Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

moja mama zrobiła wczoraj przeeeepyyyyszną "salsę" do mięsa

mango, brzoskwinia, papryka słodka czerwona, papryczka chili, cebula czerwona i łyżka miodu

pyyychota!!!

zuzia

Cytat: golinda w 10 Lip 2012, 09:37:59moja mama zrobiła wczoraj przeeeepyyyyszną "salsę" do mięsa
jesteś pewna?, bo ja salsę wczoraj na plotach widziałam :D :D :D

jo_miekka

Risotto z porami, pieczarkami i wędzonym łososiem.

mayagaramond

Cytat: jo_miekka w 11 Lip 2012, 16:41:11
Risotto z porami, pieczarkami i wędzonym łososiem.

wedzonego lososia dalas na sam koniec? Czy go tez gotowalas?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jo_miekka

Nie, pod koniec wrzuciłam razem z natką pietruszki, żeby się to już nie rozpadło, tylko zagrzało od ryżu. A i jeszcze gorgonzola tam była.
Takie byle co, a wyszło całkiem ekskluziw ;)

abkasia

Rosol, kasza jeczmienna z mielonymi w sosie wlasnym.
Na jutro mam poledwiczke i skladniki na spagetti z bobem, ktore golinda wklejala..

wrobelek0403

Cytat: abkasia w 11 Lip 2012, 18:31:37spagetti z bobem, ktore golinda wklejala..

jest absolutnie boskie, choc ja dalam penne :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

Cytat: wrobelek0403 w 11 Lip 2012, 17:39:23
jest absolutnie boskie, choc ja dalam penne :D
no spodobal mi sie przepis :)
Zrobie jutro albo pojutrze :)

mayagaramond

Cytat: jo_miekka w 11 Lip 2012, 18:10:05Nie, pod koniec wrzuciłam razem z natką pietruszki, żeby się to już nie rozpadło, tylko zagrzało od ryżu. A i jeszcze gorgonzola tam była.
Takie byle co, a wyszło całkiem ekskluziw

aha, no ja bym tez nie gotowalo, bo ugotowany wedzony losos... jakos nie bardzo mi ;)

Mi sie pomysl podoba po jest i por (lol lol) i losos ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

no a ja sie zastanawiam, czy zastąpic pora :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 11 Lip 2012, 21:35:34
no a ja sie zastanawiam, czy zastąpic pora :knuje:
też bym się pisała na to rozwiazanie :D

jo_miekka

Ale ja dałam pora, tylko dlatego, że zalegał w lodówce :D
Dajcie, co chcecie.

malutenka

Dziś będzie cukinia smazona w jajku i bułce :)

zosia2007

u mnie sos miesny z kasza pęczak
dla mlodego ogorkowa

abkasia

U mnie zodia bardzo podobnie:)
Sos misny z poledwiczki, kasza jeczmienna i rasol

emcia

na pewno fasolka z bułką
i bób, i pomidory malinowe, i nie wiem co jeszcze

ishka82

kurzy cyc duszony z kabaczkiem, papryką czerwoną i pomidorami, do tego młode ziemniaczki :)

jo_miekka

Normalne schabowe z ziemniakami i sałatką z pomidorów.
Chyba muszę do Mamy ;)

mobka

Gulasz wieprzowy a'la z cieleciny by Norka (rozmrazany ;)), kasza gryczana i kalafior.

emcia

fasolka szparagowa z "jajkiem w środku" ;)
leczo cukiniowe

golinda

dzisiaj piekę wiejskiego kogutka

do tego fasolka po grecku (wstawię potem przepis, bo pyszna!) i pieczone ziemniaczki

mobka

Dzis byla piers kurza z parowaru nadziewana zoltym serem i suszonymi pomidorami, resztki mrozonych warzyw z parowaru (fasolka szparagowa, marchewka, brokol, kukurydza), kalafior i ryz.