Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

emcia

Cytat: zosia2007 w 27 Kwi 2012, 10:02:47
co to ta czubryca?
a cząber? jakie to ma smak?
są dwie
zielona do twarogów i sałątek, czerwona do mięsa
obydwie bardzo fajne
to jakieś mieszanki

didi_loczek

Sobota: zupa ogórkowa z ryżem, gulasz, makaron, surówka z pekińskiej kapusty :).
Dzisiaj: zupa - powtórka z wczoraj, pierś z kurczaka w cieście, szparagi w beszamelu, brokuł i ziemniaki z koperkiem :).

elve

tarta cukiniowa i zupa ogórkowa, zielono mi!

golinda

u nas wczoraj były szaszłyki (pierś z kurczaka i śliwki zawijane w boczek), pieczone ziemniaki i sałatka - świeży szpinak/pomidory/camembert z zielonym pieprzem

Kasia

mobka

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, ryz i pomidor. Zadziwiajaco dobre ;)

aniak1211

pesto na bekonie z makaronem i duza iloscia czosnku:)

didi_loczek

Zupa krem z groszku zielonego z boczkiem.
Pieczone uda kurczaka, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
:)

rudasekawf

sałatka z porów, łosoś wędzony dla mnie, M. schab ze śliwką

mobka

PIeczony karczek, ryz i ogorek kiszony od mamy :D

rudasekawf

Cytat: mobka w 01 Maj 2012, 16:17:10ogorek kiszony od mamy
mnie wczoraj naszło wieczorem, zjadłam cały słoik marynowanej papryki i 6 ogórów konserwowych lol

mobka

Hehe :D Ja za papryka nie przepadam, znaczy sie do obiadu zjem, ale sama tak srednio. Natomiast korniszonki tez lubie czasami popodjadac :D

magoo

grillowana pierś z indyka, sałatka brokułowa, kasza gryczana

zuzia

emcia

rudasekawf

kurczak z warzywami na parze, M. kotlety mielone, czerwona kapusta, kluski.

didi_loczek

Wczoraj zupa pomidorowa z makaronem, schab w sosie, surówka z czerwonej kapusty i kotleciki ziemniaczano-brokułowe.
Na dziś jeszcze nie mam pomysłu ;D.

didi_loczek

Cytat: ziuta w 04 Maj 2012, 10:43:53
didi, wrzuć przepis :pray:
A to nic specjalnego :D Miałam robić kluski śląskie ale miałam za mało ziemniaków i już nie było czasu lecieć do sklepu, więc zaimprowizowałam:
Ugotowane ziemniaki utarłam tłuczkiem do ziemniaków. Ugotowałam brokuła w osolonej wodzie, drobno posiekałam i siup do ziemniaków. Na łyżce oliwy z oliwek usmażyłam posiekaną szalotkę (można też małą cebulę) i siup do ziemniaków. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałam z jednym jajkiem, wyszło trochę za rzadkie więc dosypałam ciut bułki tartej. Uformowałam kotleciki, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam na oliwie na złoty kolor ;D.

PS. Z 4 niedużych ziemniaków i małego brokuła wyszło mi 7 kotlecików. Na naszą trójkę w sam raz :).

rudasekawf

Tarta z boczkiem dla M. ja kurczak z mini marchewkami i selerem

ishka82

didi_loczek

Zupa pieczarkowa.
Kotlety mielone, ziemniaki i szparagi w beszamelu.
Na deser koktajl truskawkowo-bananowy.
:D

wrobelek0403

wczoraj kotlet z kurczaka w panierce z kaszki kukurydzianej, ziemniaczki i sałatka pomidory z ogórkiem małosolnym

dzis: kurczak z ryzem, jabłkiem i estragonem.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login