Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rudasekawf

Cytat: aniak1211 w 01 Wrz 2013, 12:18:00to ja dzis znajomych mam na obiedzie i nie narobilam tyle:D
Nie miałam wyboru :) szkoda mi było mięsa wyrzucić, a zamrozić drugi raz nie można. Zamroziłam przerobione :)

callja

Ciepnęłam do wolnowaru to, co miałam w domu (pół główki białej kapusty, brokuł podzielony na różyczki, kilka ziemniaków pokrojonych w ósemki, pokrojoną czerwoną paprykę, pomidory z puszki, sos teriyaki i duuuużo ziół), dusiło się to wszystko długo i dogłębnie, a efekt... niebo w gębie!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

cherry

Potrawka z cieleciny (cielecina+koper wloski+marchewka+por)

Purre z dyni - dobre to, mozna doprawic curry, ja dalam sol, pieprz
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

calla

Cytat: cherry w 07 Wrz 2013, 19:36:08

Purre z dyni - dobre to, mozna doprawic curry, ja dalam sol, pieprz

ja bym rzekla, ze pyszne ;)

mozna i rozmarynem swiezym sypnac, i orzechami, i miodu krople dac. Wielbie wszelakie postacie!
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

rudasekawf

Dla mnie dynia to jeszcze nieodkryte warzywo, nigdy nic z niego nie robiłam. :knuje:

cherry

Cytat: rudasekawf w 08 Wrz 2013, 09:15:38
Dla mnie dynia to jeszcze nieodkryte warzywo, nigdy nic z niego nie robiłam. :knuje:
ale fajne - ja lubie nowe rzeczy. rudaskek jest tyyyyle mozliwosci - mamy tu duzo przepisow :-) Dynie moze tez grillowac lub w piekarniku robic z ziolami.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

rudasekawf

Cytat: cherry w 08 Wrz 2013, 10:57:26ale fajne - ja lubie nowe rzeczy. rudaskek jest tyyyyle mozliwosci - mamy tu duzo przepisow :-) Dynie moze tez grillowac lub w piekarniku robic z ziolami.
Teraz jest czas na dynie?

Poszukam jakiegoś przepisu, który zawsze wychodzi, żeby się nie zrazić :)

ishka82

Cytat: rudasekawf w 08 Wrz 2013, 09:15:38
ja tez nie ;D

mobka

Ja dziś dyniowa robie. Ale zawsze się naklne. Obieranie i krojenie mnie wykańcza.

magoo

maya (chyba) wrzucała na kuchenna gulasz z dynii
polecam, znajomy, który generalnie dyni nie lubi stwierdził, że pierwszy raz mu smakowała

szelma

Ja dzisiaj robię jednogarnkowca z dynią ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

suegro

A ja dziś tagliatelle z grzybami. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

calla

Cytat: mobka w 08 Wrz 2013, 12:48:34
Ja dziś dyniowa robie. Ale zawsze się naklne. Obieranie i krojenie mnie wykańcza.

mobka, a jaka masz dynie?
Hokkaido sie nie obiera. A i w krojeniu taka straszna nie jest.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

wrobelek0403

makaron z kurczakiem i dynią i ziołami :D pycha :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

Hokkaido, się ja odbieram i tak ;D

tiliam

Z lenistwa i braku czasu bedą naleśniki

cherry

Cytat: tiliam w 10 Wrz 2013, 15:25:18Z lenistwa i braku czasu bedą naleśniki
jak nalesniki sa lenistwem, to co jest normalnie ;) ? Dla mnie nalesniki = robota

Dzis bedzie chyba kurczak (piers) z grilla i mam ochote ugrillowac dynie

rudasekawf

Zostało mi mięso ze spaghetti, dodałam pieczarki i czerwoną fasolę, przyprawiłam na ostro zawinęłam w naleśniki i oto dzisiaj na obiad naleśniki po meksykańsku lol

Na jutro zrobiłam pyszne kolorowe leczo :)

didi_loczek

Cytat: tiliam w 10 Wrz 2013, 14:25:18
Z lenistwa i braku czasu bedą naleśniki
U mnie takie samo lenistwo ;). Z dżemorem, nutellą albo białym serkiem. Do wyboru.

magoo

Cytat: cherry w 10 Wrz 2013, 14:54:37
jak nalesniki sa lenistwem, to co jest normalnie ;) ? Dla mnie nalesniki = robota

mam tak samo, naleśniki robię tylko jak mam czas :D

rudasekawf

Cytat: magoo w 11 Wrz 2013, 00:37:21mam tak samo, naleśniki robię tylko jak mam czas
dziwi mnie tylko dlaczego?

miska + trzepaczka ręczna +na oko mąka, woda,mleko, jajko, olej.  Pomieszać, jak za gęste mleka, jak za rzadkie mąki. I na mega rozgrzaną patelnię , teflonowa bez dodawania nawet tłuszczu, bo olej w cieście.

cherry

Cytat: rudasekawf w 11 Wrz 2013, 07:52:03dziwi mnie tylko dlaczego?
ciasto to szybko sie zrobi, ale smazenie tych nalesnikow....

magoo

rudasekawf no własnie cherry napisała - smażenie. To jednak wymaga chwili i ma ta wadę, że trzeba przy tym stać. Jeszcze uświadomiłaś mi że jestem mega leniem - nie przyszło by mi do głowy ubijać ciasta ręczną trzepaczką, tylko mikser!

wrobelek0403

Cytat: magoo w 11 Wrz 2013, 11:24:08Jeszcze uświadomiłaś mi że jestem mega leniem - nie przyszło by mi do głowy ubijać ciasta ręczną trzepaczką, tylko mikser!

witaj w klubie siostro :highfive: :D

a olej do naleśników to pierwsze słysze :knuje: chyba do smazenia :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/