Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

zuzia sos z tego przepisu, sonka go wrzucała ostatnio :)

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9590,

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rudasekawf

Cytat: jo_miekka w 19 Lut 2012, 16:47:00Dzisiaj rosół (mama byłaby zadowolona) Cheesy
oczywiście :) na kurze i szpondrze - koniecznie

jo_miekka

rudasekawf Ja robię taki cienki ten rosół, że masakra. Jestem rosołowo kompletnie niekonserwatywna ;)
Z kury i szpondra to by mi pewnie ze 20 rosołów wyszło...

rudasekawf

Cytat: jo_miekka w 19 Lut 2012, 17:01:24rudasekawf Ja robię taki cienki ten rosół, że masakra. Jestem rosołowo kompletnie niekonserwatywna
kto co lubi :) ja też trochę zmodyfikowałam i daję mały kawałek szpondra i np. skrzydełko lub kurczaka po wypadku (porcje rosołową).

fasolka1980

Jeny, co to jest szponder?  Kojarzy mi sie tylko ze sklepem miesnym w rodzinnym miescie  :point_lol:  nie wiedzialam ze ta nazwa to od miesa... :stupid:

zuzia

fasolka1980
szponder to część z mięsa wołowego, a raczej z kości.

jo_miekka

Cytat: fasolka1980 w 19 Lut 2012, 22:59:50Kojarzy mi sie tylko ze sklepem miesnym w rodzinnym miescie

moja Sis mieszkała obok :D

fasolka1980

jo_miekka ponoć to bardzo dobry sklep jest, prawda to?

zuzia - dzięki za wyjaśnienie, człowiek to całe życie się uczy  :beer:

jo_miekka

fasolka1980 no tak mówią, Sis sobie chwaliła też.

sonja

Gnocchi z sosem grzybowym. Jedno i drugie własnoręcznie zrobione.

malutenka

Lasagne na zimno, chłopa nie ma więc nie chce mi się dla samej gotować.

rudasekawf

dziś ryba w occie z warzywami, jutro polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo miodowym.

aniak1211

Krokiety z zamrazarki:D
Ale sama je wczesniej robilam:)

wrobelek0403

kurczak ze szpinakiem i pomidorami :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Filet z łososia pieczony z ziemniakami od niechcenia.
Jutro coś pysznego z cud-gara :D

aja

Cytat: jo_miekka w 19 Lut 2012, 16:47:00cytrynowo-ziołowymi ziemniakami
ooooo mniammmm
zaśliniłam się

zosia2007

jo_miekka

zosia2007 było jakąś stronę temu. Takie tam moje wariactwo ;)

golinda

wczoraj zrobiłam to:

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/24224.htm

ale bez pora, za to sos był z pieczarek i podgrzybków
do tego jeszcze twarożek z cebulą i czosnkiem, posypany szczypiorkiem i barszczyk

pycha!

ddu

mam rzodkiew białą i nie wiem, co z nią zrobić :(

malutenka

Obiadu jeszcze niet, ale wiem, że jak wróce, to zrobię mumie kurczakową i do tego warzywa z patelni :)

sonja

Roladki ze schabu z serkiem, ogórkiem, cebulą i odrobiną sambal oelek. Do tego sałatka z pomidorów, ogórków z dodatkiem prażonych pestek słonecznika.
Dobre było :)

malutenka

Cytat: sonja w 21 Lut 2012, 19:10:32Dobre było
musiało :)
jak się robi te roladki?

sonja

malutenka schab rozbiłam na cieniusieńkie kawałki, posmarowałam twarożkiem, odrobiną sambal oelek. Położyłam ćwiartkę ogórka kiszonego i parę piórek cebuli. Zawinęłam. I ... do mikrofalówki na 12 min. pod przykryciem. Z odrobiną masła.

malutenka

Cytat: sonja w 21 Lut 2012, 19:29:46malutenka schab rozbiłam na cieniusieńkie kawałki, posmarowałam twarożkiem, odrobiną sambal oelek. Położyłam ćwiartkę ogórka kiszonego i parę piórek cebuli. Zawinęłam. I ... do mikrofalówki na 12 min. pod przykryciem. Z odrobiną masła.
12 minut w mikrofali to ile będzie w piekarniku, z 25? Brzmi pysznie