Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tiliam

sushi wczoraj
sushi dzisiaj
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Lwica

Dzisiaj zapiekanka ratatuj z cukinią i mięsem i warzywami
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

magdalinska

czasami chcialabym cos gotowac dobrego, ale czasu brak.... :( dobrze ze mama ratuje :D
zupa jarzynowa i makaron z jabłkami :)

rudasekawf

dzisiaj były resztki z wczorajszego obiadu, jutro planuje barszczyk z mięsnymi pasztecikami, na deser ciasto cytrynowe i czekoladowe rogaliki.

A wieczorem grill :)

Kasia

Cytat: OlaFasola w 11 Sie 2011, 21:54:15Dostałam skrzynkę i coś nie mogę przerobić Smiley
a leczo lubisz?

zrób gar leczo, zawekuj i bedziesz miałam na zime :D

rudasekawf

Cytat: Kasia w 12 Sie 2011, 10:38:58zrób gar leczo, zawekuj i bedziesz miałam na zime
zawsze robie w ogromhym garze i mroże :) trzyma dłuuuugo :) jak sie nie chce gotowac to jak znalazł

aja

o OLaFasola dobry pomysł z tą zapiekanką - ja  cukinii też nie mogę ogarnąc a mam tylko jedną w rozmiarze XXXXL

fasolka1980

hmm, to leczo mozna mrozić?

kurcze, nie wiedziałam

wekować nie umiem :(

Kasia

Cytat: fasolka1980 w 12 Sie 2011, 11:40:11wekować nie umiem Sad
najprościej bez kombinowania a i tak z reguły działa ;)
wrzące jedzenie wkładasz do słoika i szybciutko zakrecasz ;) z reguły się zawekuje :D ale może się nie udać ;)

dłuzsza metoda to że ten napełniony słoik wkładssz do gara z wodą, zagotowujesz chwilę, wyjmujesz i stawiasz do góry nogami - ten sposób pewniejszy

ale ja z reguły wekuję pierwszym, tylko że nie na zimę a tak na tydzień, miesiąc - prawie zawsze jest problem z odkreceniem słoika a jak juz się uda to słychac to zasysanie powietrza :D

salsa

Cytat: Kasia w 12 Sie 2011, 11:49:27wrzące jedzenie wkładasz do słoika i szybciutko zakrecasz  z reguły się zawekuje
ja tak robie tylko jeszcze po zakreceniu stawiam do gory nogami - pod swoim ciezarem sie zassa duzo szybciej :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

no własnie, nie trzeba wekować z całym majdanem :D
z reguły tak na szybko, prosto działa
a że nieraz się nie zawekuje .... nawet tą najsolidniejszą metoda tez moze nie zadziałać :D

salsa

Kasia jak masz dobrze dobrane zakrętki i wytrzesz dokładnie słoik w miejscu zakrecania oraz postawisz do gory nogami to CI sie zawekuje ;) ja wekuje b. czesto a tylko raz mi sie nie zamkneło bo własnie dobrze nie wytarłam i dostała sie woda

OlaFasola

Kasia:beer: spróbuję zawekować. Pierwszy raz w życiu, zobaczymy co z tego wyjdzie.

didi_loczek

OlaFasola to nic trudnego, wrzucasz do słoika prawie wrzące leczo, zakręcasz i stawiasz do góry nogami.

Jak tak robię dżemy i trzymają się długo ;)

Kasia

Cytat: salsa w 12 Sie 2011, 11:00:30
Kasia jak masz dobrze dobrane zakrętki i wytrzesz dokładnie słoik w miejscu zakrecania oraz postawisz do gory nogami to CI sie zawekuje ;) ja wekuje b. czesto a tylko raz mi sie nie zamkneło bo własnie dobrze nie wytarłam i dostała sie woda
wiem :) przeciez tak robię tzn prawie tak bo najczesciej to nawet do góry nogami nie stawiam :) i tak się wekuje :D

didi_loczek

W temacie obiadów: na jutro zaplanowałam barszcz botwinkowy i knedle ze śliwkami :) Już się nie mogę doczekać  :jejeje:

aniak1211

Sasiadka mojej siostry robi dzem z cukini:D
Nie pamietam co tam bylo w skladzie ale nie zachęca mnie to ;)

emcia

Cytat: aniak1211 w 12 Sie 2011, 20:50:44
Sasiadka mojej siostry robi dzem z cukini:D
Nie pamietam co tam bylo w skladzie ale nie zachęca mnie to ;)
zrobiłam już dwa razy
wyszedł super :)
chcesz przepis?

Lwica

Kurczakos mexicanos  ;)
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

rudasekawf

jako, ze w poniedzialek objedliśmy sie mięsa  na grillu to wczoraj zupa pomidorowa z grzankami a dzisiaj nalesniki z serem.

magdarynka

Chłodnik, i tarta z szpinakiem i pomidorami

salsa

my wyjadamy zawartość lodówki bo nie chce nam sie jechac na zakupy :P

dzis bedzie marynowana piers kurczaka z grila i sałata z pomidorami szczypiorkiem i jogurtem naturalnym :)

rudasekawf

Mieliśmy wczoraj wieczorem gości na chwilę, na kolację zrobilam cannelloni z mięsem. Dzisiaj makaron tagiatelle z brokułami i sosem serowym.

aniak1211

Ja mam wczorajsza fasolkę po bretońsku:)