosci, dla ktorej kino ma byc rozrywka, a nie wniosłym doznaniem artystycznym ;) nie znosze durnych amerykanskich komedii, ale tez nie ciagnie mnie w kierunku kina niszowego.

nie przeszkadza mi popcorn, cola i smiech ludzi. Sama nie kupuje zarcia, bo to strata kasy i puste kalorie, choc lubie nachosy z tym paskudnym serowym sosem :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

myślę, że nie należysz do mniejszości, wręcz przeciwnie :P

ja wybieram "niszowe kino" także ze względu na cenę

i rzadziej się zdarza, że ludzie nie wiedzą, na co przyszli.
i zachowują się adekwatnie

ale np. filmu muzyczne i w ogóle muzyka  w filmie brzmią 100 % lepiej w cinema city niż w naszym małym kinie

wrobelek0403

ddu do mniejszosci na strefie ;)

zreszta chodze czasem do kin studyjnych, bo mulipleksy nie grają wszystkiego. ostatnio tylko w Rialto grali niebezpieczną metodę.

z ogromnym rozrzewnieniem wspominam Ars w Krakowie. To kino miało atmosfere, jakas taką magiczną aure. Zadne małe kino poznanskie takiej nie ma, wiec na prawde mi wszystko jedno gdzie pojde.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

sonja

Cytat: ddu w 09 Lut 2012, 14:36:50ale filmów w domu nie lubię oglądać. robię zwykle 100 innych rzeczy w tym czasie

Właśnie dlatego wolę oglądać filmy w domu.
Bo mogę robić 100 innych rzeczy ;D

ddu

Cytat: sonja w 09 Lut 2012, 20:24:32
Właśnie dlatego wolę oglądać filmy w domu.
Bo mogę robić 100 innych rzeczy ;D

a ja nie, bo mi to nie pozwala dać się uwieść magii kina ;D

mój filmowy czwartek w kinie centrum - dziś Amador,
bardzo przewrotny film

dragonfly

Wlasnie wrocilam z Iron Lady, film sredni, Meryl Streep niesamowita jak zawsze ;D

malutenka

Cytat: ddu w 09 Lut 2012, 14:36:50a co do coli i popcornu, kupujecie taką colę "z kranu"?
wiecie, jak to się robi?
Wiemy, bo pracowaliśmy w kinie, z tanka się nalewa koncentrat, kubków sie nie marnuje, więc jak klient zrezygnuje z coli, to się tą colę wylewa, płucze kubek i podaje następnemu klientowi (multiplex) :D
Popcorn nie zawsze musi być u mnie, zależy jaki mam smak, w kinie nie piję, bo chce mi się siku, a nie znoszę wyłażenia w trakcie seansu.
Do kin studyjnych nie chodzę, ale to dlatego, że repertuar mnie nie interesuje, jak mam oglądać dwugodzinny poemat o biciu Albanki to nieee, wolę Xmenów :D

rudasekawf

Cytat: malutenka w 09 Lut 2012, 23:12:42Do kin studyjnych nie chodzę, ale to dlatego, że repertuar mnie nie interesuje, jak mam oglądać dwugodzinny poemat o biciu Albanki to nieee, wolę Xmenów Cheesy
:highfive:

W kinie nigdy nie jem popcornu i nie pijam coli. Bierzemy raczej albo piwko (nie ma nic fajniejszego niż ukradkowe picie), albo woda mineralna. Ostatnio zaszalałam i miałam ze sobą suszone śliwki :)

salsa

Cytat: wrobelek0403 w 09 Lut 2012, 16:51:22ddu do mniejszosci na strefie
Wrobel , sory ale w jakim sensie do mniejszosci? z tego co widze to wybierasz dobre kino, nie jakis chłam pt zabili go i uciekł albo napierdalanka robotów tudzież ckliwe miłostki....

kino niszowe tez potrafi być fajne - potrafi byc tez beznadziejne
pamietam jak byłam na firmie "przyjeżdza orkiestra" ja pier......... myslałam ze kogos zabije :D :D
ale np film niemiecki "biała wstążka" zajebisty - polecam bardzo i wiem ze by Ci sie spodobał

także w moim odczuciu ogladasz to, co wybiera jednak wiekszośc na strefie ;)

a w kinach studyjnych leca nie tylko filmy o biciu Albanki - protestuje przeciwko takiemu osądowi
są i rzeczy znane i mniej znane
są Oscary, Canes, Globy, Berlin czy Gdynia
ale i kino Iranskie, południowoamerykańskie włoskie francuskie hiszpanskie - jest wiele swietnych filmów na swiecie nie tylko szlagiery z 1. stron gazet
nie tylko amerykańska sieczka z czego niestety słyną multipleksy (choć są tez genialne amerykanskie filmy, to wiadomo)
ja chetnie pójdę do Multikina czy CinemaCity - bo doceniam ich fotele i ekran - ale niech kurde zmienią repertuar na ten podobny np do Baranów czy Arsu - ciezko jest mi tam cos wybrac
ale np bylam mocno zaskoczona ze grali tam Pogorzelisko - doskonały film, polecam

a na Xmenów bym nie poszła nawet jakby mi płacili :D :D

jo_miekka

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 08:10:45ja chetnie pójdę do Multikina czy CinemaCity - bo doceniam ich fotele i ekran - ale niech kurde zmienią repertuar na ten podobny np do Baranów czy Arsu - ciezko jest mi tam cos wybrac

eee, wydaje mi sie, ze ciut przesadzasz
wydaje mi sie, ze wiekszosc filmow, o ktorych tu piszesz byla w repertuarze multipleksow rowniez
no statystyk nie robilam, ale tak na czuja

wrobelek0403

Cytat: salsa w 10 Lut 2012, 08:10:45
Wrobel , sory ale w jakim sensie do mniejszosci? z tego co widze to wybierasz dobre kino, nie jakis chłam pt zabili go i uciekł albo napierdalanka robotów tudzież ckliwe miłostki....

kino niszowe tez potrafi być fajne - potrafi byc tez beznadziejne
pamietam jak byłam na firmie "przyjeżdza orkiestra" ja pier......... myslałam ze kogos zabije :D :D
ale np film niemiecki "biała wstążka" zajebisty - polecam bardzo i wiem ze by Ci sie spodobał

także w moim odczuciu ogladasz to, co wybiera jednak wiekszośc na strefie ;)

a w kinach studyjnych leca nie tylko filmy o biciu Albanki - protestuje przeciwko takiemu osądowi
są i rzeczy znane i mniej znane
są Oscary, Canes, Globy, Berlin czy Gdynia
ale i kino Iranskie, południowoamerykańskie włoskie francuskie hiszpanskie - jest wiele swietnych filmów na swiecie nie tylko szlagiery z 1. stron gazet
nie tylko amerykańska sieczka z czego niestety słyną multipleksy (choć są tez genialne amerykanskie filmy, to wiadomo)
ja chetnie pójdę do Multikina czy CinemaCity - bo doceniam ich fotele i ekran - ale niech kurde zmienią repertuar na ten podobny np do Baranów czy Arsu - ciezko jest mi tam cos wybrac
ale np bylam mocno zaskoczona ze grali tam Pogorzelisko - doskonały film, polecam

a na Xmenów bym nie poszła nawet jakby mi płacili :D :D

no dobra, moze odrobine przesadziłam, ale z tych co wymieniłas nie oglaladałam niczego ;) 

tak mnie ostatnio naszła refleksja, ze lubie kino rozrywkowe, po dyskusji z matką, pt "absolutnie musze isc na Roze". a nie ciagnie mnie, w ogole, podobnie "w ciemnosci". wiem, ze to historia, ale czy ja musze to ogladac?

a Xmenów bardzo lubie :D tyle, ze wole na kompie, bo na to akurat szkoda by mi było 20 zł :D

salsa

Cytat: jo_miekka w 10 Lut 2012, 09:03:30
eee, wydaje mi sie, ze ciut przesadzasz
wydaje mi sie, ze wiekszosc filmow, o ktorych tu piszesz byla w repertuarze multipleksow rowniez
no statystyk nie robilam, ale tak na czuja

jo a jak dobrze znasz repertuar baranów? bo ja znam bardzo dokładnie - jestem raz w tygodniu i doskonale wiem co graja
raz w tyg przegladam tez multikino (a kidys cinema) bo korzystam z kina z orange
i te repertuary sa mocno rozbiezne pokrywaja sie 2 no czasem 3 filmy

a np nowych horyzontów czy kina np włoskiego czy hiszpanskiego nie ma rpaktycznie wcale

i nie przesadzam - wyrazam swoje zdanie, to chyba nie jest "przesadzanie" ;)

jo_miekka

Ja wiem, ze te repertuary sie roznia.
Mowie tylko o tych filmach, o ktorych Ty tu piszesz.
A te najczesciej sa i tam, i tu.

Jak moglabym uwazac, ze znam reprtuar Baranow przeciez, no co tyyyy ;)

salsa

tzn ktorych filmach>??? bo ja wielu  z nich nie widze w repertuarze Multikina......

np teraz wybieram się na Amadora - nie widziałam zeby to grali w multiplexach
albo ostanio widziałam Madeinusa - tez raczej tego tam nie grali...
Białej wstązki tez nie

no to tak z brzegu kilka wziełam ;)

jo_miekka

Przeciez nie chodzi mi o te repertuary, nie bede sie klocic.

salsa

no to nie wiem o co Ci chodzi - mowisz, ze filmy o ktorych pisze sie pokrywaja ale repertuary to nie ;)

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 09 Lut 2012, 15:35:15nie przeszkadza mi popcorn, cola i smiech ludzi. Sama nie kupuje zarcia, bo to strata kasy i puste kalorie, choc lubie nachosy z tym paskudnym serowym sosem

:beer: :beer: :beer:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

mayagaramond :beer:

z ciekawosci wlazłam dzis na repertuar kin studyjnych w poznaniu i powiem Wam, ze zadnego ambitnego kina na najblizszy tydzien nie zanotowałam :knuje: . Tylko w Apollo tydzien kina skandynawskiego i to po jednym seansie dziennie, a poza tym dokładnie to samo co w multipleksach z "odrobina nieba" na czele ;)

salsa

no u nas czasem jest tak ze np Barany i cinema graja kilka filmów razem :  W ostatnim czasie np. " w ciemnosci" "Rzeź " "Żelazna Dama" "Big Lov"
ale na przestrzeni lat - chodzac w poniedziałki pod BArany/do Arsu
oraz na srody z orange widze, ze te repertuary w wiekszosci niewiele maja ze sobą wspolnego

no i nie wiem co rozumiecie pod pojeciem kina ambitnego bo dla mnie taki film jak Rzeź jest raczej z tych ambitniejszych ;)

wrobelek0403

salsa, ja mysle ze Barany i Ars to sa jedyne w swoim rodzaju, w ogole na tle kin w Polsce. bo jak juz pisałam wyzej, w pozku roznice w repertuarze sa minimalne.

ja moze jestem troche uprzedzona do pojecia "kino ambitne", nie podobała mi sie Warszawa, ani Czesc Tereska - choc wowczas tak piali nad tymi filmami, i tak sie jakos zraziłam.

z ostatnich lat byłam tez ogromnie rozczarowana "autorem widmo", a niby to takie wielkie i madre bylo.

no i z dwoch tytułów: notting hill i basen ozona zawsze wybrałabym notting, wiec z tego wnosze ze jednak wole kino lekkie i przyjemne :)