Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

No i straszna megalomanka z niej. Niby taka duchowa i wyzwolona, a widać, jak łaknie zachwytów i chce uzdrawiać świat, bo to, co ona robi, jest najlepsze i najwłaściwsze. To zdanie, które kazała napisać, powala po prostu...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

no ona jest swirnieta zdrowo :D ale mało to takich swirow na swiecie? niech se zyje na zdrowie ;)

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: szelma w 09 Sie 2016, 09:20:33
Aaaa, najmasakryczniejsze jest to, jak ona się wypowiada. Ochotka, atlasik, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

też na to zwróciłam uwagę :D

dobre są niektóre komentarze

"a swoją drogą to jestem ciekawa, co przeciętny Hindus myśli, widząc co ezoteryczne białasy wyczyniają z symbolami jego religii
czasem to chyba wygląda trochę tak, jakby mieszkaniec Burkina Faso chodził obwieszony kotwicami Polski Walczącej... "

"mieszkanie i samochód kupili rodzice, pieniądze na utrzymanie dostaje od ojca dziecka...Wydanie jednego kalendarza jogicznego to cała praca. Myślę, że gdyby miała problemy takie, jakie ma przeciętna matka w Polsce- od razu stopień uduchowienia by jej zmalał. Poza tym - jak natura- to 100 %, a nie samochody i iPhony... "

dla mnie jest jebnięta do granic możliwości.

wrobelek0403

laska ma prostu wiecej szczescia niz rozumu póki co ;) oby sie utrzymało, bo co ma biedne dziecko cierpiec.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

moim zdaniem nie powinno się ingerowac w wychowanie dzieci, ale ogólnoprzyjęte zasady trzeba respektować, jak pasy w aucie czy szczepienia
dlaczego się do Azji nie przeniesie.... zastanawia mnie
a komentarz odnośnie jej finansów bardzo celny

callja

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Angie

Zosia przeczytałam cały wywiad. Świetny człowiek.

niewiemjaka

ja sie zastanawiam, czy następnym razem to wjedzie to wojsko na sile rozjedzie jakiegoś takiego wlasnie pana Andrzeja, czy co ?
strach po prostu myśleć ...

żenujące to wszystko :(

jak to dzieli Polaków
i niech mi nikt nie mówi, że wcześniej też tak było - NIE BYŁO, żeby na uroczystościach się kłócili o wojsko, o orkiestrę, o apel... żen żen żen

ale na pozytywnie- fajny fragment artykułu o jego żonie :D

"Kiedyś wsiadam, a byłem taki beznadziejny tego dnia, i mówię: "Wiesz co, Gosia? Ja chyba niedługo umrę". A ona tak na mnie patrzy: "To nie mam dziś robić obiadu?". Rozładowała totalnie wszystko..."

zosia2007

Cytat: Angie w 25 Sie 2016, 12:41:05
Zosia przeczytałam cały wywiad. Świetny człowiek.
no właśnie...szkoda, że coraz mniej takich

rubin04

rubin04

ale masakra:

zosia2007

O k...wa! Popierdolilo ich? (Mowię o rządzie)

rubin04

Cytat: zosia2007 w 25 Sie 2016, 21:14:56
O k...wa! Popierdolilo ich? (Mowię o rządzie)
..no raczej...

ishka82

Cytat: zosia2007 w 25 Sie 2016, 21:14:56O k...wa! Popierdolilo ich? (Mowię o rządzie)
oni od zawsze popierdoleni, więc nic nowego :(

rubin04

mayagaramond

Cytat: ddu w 31 Sie 2016, 23:32:12dlaczego burka nie zawsze jest zła
ciekawe
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,20618446,co-naprawde-wypisujemy-na-mandatach-za-burkini.html?disableRedirects=true

i bardzo trafny komentarz pod artykulem:

Artykuł miesza dwie różne materie, a pytanie brzmi czy autorka robi to celowo czy niechcący tak jej wyszło? Czym innym jest bowiem chustka na głowie wiejskiej babiny, która zakrywa włosy zaniedbane - nieumyte, nieuczesane lub zwyczajnie chroni je przed wiatrem czy nawet chusta na głowie światowej elegantki, która jest elementem jej kreacji, a czym innym burka zakrywająca twarz całkowicie lub częściowo czy chusta szczelnie opinająca całą głowę, noszona tak z pobudek religijnych czy na skutek surowych nakazów obyczajowych. Ta pierwsza jest bowiem tylko praktycznym lub estetycznym elementem stroju, podczas gdy druga - elementem manifestacji przynależności do określonego wyznania lub grupy etnicznej, a w niektórych przypadkach wręcz elementem maskującym twarz i uniemożliwiającym identyfikację osoby. Kto - kobiety czy mężczyźni przyczyniają się bardziej do forsowania takiej obyczajowości - jest sprawa trzeciorzędną i nie ma znaczenia dla meritum tej kwestii.

i moje dwa grosze
zaden kraj na swiecie nie zmusza kobiet do noszenie zielonych wlosow, szpilek albo kapelusza. Ale sa kraje, gdzie brak chusty na glowie to wiezienie lub kara chlosty. Dopoki tak sie dzieje, zaden normalny czlowiek nie powinnien popierac noszenie hijabu ani tym bardziej abayi lub niqhaba.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Kasia

Ja myślę że czym innym jest popieranie noszenia hidzabów i innych podobnych szat a czym innym niezabranianie ich noszenia.
Zakaz ich noszenia bije tylko w te kobiety. Oni religii nie zmienią, po prostu kobiety nie będą mogły wyjść z domu i tyle. Teraz mogą okutane szmatami, jak wprowadzą zakazy te kobiety będą siedziały w domu.

Ja mam mieszane uczucia :knuje:

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

wrobelek0403

mayagaramond, ja nie czytam, kazdy takie tekst utwierdza mnie w przekonaniu, że to jest mafia i nie ma nic wspólnego z chrzescijanstwem.

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 15 Wrz 2016, 09:52:20
straszne:
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,127290,20690992,bezdomny-ochroniarz-na-sluzbie-za-3-50.html#TRwknd
Czytałam dziś. Bycie ochroniarzem w Polsce to jest plucie człowiekowi w twarz. Dobre warunki to praca z umową o pracę, 36h bez przerwy, z bronią i na interwencjach. 1500zł na rękę.