Jakie imię Wam sie podoba?

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Paź 2007, 22:48:58

salsa

Cytat: brawurka132 w 05 Cze 2008, 19:02:46
a ja nienawidze imienia Martyna, znam 2 i wystarczy

truth truth....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

magdalinska

michał co w beczke nakichal, tymek-kminek itd..... wiele imion tak odrzucam ;) moj maz chce syna nazwac eryk - po moim trupie, kojarzy mi sie z moda na sukces ;)

jusia

Cytat: magdalinska w 05 Cze 2008, 19:24:16
michał co w beczke nakichal, tymek-kminek itd..... wiele imion tak odrzucam ;) moj maz chce syna nazwac eryk - po moim trupie, kojarzy mi sie z moda na sukces ;)
a ja mam Franek- sprzedawca firanek, ale nasz Franek- łowca bramek ;) no przeciez to bedzie znany piłkarz (po tatusiu piłkarzu, tylko mniej znanym )  ;D ;D ;D
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

panikarola

taaa, moj maz ma plan, ze nasza corka bedzie grac w mistrzostwach swiata w pilce noznej w pierwszej druzynie damskiej lol lol
bo corka musi byc pierwsza lol
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

jusia

Cytat: panikarola w 05 Cze 2008, 19:42:40
taaa, moj maz ma plan, ze nasza corka bedzie grac w mistrzostwach swiata w pilce noznej w pierwszej druzynie damskiej lol lol
bo corka musi byc pierwsza lol
no ja tez Michała pytałam, a co jak bedzie dziewczyna, czy ona tez bedzie grała w piłe? a on na to, no nauczyc to sie ja nauczy, ale grac nie bedzie, jak te dziewczyny wygladaja  :o

panikarola

powaznie what ????
to mnie zmartwilas, musze meza uprzedzic :P
ale nasze dziecko na pewno i tak nie bedzie bardzo ladne, bo my sami tez niespecjalni. wiec mozliwe, ze bedzie sie upieral ???

jusia

Cytat: panikarola w 05 Cze 2008, 19:48:29
powaznie what ????
to mnie zmartwilas, musze meza uprzedzic :P
ale nasze dziecko na pewno i tak nie bedzie bardzo ladne, bo my sami tez niespecjalni. wiec mozliwe, ze bedzie sie upieral ???

głupias ? jestescie uroczy ;)
a dziecko jakie bedzie to nikt nie ma wpływu, niby rodzice, ale to tak roznie bywa, zreszta ładność jest bardzo wzgledna ;)
Michałowi chodziło raczej o nogi, bo od tego biegania to sie robia takie miesnie, on ma takie nogi, ze ja nie wiem czy to nawet zdrowo wyglada...taaaaaakie wielkie uda i taaaaaakie wielkie łydki ;)

panikarola

hm, moze w wersji damskiej nie robia sie takie wielkie te miesnie, co myslisz?

a uroczy - no pewnie ;D, ale ladni to nie... ale to nie szkodzi, zreszta moze dziecko w mojego tate sie wda. tata ma najlepsze nogi w calej rodzinie z obu stron, meza i mojej, warto obstawiac zeby tak sie stalo. wtedy mu nawet pilka nie zaszkodzi. bede tez uwazac, zeby na twardym podlozu nie gralo, bo od tego sie z kolei krzywe nogi robia. a ty tez pilnuj zeby twoje nigdy na betonie, a zawsze na murawie gralo :D i powinnysmy sie ustrzec niebezpieczenstwa.

jusia

karola   "uroczy" to jeszcze lepiej niż "ładni", bo to ładni+ mili ;)   :flowers:
btw uwielbiam Ciebie czytac :)

salsa

Laski zwariowałyscie:) z córek piłkarzy chcecie robić?! no no, prawdziwe córeczki tatusiowe:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

panikarola

juska, ja ciebie tez!!!

salsa, no co... ja tez lubie w pilke grac... nie umiem, ale lubie! to tak jak ze spiewaniem ;D

Nefrea

Witam  :D jak najbardziej oczekująca mama termin już na 28 czerwca  :)
Z badania usg wynika że będzie mały TOBIASZ  :D

Serdecznie pozdrawiam   :D

panikarola

brawurka

panikarola mam inne zdanie na temat Twojej ładności i wcale nie ściemniam, a męża Twego nie pamiętam więc sie nie wypowiem

panikarola

brawurka, kochana jestes!
od razu Ci polewam!

brawurka

aja

wczoraj zobaczyłam imię Longinia czy jakoś tak!

sonja

Takie imię może dać tylko jakaś fanatyczna wielbicielka Pastusiaka. Aja to Twój kotek w avatarku? słodki

jusia

Cytat: sonja w 12 Cze 2008, 12:58:30
Takie imię może dać tylko jakaś fanatyczna wielbicielka Pastuszewskiego. Aja to Twój kotek w avatarku? słodki
sonja chyba Pastusiaka ???  :-[

sonja

O losie Jusia, ale wsyd:) to miałam na myśli właśnie. Idę sobie stos układać, żeby się z tego wstydu spalić

panikarola

Cytat: sonja w 12 Cze 2008, 12:58:30
Takie imię może dać tylko jakaś fanatyczna wielbicielka Pastusiaka. Aja to Twój kotek w avatarku? słodki

albo Podbipiety :P

elizapj

pytanie do rozeznaych w prawie... czy mi sie zle wydaje czy jest jakis przepis mowiacy o tym ze imie pierwsze nie moze byc inne niz 1 czlonowe?

wydaj mi sie ze tos mnie w jakims  usc o tym pouczal, ale nie zanotowalam sobie...i teraz nie wiem czy mi sie wydawalo, czy faktycznie tak jest. bo dla siostry Matyldy mamy upatrzone juz imie, ale sklada sie az 4, ewentualnie z 3 czlonow. imie patronki naszego ulubionego kosciola, w kt po raz pierwszy moj maz do mnie wspomnial o slubie mowiac ze tam wlasnie chcialby sie pobrac:)
nie wyszlo tam, wiec stwierdzilismy ze choc ktores z dzieci tam ochrzcimy:) a pomysl dalej ewoluowal do nadania dziecku imienia patronki:)

marax

tz nie rozumiem chodzi ci o cos takiego jak anna -maria ??

elizapj

Cytat: maraxela w 12 Cze 2008, 20:43:12
tz nie rozumiem chodzi ci o cos takiego jak anna -maria ??
nie do konca. nie wiem czy to specyfika tylko hiszansich imion czy to rowniez ma miejsce w innych - ? we franc ani wloskim sie nie spotkalam...chodzi bardziej o strukture: ktos skads... najblizsze w polskim to sredniowieczne: 'jurand ze spychowa', 'macko z bogdanca', etc.

tylko, ze u nas nikt sie dzis tak nie nazywa, a w hiszpanskim jak najb w dowodzie mozna miec wpisane x de la y, x del y :)

marax

ja mam 2 naziwska i niezbyt mi sie juz ten wybor podoba-nie uszczesliwialabym dziecka 2 imionami