Jakie imię Wam sie podoba?

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Paź 2007, 22:48:58

justynaaaa2

ale kto powiedział, że dorosła osoba musi być poważna ;) może będzie jakąś artystką, aktorką itp :) zaraz tam profesorem :P
a na poważnie to mi się podoba :)

jo_miekka

Cytat: justynaaaa2 w 19 Wrz 2013, 17:22:40ale kto powiedział, że dorosła osoba musi być poważna wink

Ja mam nadzieję, że Jagoda nie będzie :D

annka-cygannka

Może będzie śpiewającym profesorem :) Na tapecie zostały nam właściwie 4 imiona: Jagoda, Małgorzata, Zuzanna i Maria. Mąż KONIECZNIE chce Marię, ale mi się to imię niestety nie podoba, ze względu na silne negatywne skojarzenia z pewną Marią. Dodatkowo brak mi w tym imieniu ładnej wersji pośredniej między Marią a Marysią (Maryśka mi nie pasuje). Już mnie męczy ta bezimienność naszej nienarodzonej córki. Imię dla chłopca mieliśmy wybrane zanim zostaliśmy małżeństwem...

jo_miekka

annka-cygannka a w ogóle to gratulacje!
Jagoda jest fajna. Ja Ci to mówię.

annka-cygannka

Jo, dzięki :) Golinda, no nie brrrrrycz, to imię ma mnóstwo fajnych zdrobnień i wersji ;) Ale chyba też nie przejdzie, bo już mamy Jasia i byłoby zbyt "bajkowo" ;)

golinda

Cytat: annka-cygannka w 19 Wrz 2013, 19:47:04chyba też nie przejdzie, bo już mamy Jasia i byłoby zbyt "bajkowo"

uff ;)

to zresztą imię naszego pokolenia
tak jakby nasze mamy nam dawały imiona typu Zbyszek, czy Grażynka ;)

callja

Cytat: annka-cygannka w 19 Wrz 2013, 19:47:04Golinda, no nie brrrrrycz, to imię ma mnóstwo fajnych zdrobnień i wersji
Ja ne golinda, ale będę brrrryczeć, i to barrrrrrdzo!! bo choć imię ma fajne zdrobnienia, to dla mnie nieodwołalnie skleiło się z moją teściowieńką ;) W efekcie znielubiłam imię na amen, choć akurat kilka fajnych Małgoś i Goś znałam i znam sporo. Ale swojej córce tego imienia za skarby świata bym nie nadała!!

Oprócz Marysi jest jeszcze Mania, Maniusia (Musia), zdrobnień jest mnóstwo - mam studentkę Marysię, cudowną i przekochaną dziewczynę. Najczęściej mówię do niej "Marychna" - lubi to ;) Koledzy mówię do niej najczęściej "z zagraniczna" - Mary albo Marie.

Zuzanna - podoba mi się :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

sonja

Cytat: annka-cygannka w 19 Wrz 2013, 19:25:55Dodatkowo brak mi w tym imieniu ładnej wersji pośredniej między Marią a Marysią (Maryśka mi nie pasuje).

Mnie się podobają zdrobnienia Mania i Mańka.

annka-cygannka

Mania jest super, ale to chyba zdrobnienie od Marianny?

salsa

annka-cygannka gratulacje ! na kiedy termin :) ? to moze wpisz się do naszego kalendarza narodzin :)

Maria to piekne imię-ja bym zdrabniala Mania
Marianna tez mi się szalenie podoba :)

Malgorzata to niestety jedno z moich znielubionych imion
Jagoda fajnie
Zuzanna to dla mnie własnie takie imie dla małego dziecka ....

no ale wiadomo wszystko zalezy od gustu, kazdemu podoba sie cos innnego , juz wiele razy to na strefie przerabiałysmy :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Justynna

annka-cygannka, gratuluję. Podoba mi się Maria i zdrobnienie Mania. Moja mama ma tak na imię, ale jest Marylą-Marylką ;D
No i oczywiście imię Jagoda jest super :)

errata

a mnie się podoba Małgorzata ;D

callja

Cytat: annka-cygannka w 19 Wrz 2013, 20:42:15Mania jest super, ale to chyba zdrobnienie od Marianny?
Zdecydowanie od Marii :)
Od Marianny też może być, ale Mania jest zdrobnieniem od Marii, podobnie jak Maja czy Maryla - które na pewnym etapie usamodzielniły się i dziś funkcjonują jako samodzielne imiona ;)

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

annka-cygannka

Dzięki dziewczyny za gratulacje i podpowiedzi. Będziemy myśleć dalej :)

brawurka

Cytat: sonja w 19 Wrz 2013, 19:20:01
Mnie się podobają zdrobnienia Mania i Mańka.

ja tak mówię na moją Maję

Dodany tekst: 07 Paź 2013, 22:32:39

aaa i przypomniało mi sie, że przecież tata i wujek zawsze mówili do mnie Mania, bo jak byłam mała to się tak przedstawiałam

golinda

Gdyby nie strefa, miałabym córki Kornelię i Kingę, a mam Ninę i Blankę i ta wersja dużo piękniejsza :)

dzięki strefo ;) :champaign:

salsa

Cytat: golinda w 14 Lis 2013, 17:31:25Kornelię
noooo to imie to jest szaleństwo :D
Dobrze, ze N jest N :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

errata

o Bożeeeeeeeeee ja nadal nie mam imienia, a tak mało czasu zostało tak mało… biedne dziecko ;D

Angie

errata a macie jakieś typy?

errata

Cytat: Angie w 15 Lis 2013, 01:18:48
errata a macie jakieś typy?

nie, nic nie mamy ;D
chyba zaraz będę się stresować ;)

Kasia

Cytat: golinda w 14 Lis 2013, 17:31:25miałabym córki Kornelię i Kingę,
golinda, te imiona to pikuś przy Olgierdzie :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 15 Lis 2013, 08:54:42
golinda, te imiona to pikuś przy Olgierdzie :)

czemu, Olo fajowy
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl