Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

magoo

po zakupach byla pizza na zaspokojenie pierwszego glodu, a na wieczor zrobie tarte botwinkowa (jak znajde przepis i okaze sie, ze mam wszystkie skladniki)

abkasia

Cytat: mobka w 03 Lip 2010, 16:34:13
Gulasz wolowy z warzywami: marchewka, papryka i cukinia (plus troche cebuli i czosnku, jak to w gulaszu), mlode ziemniaki z koperkiem, kapusta pekinska w sosie z jogurtu i majonezu.
no musze u ciebie karnecik obiadowy wykupic :D

ja nei ugotowalam nic chyba od 2 mies.... ;)
no poza zupami dla mlodego.... ale to sa 3 na zmiane, wiec juz nei traktuje tego jak gotowanie... ;D

mobka

Cytat: abkasia w 03 Lip 2010, 20:37:03no musze u ciebie karnecik obiadowy wykupic Cheesy

Uwierz, ze nie chcesz tego robic :D Na moim jedzeniu sie tyje. Wlasnie z mezem doszlismy do wniosku, ze musimy jesc polowe porcji, a to takie dobre, ze czlowiek juz pelny a zjadlby jeszcze :D

effik

łosoś w folii pieczony ;D

mobka

Pseudo golabki z tego przepisu. Zostalo jeszcze na jutro. Nie to co golabki od mamy, ale da sie zjesc :)

zuzia

Cytat: mobka w 04 Lip 2010, 21:33:26
Pseudo golabki z tego przepisu. Zostalo jeszcze na jutro. Nie to co golabki od mamy, ale da sie zjesc :)
te bez zawijania?

u nas wczoraj kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki z koperkiem i salatka z pomidorów i ogórków
dzisiaj zupa pomidorowa (chociaz Mlody się obrazil i jeść nie chcial) i wczorajsze resztki

effik

Cytat: didi_loczek w 04 Lip 2010, 21:54:48
obiad sponsorowany przez pana Dukana? :D

tak jest lol

mobka

Cytat: zuzia w 05 Lip 2010, 02:18:11te bez zawijania?
A przepisu nie wkleilam - bez zaijania, ale nie z torebki. Przepis strefowy: http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1026.0.html

cherry

dzisiaj przy tych upalach to chyba tylko na gazpacho sie zdobede
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

effik

Cytat: mobka w 05 Lip 2010, 09:15:27
A przepisu nie wkleilam - bez zaijania, ale nie z torebki. Przepis strefowy: http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1026.0.html

jadłam takie podobne, nie wiem, czy przepis ten sam, ale bardzo dobre :)

giga

schabowy, ziemniaki, mizeria
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

foszek

dobrze ze jest tesciowa, najpier byly rolady przez 2 dni, z roznymi dodatkami a dzisiaj bogracz

callja

Cytat: effik w 05 Lip 2010, 09:07:29obiad sponsorowany przez pana Dukana?

tak jest

Niedługo mnie to czeka, już się boję... a P. jeszcze bardziej ;)

A my dziś telepizza - nie ma jak poniedziałki z a 5 zł ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

szelma

U nas dziś pierwszy obiad sponsorowany przez pana Dukana :D. Tylko muszę jeszcze dziś trochę poczytać, co też mogę gotować.

effik

Cytat: szelma w 06 Lip 2010, 08:28:35
U nas dziś pierwszy obiad sponsorowany przez pana Dukana :D. Tylko muszę jeszcze dziś trochę poczytać, co też mogę gotować.

rybę, wołowinę lub kuraka. a najbardziej wskazana konina lol

szelma

No już widzę, jak wcinam koninę... ;) Będzie ryba albo kurak, bo ja raczej wołowiny nie jadam. A obiady będę jadła z D., żeby podtrzymywać go na duchu i żeby nie gotować dwóch obiadów :).

effik

Cytat: szelma w 06 Lip 2010, 09:11:05
No już widzę, jak wcinam koninę... ;) Będzie ryba albo kurak, bo ja raczej wołowiny nie jadam. A obiady będę jadła z D., żeby podtrzymywać go na duchu i żeby nie gotować dwóch obiadów :).

mnie mój D. nie podtrzymuje na duchu bynajmniej. ale wczoraj zauważyłam cień współczucia lol

aja

rosół - mam nadzieję,że będzie na kilka dni

effik

rosół to będzie jedna z pierwszych rzeczy, jaką zjem w drugiej fazie diety. coś mi się tak wydaje :D

mobka

Szaszlyki z piekarnika: szynka, cukinia, papryka, cebula i peczarki :)

effik

popieprzyło mnie, robię dwa obiady ;D
dla D. zupa meksykańska, dla mnie kotleciki z wołowiny z tym, co można u Dukana. modyfikacje własne. jak wyjdą, wstawię przepis - może się przyda tym, co na diecie :)

emcia

Cytat: effik w 06 Lip 2010, 18:47:57
popieprzyło mnie, robię dwa obiady ;D
dla D. zupa meksykańska, dla mnie kotleciki z wołowiny z tym, co można u Dukana. modyfikacje własne. jak wyjdą, wstawię przepis - może się przyda tym, co na diecie :)
a dukanowy wątek jest?

effik

Cytat: emcia w 06 Lip 2010, 18:54:26
a dukanowy wątek jest?

może warto założyć? :)

emcia

Cytat: effik w 06 Lip 2010, 19:46:39
może warto założyć? :)
śmiało
żeby tam przepisy wstawiać