Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

Cytat: wrobelek0403 w 11 Wrz 2013, 11:32:56a olej do naleśników to pierwsze słysze knuje chyba do smazenia knuje
do ciasta, to później do smażenia już na patelnię nie trzeba ;) :D

magoo

Cytat: ishka82 w 11 Wrz 2013, 10:55:37
do ciasta, to później do smażenia już na patelnię nie trzeba ;) :D
też tak robię

i idę stąd, bo mi się naleśników zachciało lol
a w temacie, żeby nie było tak całkiem ot, u mnie dziś grillowany łosoś, fasolka szparagowa i jakaś kasza

rudasekawf

Cytat: magoo w 11 Wrz 2013, 11:24:08To jednak wymaga chwili i ma ta wadę, że trzeba przy tym stać.
Ja wlewam na patelnię, zostawiam na dwie minutki, robię coś innego, podrzucam na drugą stronę, minutka i gotowy naleśnik.

Cytat: magoo w 11 Wrz 2013, 11:24:08uświadomiłaś mi że jestem mega leniem - nie przyszło by mi do głowy ubijać ciasta ręczną trzepaczką, tylko mikser!
mieszanie zajmuje może minutę, nie chce mi się wyciągać miksera, szybciej jest ręcznie :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: rudasekawf w 11 Wrz 2013, 12:06:43mieszanie zajmuje może minutę, nie chce mi się wyciągać miksera, szybciej jest ręcznie
mi tez by sie nie chcialo ;) i jeszcze myc to potem, przeciez to moment pomieszac ;) inna sprawa to taka, ze i tak nigdy nie robie ;) ale 1. dlatego, ze nalesniki takie to lepsze sa ze slodkim nadzieniem, 2. slodkiego nadzienia ja nie spozywam, 3. smierdzi mi pokoj olejem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magoo

u niektórych ;) mikser stoi na blacie zawsze gotowy do użycia lol

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Wrz 2013, 12:29:16jeszcze myc to potem

ale co myc? przeciez mieszadła wrzuca sie do zmywarki :D

i spróbuje z tym olejem, choc ja tylko lekko smaruje pędzelkiem co 3-4 nalesniki, bo na ceramicznej i tak nie przywierają :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

calla

u mnie od nalesnikow jest B. i tez stwierdzam, ze trwa to chwilke (ok. 20 szt jakies 15 min).
Ale to na dwie patelki robi specjalne do nalesnikow i nalesniki bardzo cieniutkie, wiec szybko idzie.
Piecze bez tluszczu. Tylko na pierwszy rzut daje 2-3 krople ramy do smazenia.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

rudasekawf

Cytat: calla w 11 Wrz 2013, 13:43:14specjalne do nalesnikow
super sprawa, nawet kupiłam, ale moja indukcja żadnej "nie widzi".

calla

Cytat: rudasekawf w 11 Wrz 2013, 13:05:47
super sprawa, nawet kupiłam, ale moja indukcja żadnej "nie widzi".

a masz do indukcji??

B. ma taka mala indukcje na jedna patelke i czasami na niej smazy, wiec te sa przystosowane.

rudasekawf

Cytat: calla w 11 Wrz 2013, 14:17:15a masz do indukcji??
niby był znaczek, że można na indukcji, a dupa i tak nie działała, dałam ją mamie na gaz

calla

Cytat: rudasekawf w 11 Wrz 2013, 16:13:19
niby był znaczek, że można na indukcji, a dupa i tak nie działała, dałam ją mamie na gaz

kiedys znajomi takie garnki kupili. Tez dupa zbita z indukcja.

callja

U mnie dziś zupa-krem z dyni. Całkiem fajna wyszła - a i na jutro będzie, bo ogromny gar nawarzyłam :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

nie mam na jutro obiadu, i nie mam juz dzis siły gotowac.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

nie wiem, kiedy ja mialam w glowie mysl "nie mam" badz "mam" obiad na jutro lol lol chyba z 3 lata temu :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy no u mnie to niestety przymus, jak sobie nie ugotuje, to bede cały dzien na kanapkach, bo na miescie nic nie zjem.

nie jest to moje ulubione zajęcie, ale taki lajf. ;D

mobka

Ja gotuje ze względów ekonomicznych. Jest jednak dużo taniej ;D ostatnio nawet dwa dania miałam, bo zupę na drugie śniadanie jadłam.

rudasekawf

ziemniaczki w plasterkach i kurczak w przyprawach z piekarnika

callja

Cytat: mobka w 13 Wrz 2013, 08:56:41gotuje ze względów ekonomicznych. Jest jednak dużo taniej
Oj, coś w tym jest...
Plus fakt, że wiemy (choćby częściowo!!) co wylądowało w garnku...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

takie cos bedzie na obiad :D

http://tospice.blogspot.com/2013/05/tarta-z-pomidorkami-koktajlowymi.html

mam nadzieje, ze nie umre ;) ale dosc mam kurczaka i ryzu ;)

wis

A u nas kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami i do tego ryż :)

inkageo

Perfekcyjna pani domu piecze zapiekankę pomysł na...winiary :D
Ziemniaki i mięso mielone :D
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo wstyd lol lol a bezy cytrynowe?? :D

inkageo

Cytat: wrobelek0403 w 14 Wrz 2013, 17:34:29a bezy cytrynowe?? Cheesy
Bezy piekłam bo musiałam :D Ale to nie na ten wątek :D
Imagine there is no hate

wis

Cytat: inkageo w 14 Wrz 2013, 16:05:40
Perfekcyjna pani domu piecze zapiekankę pomysł na...winiary :D
Ziemniaki i mięso mielone :D
Mi bardziej smakuje ta ziemniaki i kiełbasa :P