Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

ale koleś ma mądre teorie

ludzie kupują tanie rzeczy, bo mają mało pieniędzy. tanie buty, tanie żarcie
co mają zrobić?

fasolka1980

Golinda- wydaje mi się, ze chodzi tu o to, ze ludzie jak maja na czyms oszczedzic, to w pierwszej kolejnosci tna wydatki na jedzenie. A to nie jest dobra droga, co doskonale widac w Stanach. Lepiej nie kupowac wedliny w ogole, jesli mamynkupic najtansza. Tak to odbieram.

golinda

pisze że ludzie ogólnie kupują tanie rzeczy - o butach też jest mowa
wiadomo że każdy kupiłby chętnie szynkę za 60zł, prawdziwy ser holenderski, polędwiczki zamiast mielonego...
no wszystko pięknie, ale to kosztuje...

fasolka1980

Chyba bardziej tu chodzi o pewien styl zycia i zwracanie uwagi na to, co się je- vide Spagetti z fixem ;D

Mozna jesc tanio, co nie znaczy od razu zle,  byle jak.

cherry

Cytat: golinda w 08 Paź 2012, 20:26:27ale koleś ma mądre teorie

ludzie kupują tanie rzeczy, bo mają mało pieniędzy. tanie buty, tanie żarcie
co mają zrobić?
Cytat: fasolka1980 w 08 Paź 2012, 20:52:13Chyba bardziej tu chodzi o pewien styl zycia i zwracanie uwagi na to, co się je- vide Spagetti z fixem Grin

Mozna jesc tanio, co nie znaczy od razu zle,  byle jak.

w sumie zgadzam sie i z golinda i z fasolka.
Ludzie maja malo kasy a tez chca sprobowac szynki parmenskiej (czy jej namiastki) i wiem ze jest wiele rodzin, ktore musza sie nagimnastykowac nad budzetem domowym i nie sledzi ulotek ze skladnikami i tez chec zjesc pizze czy oliwki czy ser francuzki (pseudo).

Fasolka - tak zgadzam sie tez...
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: golinda w 08 Paź 2012, 20:26:27ludzie kupują tanie rzeczy, bo mają mało pieniędzy. tanie buty, tanie żarcie

no to jest jedna grupa, ale sa i tacy, ktorych np. na lepsze buty byloby stac, ale uwazaja ze po co przeplacac, jesli na gieldzie kupia podobne z 50 zl ;) Mysle ze z jedzeniem bywa podobnie.

zwierzatko_mojej_mamy

a ja nie kumam artykulu - pierwsze slysze o tych szalonych tabunach kierowcow, ktorzy leja zajebista benzyne i olej najdrozszy, a sami hot doga ;D przeciez jak kasy nie ma to sie jezdzi 20letnimi autami, ktoz tam verve wleje? lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

vobi

nie chce mi sie drugi raz artykulu czytac (zwlaszcza o tej porze), ale ja zakodowalam ze gosciowi nie chodzi o wybory dokonywane z braku kasy, tylko z braku ... swiadomosci? z lenistwa?
Rzeczony kierowca do baku samochodu leje verve, bo wie ze to dobre dla silnika (uwierzyla reklamie albo sprawdzil), ale sam kupuje hot-doga, bo mu smakuje, i juz. Nie mysli o tym, ze np. dla jego pukawki to niezbyt dobre.

zwierzatko_mojej_mamy

no niby tak, ale risotto za 60 zl to troche jednak przegiecie :D przy calej swiadomosci podlewania go bulionem :D

