Jakie imię Wam sie podoba?

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Paź 2007, 22:48:58

jo_miekka

ziuta mąż chciał Kaline, ale dla mnie to jest imię dla pięknej kobiety i miałam obawy ;)

golinda

Cytat: jo_miekka w 03 Lip 2013, 12:23:12
ziuta mąż chciał Kaline, ale dla mnie to jest imię dla pięknej kobiety i miałam obawy ;)

jak mogłaś myśleć o swojej córce, że będzie nie-piękna?
co z Ciebie za matka? ;)

mika

Cytat: ziuta w 02 Lip 2013, 08:36:02a u mnie chyba rzeczywiście będzie Kalina
pięknie :D

zuzia

ja od ZAWSZE chciałam mieć synka Michała. bardzo lubię to imię. trzeba było tylko zastosować odpowiednią taktykę do przekonania drugiej strony :D

adrianna79

Cytat: zuzia w 03 Lip 2013, 22:40:05
ja od ZAWSZE chciałam mieć synka Michała. bardzo lubię to imię. trzeba było tylko zastosować odpowiednią taktykę do przekonania drugiej strony :D

A ja na mojego Liam'a wolam Misiu bo mi sie tez imie Michal podoba ale mam juz w rodzinie Michala :)

Wczoraj rozmawialam z moja mama ktora do tej pory ubolewa z powodu imienia mlodego. Jej sie Liam wcale nie podoba. Tak jak ja mialam byc Sara a zostalam Adrianna lol. Mnie sie moje i mlodego imie podoba :)

ziuta

no i masz babo placek...
jak już się O. zgodził, to ja jakoś przestaję czuć tą Kalinę :headbang:
samo imię mi się podoba, ładne, ale przeszkadza mi, że jest tak mało możliwych form, w zasadzie to tylko Kalina i Kalinka, Kalina wydaje mi się takie oficjalne, a Kalinka infantylne :/ w dodatku obydwie formy trzysylabowe, nie da się nijak skrócić (mąż się nabija że będziemy mówić Kala, Kalka :crazy:)
a czasu coraz mniej... ech!

rilla

U nas będzie Michal. Ja chciałam Artura , ale juz sie przyzwyczailam do Michasia

Angie

ziuta a jakie jeszcze rozważasz?

ziuta

Cytat: Angie w 12 Sie 2013, 11:46:21
ziuta a jakie jeszcze rozważasz?
ech... takich, które "wchodzą w grę" jest cała długa lista, ale żadne z nich nie wydaje mi się być tym właściwym...
na liście są:
Kalina
Alicja
Alina
Julita
Hanna
Urszula
Milena
Olga
Nina
Rita

feeling.good

Mnie sie bardzo podoba Rita

Angie

ziuta może poczekaj, aż sie urodzi ;D

ziuta

Cytat: feeling.good w 12 Sie 2013, 12:17:48
Mnie sie bardzo podoba Rita
mnie też się bardzo podoba, ale bardziej u kogoś niż u mojego dziecka ;D oboje z O. jesteśmy z frakcji zwyczajnych imion i ta Rita, choć nam się podoba, wydaje się już zbyt pretensjonalna :crazy:

Dodany tekst: 12 Sie 2013, 12:25:53

Cytat: Angie w 12 Sie 2013, 12:19:03
ziuta może poczekaj, aż sie urodzi ;D
myślisz, że to coś wniesie do sprawy? :D

niewiemjaka

hohoho ziutka długa lista :D
a co do skracania itd to chyba sie tym nie martw na zapas, naprawde mozna fajne wymyslic pozniej zdrobnienia nawet dla imienia, ktore z pozoru wydaje sie powazne itd ;)
Kaliniasta mogłaby by być, pozostałe również ładne :)

Angie

ja rozważałam Lena i Blanka. A jak się urodziła, to wiedziałam, że musi byc Lena ;D

ziuta

Cytat: niewiemjaka w 12 Sie 2013, 13:26:25a co do skracania itd to chyba sie tym nie martw na zapas, naprawde mozna fajne wymyslic pozniej zdrobnienia nawet dla imienia, ktore z pozoru wydaje sie powazne itd
no ja wiem, że niby nie problem, ale Karola teraz zdrabniamy na tyle różnych sposobów (Karolek, Lolek, Loluś, Karlos, Karlus, Karlik itd.) i bardzo nam to odpowiada, a jak mówimy o drugim, to głównie per "Mała", bo z tą Kaliną kiepsko nam idzie... ;D

fasolka1980

ziuta nazwijcie ją Karolina i nie będzie problemu :D

rilla

ziuta rozumiem cie doskonale... Moze po prostu nie bedzie tego "wow" i imię wybierzecie z rozsądku

ziuta

Cytat: fasolka1980 w 12 Sie 2013, 13:39:44
ziuta nazwijcie ją Karolina i nie będzie problemu :D
gdyby nie Karol to byłaby Karoliną... wczoraj chcieliśmy Karola przemianować, choćby na Zygfryda, żeby uwolnić imię Karolina, bo jest jedynym, co do którego jesteśmy 100% zgodni ;D ale nie chcemy Karola i Karoliny, nawet Karol i Kalina wydają mi się za bardzo "do pary"

rubin04

Ziuta, powiedziałabym byś braała Milenę,
bo oficjalnie - Milena jest ok,
zdrabnia isę na wiele sposobów,
tylko jakby co to ostrzegam  - Milena ma cytujac mojego meza "przerażajacy charakter" :D
Nawet moja mama powiedziała mi ostatnio "no ty aż taka uparta nie byłaś" :D

Zapytaj Olęfasolę jeszcze :D
(choc imię to imię, geny przede wszystkim..)

A co do Rity to jak wołać zdrobniale" Ritko, Rituś"?

Dodany tekst: 12 Sie 2013, 14:03:42

Z Twojej listy podoba mi się
Julita
Nina
Olga
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: ziuta w 12 Sie 2013, 13:08:55Kalina
Alicja
Alina
Julita
Hanna
Urszula
Milena
Olga
Nina
Rita

podoba mi się tylko Nina lol
Ritę ma moja przyjaciółka - straszny diabeł :D a i samo imię jakies za ostre mi sie wydaje

a bardzo bardzo ostatnio podoba mi sie Anika

sonja

Byle nie Julita.
Julita - jelita :D