zupa krem z cukini by siog

Zaczęty przez callja, 01 Lis 2009, 22:37:10

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

callja

Cytat: siog w 01 Lis 2009, 17:25:48moja zupa z cukinii. jest tak latwa i tania

A można sie uśmiechnąć o przepis ???  :pray: :daisy:

I jeszcze...  :blush: Obiecywałaś wytyczne jakiejś super-hiper diety, a ja albo je przegapiłam, albo... nie było ich !!!  :blush:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

siog

Cytat: callja w 01 Lis 2009, 22:37:10
A można sie uśmiechnąć o przepis ???  :pray: :daisy:

I jeszcze...  :blush: Obiecywałaś wytyczne jakiejś super-hiper diety, a ja albo je przegapiłam, albo... nie było ich !!!  :blush:

Callja tutaj masz:)

Kocham cukinie! Przepis na najpyszniejsza/najlatwiejsza zupe-krem z cukinii (swietny przepis kiedy nie wiadomo co ugotowac:)

* cukinia
* marchewka
* ziemniaki
* cebula
* kostka rosolowa
* serek topiony (w takich trojkacikach)
* pieprz
* sol

biore wszystko na oko:) mozna dodac inne warzywa, np pietruszke.
warzywa pokroic w kostke, dodac rosol/kostke rosolowa i gotowac. Przyprawic pieprzem i sola (mozna tez inne przyprawy, najlepiej dobrze przyprawic). Wody nie powinno byc duzo, w sam raz na gesta zupe. Gdy zupa juz ugotowana, zdjac z ognia, dodac serek (mniej wiecej 4-5 trojkacikow) i zmiksowac. Podawac z pieczona bagietka. Jest pyszna i tania a wyglada i smakuje jak z lepszej restauracji:)

p.s. seru mozna dac wiecej, zalezy kto jak lubi (bardziej serowa lub mniej)

p.s. diete wkleje ale musze miec wiecej czasu bo tam duzo do pisania no i musze przetlumaczyc a ja ciagle jedna reka pisze ijednym okiem zerkam jak karmie mala

mayagaramond

Zupa z cuknii jest pyszna. Swoja doprawiam imbirem i curry. Ale ja ostatnio na nawet i schabowego doprawilabym imbirem ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"