Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

emcia

pieczeń rzymska, fasolka szparagowa z bułką, sałatka z grillowanego patisona z pomidorem i bazylią

ziuta

u mnie dziś swojsko-egzotycznie :D
rosół z wiejskiej kury mojego osobistego dziadka i kurczak trochę tajski
a na deser ciasto ze śliwkami ;D

abkasia

a deser tez mam :)
ciasto z wczoraj ;)

wrobelek0403

makaron  z czerwonym pesto, pestkami dyni i bazylią i bursztynem :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Dzis znow pieczona lopatka, tym razem z kasza gryczana i salatka z burakow. A na deser byla brzoskwinia :(

A jutro flaczki, pojutrze zupa dyniowa i pierogi z grzybami i kapusta (kupne ;)).

abkasia

ja nie przepadam chyba za makaronami...

tzn lubie, ale obiad to mi sie zawsze z miesem kojarzy...

nie zebym nie roila makaronow i nie jadla ich ze smakiem...
ale wole bardziej tradycyjne obiady.. ;D

mobka

Makaron byle nie na slodko, jest wspanialym obiadem :D Ostatnio zrobilam z bialym serem, pyszny byl, ale to nie obiad ;D

Teraz wydrukowalam sobie przepisa na placuszki z jablkami, ale to tez raczej powieczorek... no chyba, zeby jakas tradycyjna zupe najpierw zrobic ;)

abkasia

Cytat: mobka w 22 Lip 2012, 17:37:50Ostatnio zrobilam z bialym serem, pyszny byl, ale to nie obiad
wlasnie :)
dobre, ale nie obiad :D

ziuta

Cytat: mobka w 22 Lip 2012, 17:37:50placuszki z jablkami, ale to tez raczej powieczorek... no chyba, zeby jakas tradycyjna zupe najpierw zrobic
ja tak właśnie robię, jak drugie danie zdarzy mi się na słodko, to zawsze najpierw zupa, najchętniej z mięchem ;)

Norka

Najlepsza zupa czosnkowa, jaką w życiu jadłam! Z grzankami i tartym serem. Muszę koniecznie powtórzyć w domu.

cherry

dzis lasagne szpinakowo-pieczarkowa na zyczenia meza.
Na jutro zrobilam nam do pracy (mamy stolowki ale nie chodzimy)smazona cukinie w sosie pom
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

magoo

u nas pieczone podudzia z kurczaka w czerwonej paście curry
do tego ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej

zuzia

Cytat: Norka w 22 Lip 2012, 19:40:38
Najlepsza zupa czosnkowa, jaką w życiu jadłam! Z grzankami i tartym serem. Muszę koniecznie powtórzyć w domu.
przepis, i to koniecznie!!!

wrobelek0403

krolik w sosie musztardowym z tymiankiem, opiekane ziemniaczki i sałatka z pomidorów :dreaming:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zosia2007

wrobelek0403

Cytat: zosia2007 w 23 Lip 2012, 14:18:49
Henio? :D

:rotfl: :rotfl: zosia, jak bedzie tak dalej szalał to jest juz w kolejce lol lol

ishka82

wczoraj mięcho i kiełbacha z grilla z dużą ilością piwa :D a dziś z braku czasu fryty ;D

suegro

Ja przez weekend zjadłam chyba 6 obiadów. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

salsa

ja mam w domu mielone od mamy i ogorki małosolne od Taty i aaa juz nie moge sie doczekac obiadu :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Cytat: salsa w 23 Lip 2012, 14:36:16
ja mam w domu mielone od mamy i ogorki małosolne od Taty i aaa juz nie moge sie doczekac obiadu :D

aaaa, zazdoszcze :dreaming: zwłaszcza ogórków Twojego Taty :D

salsa

narobił tych słoików jak szalony a planuje jeszcze wiec moze sie załapiesz :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Cytat: salsa w 23 Lip 2012, 14:46:54
narobił tych słoików jak szalony a planuje jeszcze wiec moze sie załapiesz :D

kus, kus :D zrobie nalot i zabiore ile sie da :D :D

mayagaramond

Cytat: salsa w 23 Lip 2012, 15:46:54narobił tych słoików jak szalony a planuje jeszcze wiec moze sie załapiesz

a ja? a ja? ;) ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Norka

Puchy w lodówce, udało mi się zrobić swojskie pure z ziemniaków i jajka sadzone, ale co z zieleniną? W końcu tak przegrzebałam zasoby, że wyszła sałatka Waldorf :rotfl: