moje kartony

Zaczęty przez sierpniowajulka, 26 Maj 2010, 17:58:37

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosia2007

bardzo, bardzo ladnie ;D

Anupka

Ja też jestem zachwycona. Dobra robota!
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

fasolka1980

sierpniowajulka

konwalia, zdjęcia robiłam aparatem Panasonic Lumix LX3. Chwalę bardzo. Wielką zaletą jest bradzo jasny szerokokątny obiektyw. Jedyne, czego mu brakuje, to zoom. Nowsza wersja LX5 bodajże już zoom ma większy.
nionczka, chętnie. :) Tylko daj mi jeszcze dopracować kilka elementów (np. sypialnię, która zmieniła fuksję na ciemną szarość) A co to za pismo?
damka, czyli mieszkanie już wybrane i kupione? Gratulacje! Odnośnie projektu, to chętnie zapraszam do współpracy - podeślę Ci maila do naszej pracowni. :)
I jeszcze raz dziękuję za wszystkie zachwyty. :D

nionczka

sierpniowajulka co masz w łazience na podłodze? Widzę, że biała. Ja też zdecydowałam się na białą, pomimo wszystko i nie wiem czy nie będę świata całego przeklinać za to.

sierpniowajulka

nionczka, na podłodze mam hiszpańskie płytki zirconio. Widać na nich każdy włos, ale to da się łatwo ogarnąć. Gorzej z fugą. Już ją dwa razy malowałam. Nie raz czyściłam domestosem (a w domu normalnie używamy tylko środków z naturalnych składników) :( Lubię biel tej łazienki, ale ze względu na fugę wolałbym teraz posadzkę epoksydową albo wzięłabym pod uwagę szare płytki. Lub coś co można bez fugi kłaść. :)

rudasekawf

Wszystkie zachwyty uzasadnione. Fajnie potrafić tak ładnie mieszkanie urządzić :) Trzeba jakiś zmysł mieć czy cuś :)

tiliam

julka

bosko!!!
wy mieszkacie na pradze? dobrze pamietam?

aniak1211

Cytat: sierpniowajulka w 14 Lis 2011, 13:47:09Widać na nich każdy włos, ale to da się łatwo ogarnąć. Gorzej z fugą. Już ją dwa razy malowałam. Nie raz czyściłam domestosem
Moja siostra po tygodniu wyzywala swoja biala podloge w lazience:D
Ona ma czarne wlosy i dosc duzo ich gubi:D
Fugi tez musiala juz czyscic domestosem.
Mowi ze szare,czy nawet z jakimis smugami bylyby najlepsze:)

nionczka

Cytat: aniak1211 w 14 Lis 2011, 14:58:10
Moja siostra po tygodniu wyzywala swoja biala podloge w lazience:D
Ona ma czarne wlosy i dosc duzo ich gubi:D
Fugi tez musiala juz czyscic domestosem.
Mowi ze szare,czy nawet z jakimis smugami bylyby najlepsze:)

Moja mama ma białą podłogę w łazience od ponad 30 lat i to mnie przekonało. Mam szare płytki, ale raczej położę jednak te białe. Zastanawiam się tylko nad szarą fugą. Chociaż nie znoszę ciemniejszych fug. Ale skoro i tak docelowo będą szare?

wrobelek0403

Cytat: nionczka w 14 Lis 2011, 15:58:28Ale skoro i tak docelowo będą szare?

nionczka, wez szare fugi :) bedzie fajny efekt. A białe fugi mogą sie zrobic nie tyle szare co zółte :thumbdown:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

sierpniowajulka

Cytat: tiliam w 14 Lis 2011, 14:51:34julka

bosko!!!
wy mieszkacie na pradze? dobrze pamietam?

na pradze pracownia. mieszkamy na starym mokotowie. Ale i tak podziwiam pamięć. :)

mary

hej Julka, piorunujące wrażenie robi Wasze mieszkanie! Wygląda bosko :)))

Powiesz co jest nie tak z sofą, że odradzasz tak stanowczo mebelplast? I koniecznie jakimi farbami malowaliście salon?

wrobelek0403

sierpniowajulka pokazałam zdjecia P  :blush: chłopak umarł z zachwytu :D :D zwłaszcza ze sam sie miota z urzadzaniem swojego mieszkania i sie załamał ze on tak nigdy nie wymysli ;)

rubin04

Cytat: wrobelek0403 w 14 Lis 2011, 23:31:44i sie załamał ze on tak nigdy nie wymysli

Niech tak wiele od siebie nie wymaga, od takiego pięknego urządzania są profesjonaliści ;)

wrobelek0403

Cytat: rubin04 w 14 Lis 2011, 23:37:38
Niech tak wiele od siebie nie wymaga, od takiego pięknego urządzania są profesjonaliści ;)

rubin to niestety kosztuje ;) jego mozliwosci chwilowo konczą sie na zamowieniu kuchni ;) reszta w przysłowiowych kartonach :D :D

rubin04

no wiem, wiem że kosztuje niestety (sama też nie radzę sobie z urządzaniem)
mi tylko chodiz o to by nie wymagał od siebie tak dużo :D

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 14 Lis 2011, 23:39:06reszta w przysłowiowych kartonach Cheesy Cheesy
hmm jezeli te kartony wygladaja tak samo jak te julkowe to nie pogardziłabym :D

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 15 Lis 2011, 09:33:13
hmm jezeli te kartony wygladaja tak samo jak te julkowe to nie pogardziłabym :D

te niestety bardziej przypominają szare pudła z ikea lol lol

Kasia

golinda domestosem wszystko0 pieknie schodzi, tylko trzeba zobaczyc czy fuga się ni9e odbarwi
nie wszystkie sie iodbarwiają

polewasz domestosem wszystkie fugi, idziesz na kawę, 15-30 min, wracasz lecisz na szybko szczotka po tych fugach (naprawde idzie szybko)

potem jest tylko problem aby ten kisiel domestosowy zmyć

ale efekt jest cudny :)

konwalia

a nie oicie sie odbarwień ciuchów, skarpet albo ze zwierzak polize?

rudasekawf

Cytat: golinda w 15 Lis 2011, 09:38:38czyszczenie tego jest trudne, jeden kwadrat wyszorowałam płynem cillit kamień i rdza i dalej mi się nie chciało
po przeprowadzce na wynajmowane mieszkanie w łazience były białe fugi, które nigdy chyba nie były czyszczone. Próby umycia ich były bezcelowe, żaden środek się ich nie imał, w końcu kupiłam farbę do fug, obkleiłam kafelki, pomalowałam fugi na biało, i cycuś glancuś :)

Kasia

przez ten czas gd domestos jest na fugach to nikt nie ma prawa tam chodzić
potem w samych gaciach i staniku myje szczotka lece te fugi
potem NA SUCHO zbieram ten kisiel szmatami, pieluchami ;) do sucha wycieram
i potem kilka razy myje podłogę mopem

strat zadnych

po zmyciu nic nie odbarwia itd :D

aniak1211

Cytat: konwalia w 15 Lis 2011, 10:59:26
a nie oicie sie odbarwień ciuchów, skarpet albo ze zwierzak polize?
Siostra ostatnio stracila leginsy:D