Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

mayagaramond

W tym tygodniu jedlismy zupe-krem z cukini, chili con carne, tylko nie pamietam dokladnie kiedy. W srode spalilam moja parowke w mikrofali i na obiad zjadlam kanapke z serem, ktora kupil mi kolega. Wczoraj zjadlam lasagne, a dzis i jutro mamy tarte grzybowa.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

emcia

w tym tygodniu, półtora były:
pierogi z mięsem, makaron z kurczakiem i pesto, zupa ogórkowa, bigos od mamy, fasolka po bretońsku, barszcz biały, ziemniaki z jajkiem w sosie chrzanowym z surówką, kurczak w garam masali z ryżem, chili con carne

giga

Flaczki, schabowy z surówką.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: golinda w 02 Lis 2010, 09:10:46
http://asset.soup.io/asset/1203/2942_dbdc_400.jpeg

i drugiego dania już nie potrzebuję ;)

opluty opluty

Zrobilam krem z kalarepy na jutro.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

aja

zaczełam robić mielone z pomidorami i feta a miałabyc ryba - zapomniałam
z ziemniakami

rudasekawf

cały dzień w pracy obiadu brak ( mąż w pracy zje), jutro to samo ;/

effik

dziś kotlety mielone, może w wersji greckiej lub orientalnej. jutro zupa meksykańska.

jo_miekka

W poniedziałek miałam pyszną rybę pieczoną z szynką parmeńską z warzywami - resztki z niedzieli.
We wtorek i środę pieczone pierogi z ostrą dynią.
Dzisiaj zamierzam pieczoną paprykę z fetą i orzechami a jutro naleśniki z serem.

Gotuję nawet ostatnio regularnie, ale na 7 obiadów zaniesionych ostatnio do pracy, 5 przyniosłam back home, a 2 się... nie przyjęły, że tak to łagodnie ujmę.

konwalia

ziemniaczki, kotlet mielony, warzywa z sosem holenderskim, ogórek kiszony

ishka82

konwalia

pierogi leniwe z bułeczką tartą i cukrem

emcia

zrobiłam makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
ale mi nie wolno :(

wis

Gulasz - dzisiaj mąż zje z kaszą gryczaną i ogórem konserwowym, a jutro będzie z plackami ziemniaczanymi :)

salsa

my dzis zrobilismy zupe krem z dyni
a na drugie tortile z kurczakiem i warzywami
wczoraj była pieczona ryba

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

effik

dla męża będzie kurczak po tajsku, a dla mnie łososiowe coś ;)

aja

zła jestem bo nie mam ostatnio czasu na ugotowanie nawet zwykłego obiadu
dzisiaj dla małego mielone z pomidorami i fetą + zielone ziemniaki czyli wymieszane z brokułami i kalafior
dla mnie łosoś na parze z warzywami
jutro makaron z serami pleśniowymi i kurczakiem

GOLINDA chciałam poprosić o przepis na sos z kurkami i kurczakiem??????

zuzia

a może tak tutaj?

sonja

aja przecież to o czym piszesz to normalne, porządne obiady! Czego chcieć więcej?

mayagaramond

Cytat: sonja w 17 Lis 2010, 15:29:21
aja przecież to o czym piszesz to normalne, porządne obiady! Czego chcieć więcej?

tez sie nad tym zastanawiam. Ale glodna jestem, dzis zjadlam tylko zupe...A jeszcze ponad  godzine musze tu siedziec :padam:

aja

dzisiaj tak to normalny obiad ...  ale już mam bardzo mało czasu na stanie w kuchni
właściwie trochę czasu to zajeły tylko kotlety bo rybe i warzywa wrzucam, wychodzę,wracam na gotowe

Golinda dziękuję musze koniecznie zrobić bo na samą myśl jestem zaśliniona

mayagaramond

Cytat: aja w 17 Lis 2010, 16:21:34dzisiaj tak to normalny obiad ...  ale już mam bardzo mało czasu na stanie w kuchni
właściwie trochę czasu to zajeły tylko kotlety bo rybe i warzywa wrzucam, wychodzę,wracam na gotowe

ja tez nie stoje w kuchni godzinami.Potrawy b. pracochlonne, ale to zostawiam na specjalne okazje, jak mam wene. Ale na codzien nie mam na to czasu, a jest przeciez duzo smacznych i zdrowych dan, ktore nie wymagaja 2 godzin przygotowania.

effik

ja czasami stoję w kuchni godzinami, zdarzają się takie dni, że wchodzę i wychodzę po 5 godzinach ;D no ale wtedy nie polega to na przygotowaniu obiadu tylko :D

dziś jakieś warzywa po chińsku z czymś, może z rybką.

cherry

dzis wyprubowalam cos nowego Maroni-Risotto (rissoto z kasztanami jadalnymi, rozmarynem i parmezanem) dobre wyszlo.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

aja

dzisiaj  dla młodego pierś z domowymi frytkami (już nie pamietam kiedy robiliśmy takie prawdziwe fryty)
dla mnie pierś z grila z sałatką