Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

jutro bedzie królik duszony w tymianku z musztarda :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 28 Lis 2014, 20:37:51
o w  dupe jeza!! zjadlabym chyba
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

callja

Cytat: wrobelek0403 w 28 Lis 2014, 20:37:51w tymianku z musztarda
Mmmmm, ostatnio ulubiłam sobie tymianek :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

i zadna sie nie spytała skad mam królika lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

nie, z własnej klatki :P

jo_miekka

Cytat: wrobelek0403 w 28 Lis 2014, 21:10:33
nie, z własnej klatki :P
Haha
Nigdy nie wierzyłam, że ludzie trzymają te króliki z miłości ;)

goga

pierwsze skojarzenie - o rany! ubiła Heńka lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

zuzia

wrobel
bo ja nie wierzę że byłabyś w stanie skonsumować Henryka

ishka82

Cytat: wrobelek0403 w 28 Lis 2014, 20:37:51
biedny Heniek :P co narozrabiał? lol

wrobelek0403

Moge pokazac dowód, ze H nadal kica po mieszkaniu :D

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 29 Lis 2014, 16:28:55
Moge pokazac dowód, ze H nadal kica po mieszkaniu :D
no ja w ciebie wierzyłam!

ddu

wróble je królika???
pamiętam, jak się bulwersowałaś, kiedy robiłam Helenie :P

ja wczoraj pstrąg z pesto plus puree plus kalafior

dziś tarta porowa

cały tydzień nie mam czasu gotować,  takie weekendowe gotowanie, kiedy ktoś ogarnia dzieci, to nawet przyjemne

lenagrabek

U mnie na dziś Risotto curry z warzywami ;) takie troszkę wegetariańskie danie, bo przechodzimy na dużą dietę ;)

wrobelek0403

słuchajcie, mam problem.

kupiłam w czwartek piers gesi swieza, pakowaną prózniowo. miała byc na weekend, ale jak wiadomo, P musiał wyjechac. Do nastepnego weekendu nie wytrzymie, data przydatnosci 12.12 (piatek)

Zamrozic do nastepnego weekendu? Czy moze upiec i potem zamrozic? wyjdzie mi z niej 4-5 porcji, wiec cos zrobic musze :knuje:

goga

zamrozić świeżą
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

dzieki, chyba tak zrobie, bo przypomniało mi sie, ze za tydzien w sobote pracuje, a popoludniu idziemy na pizze ze znajomymi, wiec i tak bym nie upiekła.

calla

wrobelek, mozesz spokojnie zamrozic. Nic jej nie bedzie.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

wrobelek0403

calla, dzieki.

to wrzucam do zamrażalnika, moze na urodziny P uda sie upiec :D

golinda

o jejuniu, jaką pyszną carbonarę zrobiłam! wyśmienita! a jeszcze nigdy żadna mi nie smakowała.

rudasekawf

Cytat: golinda w 07 Gru 2014, 16:25:28o jejuniu, jaką pyszną carbonarę zrobiłam! wyśmienita! a jeszcze nigdy żadna mi nie smakowała.
przepis !!!

golinda

stąd:

http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_carbonara/przepis.html

dodam, ze miałam bardzo świeże jajka od pana z wsi obok ;) pieprz koniecznie świeżo mielony i dobrej jakości, świeży boczek - i raczej nie w śladowych ilościach ;)
bo wykonanie jednak banalne, ale łatwo spieprzyć słabymi składnikami, tak sobie myślę :)

rudasekawf

Włoski parmezan jeszcze mam, boczuś wędzony prze ojca, więc powinno być pycha :beer: