Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rudasekawf

Obiad jak obiad, ale zrobiłam dzisiaj tartę z truskawkową masą serową i musem truskawkowym na górze. M. zjadł całą blachę siedząc z nią wieczorem na kolanach i odkrawając po kawałeczku - oczywiście zawsze ostatnim :)

mobka

Cytat: rudasekawf w 06 Cze 2012, 07:32:29
Obiad jak obiad, ale zrobiłam dzisiaj tartę z truskawkową masą serową i musem truskawkowym na górze. M. zjadł całą blachę siedząc z nią wieczorem na kolanach i odkrawając po kawałeczku - oczywiście zawsze ostatnim :)

Ale najpierw bylo mieso? ;)

Dla mnei obiad na slodko, to deser ;)

Wczoraj kurczak i orientalne warywa na patelnie + ryz. Dzis kupne krokiety i salatka z buraczkow (dziecko nei chcialo do domu wrocic, a mi si enie chcialo gotowac ;)).

elve

makaron razowy z cukinią i sosem serowym (lekko glutowatym, ale improwizowałam, a mi zwykle improwizacje nie wychodzą)

rudasekawf

Cytat: mobka w 06 Cze 2012, 21:55:19Ale najpierw bylo mieso? wink

Dla mnei obiad na slodko, to deser
To był deser, na obiad było mięso lol

Dzisiaj tagliatelle ze szpinakiem

emcia

szparagi z szynką i serem w cieście francuskim z sosem czosnkowym
uszło

cherry

Cytat: golinda w 02 Cze 2012, 16:14:36sałatka (arbuz, świeża mięta, feta, czarne oliwki, cieniutko krojona czerwona cebula)
Dla mnie dzis ta salatka - pycha smakuje mi polaczenie arbuza i feta, no a miete i oliwki wielbie. Golinda  :beer:
Wieczorem cos pogrillujemy na balkonie
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

knedle z truskawami :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

tiliam

mintaj pieczony w sosie sojowo-miodowym

callja

Ze względu na zalecenia (wszystko na ciepło, wszystko gotowane) pokpiwamy sobie z P., że teraz każdy nasz posiłek jest obiadem ;)

Zatem jako pierwszy obiad zjedliśmy pikantny "gulasz" bezmięsny (kiełki podduszone na patelni z brązowym ryżem i pomidorami), a na drugi obiad czeka już ugotowana zupa z soczewicy.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

mobka

Dzis na obiad piers z kurczaka faszerowane (swieza mieta, suszone pomidory, niebieski ser plesniowy, plasterek szynki) z parowaru, na piers polozylam jeszcze dwa plastry swiezego pomidora i posypalam parmezanem. Ciekawe czy zjadliwe bedzie ;) DO tego ryz i brokul. Byc moze ogorek malosolny (chyba, ze zostawie go sobie na kolacje).

rudasekawf

Ruskie pierogi dla M. dla mnie łosoś wędzony z sosem chrzanowym, sałatka z selera, pomidora i cebulki

callja

Pierwszy obiad - mintaj na parze, drugi obiad - kasza jaglana z duszonymi jabłkami.

Powinnam być najedzona pod korek, a tu d...sza, konia z kopytami bym połknęła!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zuzia

wczoraj robilam imprezę urodzinową M. (ale taką małą)
były:
sałatka gyrosowa,
sałatka pieczarkowa,
sałatka z kurczakiem, ananasem i kukurydzą,
sałatka z żółtym serem w sosie czosnkowym,
mini kotleciki mielone z sosami,
pierś kurczaka z serem w takich małych kawałeczkach
torty

golinda

wczoraj popełniłam wiejskiego młodego kogutka! aaaa, mniam! mięsko takie delikatne i soczyste, skórka przypieczona i chrupiąca :dreaming:

Norka

Dzisiaj szybcioch: marynowane małże + pomidory z czosnkiem + spaghetti.

mobka

Wczoraj piersi kurze pieczone pod wedzonym boczkiem zpomidorkami koktailowymi, pieczone ziemniaczki i szparagi z bulka i maslem (nie zachwycaja, a wiadomo co smierdzi do dzisiaj ;)).

Dzisiaj nie wiem co... ale chyba kurczak a'la tajski by jo,bo mam piersi, mleczko kokosowe i paste cury...

magdalinska

dzisiaj tradycyjny obiad, rosół, młode ziemniaczki + koperek, kotlet z piersi kurczaka i mizeria

suegro

A my dziś polędwiczki ze śliwką z makaronem tagliatelle w śmietankowo - koperkowym sosie.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

malutenka

Piersi kurczęce nadziewane cukinią i w cukiniowym sosie, a do tego szpinakowe gnocchi.

rudasekawf

łosoś wędzony, pomidory zapiekane z mozzarellą, tzatzyki dla mnie, M. pieczeń z łopatki, pieczone bułeczki z masłem czosnkowym, tzatzyki  

Zrobiłam duuużo pierożków z mięsem ... będą na jutro

szelma

Cytat: rudasekawf w 10 Cze 2012, 19:07:34Zrobiłam duuużo pierożków z mięsem ... będą na jutro

Będziesz jeść? Obiecujesz? :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

rudasekawf

Cytat: szelma w 10 Cze 2012, 20:27:12Będziesz jeść? Obiecujesz? Cheesy
Ja nie :) są dla M. ja mam jutro zupę z soczewicy :)

inkageo

Ruda jak ja bym chciała do Ciebie na obiady chodzić....
Imagine there is no hate