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Paź 2012, 00:14:56
no niby tak, ale risotto za 60 zl to troche jednak przegiecie :D przy calej swiadomosci podlewania go bulionem :D

ot to to! :D

zwierzatko_mojej_mamy

no az sprawdzilam i jednak on wspomina o 35 zl za to risotto, bo tak czulam, ze cos popieprzylam, mimo wszystko - nadal nie kumam o co chodzi :D ze sa ludzie, ktorzy chca zaplacic za lepsze i tacy, ktorzy nie chca albo nie maja? albo teorie o pizzy - ze rozni sie ta za 14 od tej za 22 bo SKLADNIKI lepsze - ta jasne ;D bo on mi moze to zagwarantowac.. ta za 14 dojezdza do mnie z wypizdowa, gdzie czynsz maja niski, a ta za 22 z rynku, gdzie bula za metr i co? nadal jest przekonany, ze ser do tej z rynku jest z francji, a tej z daleka z plastiku? :>

www.annawilk.pl

inkageo

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Paź 2012, 12:41:47nadal jest przekonany, ze ser do tej z rynku jest z francji, a tej z daleka z plastiku? :>
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :beer:
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Paź 2012, 12:41:47nadal jest przekonany, ze ser do tej z rynku jest z francji, a tej z daleka z plastiku? :>

lol lol lol

dlatego ja wole zrobic sama i wiem, co jem ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

cherry

Cytat: wrobelek0403 w 09 Paź 2012, 13:04:46dlatego ja wole zrobic sama i wiem, co jem
mam tak jak wrobel, w sumie nie kupuje juz np. wedlin (tylko od wielkiego dzwonu) a lubie (chyba sie uzaleznilam od ulepszczaczy;-)) ani innych polproduktow, pieczywo - tylko bulki na weekend (chleb robimy sami).
Ale czasem mam ochote na niezdrowe jedzenie - zjem i znow mam spokoj na pol roku
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Paź 2012, 12:41:47ta za 14 dojezdza do mnie z wypizdowa, gdzie czynsz maja niski, a ta za 22 z rynku, gdzie bula za metr i co? nadal jest przekonany, ze ser do tej z rynku jest z francji, a tej z daleka z plastiku? :>

no ale są pizzerie na wypizdowie, gdzie robią prawdziwe pizze w prawdziwym piecu z prawdziwym ;) serem
i kosztują 24-34zł - chętnie zjem
te wszystkie dominosy, srosy huty itp. nie ruszam...

wrobelek0403

mobka swietne :thumbup:. zgadzam sie z kazdym zdaniem, facet oddał dokładnie to, co również ja czuję.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 10 Paź 2012, 09:30:18
no ale są pizzerie na wypizdowie, gdzie robią prawdziwe pizze w prawdziwym piecu z prawdziwym ;) serem
i kosztują 24-34zł - chętnie zjem
te wszystkie dominosy, srosy huty itp. nie ruszam...

ale ja sie zgadzam, tylko jakby pan tak przedstawil teorie swoja jakkolwiek ;)

www.annawilk.pl

wrobelek0403

szkoda tylko, ze jakos nikt z polityków o tym nie mysli...

jestynka

Posłowie, którzy głosowali za dalszą pracą nad projektem zakazującym aborcji ze względu na ciężkie uszkodzenie płodu lub chorobę zagrażającą jego życiu, zdobyli punkty u ojca dyrektora. I z czystym sumieniem pójdą w niedzielę do spowiedzi.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,86116,12647378,Glosowanie_w_sprawie_aborcji__Poslowie_licza_na_nagrode.html?utm_source=HP&utm_campaign=wyborcza&utm_content=cukierek1&utm_medium=AutopromoHP#ixzz28vePm2zY

zacytowałam naŋlowek, bo mnie takie ujmowanie sprawy b. mierzi.
A może zaglosowali w zgodzie z własnym sumieniem ,a nie dla jakiś punktów u ojca dyrekotra :crazy:

golinda

pomyślałam sobie teraz o mojej najbliższej przyjaciółce, która z pewnością powyższe popiera
ciekawa jestem do jakiego stopnia. ale nie będę pytać, bo będzie wojna.

szelma

A ja sie zgadzam z tym komentarzem. I z powodu rozczarowań w kwestiach swiatopogladowych PO nie może liczyć na mój głos.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!