Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

wrobelek0403

elve ciesze sie ze smakuje :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

ja zwykle gotuję 10min basmati, ciemny różnie, kasze zależy też różnie w dużej ilości wody i potem szlus na sito

Norka

Cytat: vobi w 04 Wrz 2012, 23:35:31wygodniej mi gotowac w woreczku (akurat 1 woreczek starcza), niz babrac sie z odcedzaniem
Jeśli dasz wody 2x więcej niż kaszy/ryżu (najłatwiej zmierzyć szklanką), to nie będziesz musiała odcedzać ;D

golinda

a mi gulasz!

więcej nie robię, bo mogłabym tego tonę zjeść!

od dzisiaj robię rzeczy, za którymi nie przepadam ;)

suegro

U mnie dziś grillowany schab i drób. Schap i dróp. :D
Plus tzatziki i sałatka z pomidorów.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

szelma

Cytat: golinda w 06 Wrz 2012, 21:12:14od dzisiaj robię rzeczy, za którymi nie przepadam

To jest dieta mojego męża - je to, co ja lubię, przez co je mniej, bo nie lubi ;) Dieta "jedz jak szelma" póki co nawet się sprawdza ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

widzisz, szelmo... najgorsze jest to, że ja większość rzeczy lubię

ale niektóre uwielbiam! i tych nie będę robić ;)

Kasia

u nas własnie dzisiaj gulasz bedzie robiony, tylko pewnie dzisiaj nie damy rady go zjeść, bo zanim się upichci to już wieczór będzie :(

didi_loczek

Ja na dziś planuję krokiety: z mięsem, kapustą kiszoną i grzybami :). Do tego czerwony barszczyk.

golinda

didi, znowu mnie zapraszasz na obiad? ;)

golinda

krokiety z barszczem?!?!?! to jedno z tych dań, które mam zakaz robić, bo mogłabym jeść i jeść ;)

cherry

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

didi_loczek

cherry to wsiadaj w ICE kierunek Köln i jeszcze zdążysz :) Dopiero biorę się za smażenie naleśników :).

aniak1211

Cytat: golinda w 07 Wrz 2012, 13:27:20krokiety z barszczem
Wlasnie planuje kiedy by je zrobic:)

dzisiaj kluski slaskie z sosem pieczarkowym:)

malutenka

Dynia, a w środku stopione 3 gatunki sera, wielka rozpusta z siostrą. Nie mamy siły wstać z kanapy, a tyle jeszcze zostało :D

aniak1211

maz mial kupic mi garstke pieczarek na sos,
kupil caly worek wiec dzis zrobilam krokiety z kapusta i pieczarkami:)
Tylko barszczu brak ;(

mobka

Zrob z torebki :D

U mnie maz ma zaczac gulasz robic, ciekawe czy podejmie wyzwanie :D

aniak1211

Cytat: mobka w 08 Wrz 2012, 14:13:59Zrob z torebki Cheesy
Taki zawsze robie do krokietow:D
Ale nie posiadam,zapomnialam sobie kupic w PL
a sklepu w poblizu niet :(
Moze wybierzemy sie na zakupy to podejde do jednego sklepu w ktorym moze byc:D

mobka

Ha, zrobil maz gulasz i pyszny mu wyszedl.

inkageo

Ja dzisiaj szaleję w kuchni. Na obiad pieczone podudzia z kurczaka z ryżem i sałatą, a teraz naleśniki z Golindowymi malinami. Pęęęęęknę!
Imagine there is no hate

cherry

Cytat: didi_loczek w 07 Wrz 2012, 14:37:29cherry to wsiadaj w ICE kierunek Köln i jeszcze zdążysz Smiley Dopiero biorę się za smażenie naleśników Smiley.

didi  :beer: za pozno przeczytalam - oj kobieto ty nie wiesz na co sie piszesz ;-)
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/