Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niewiemjaka

szelma

No i tak właśnie - fileciki z kurczaka po taniości z supermarketu skądś muszą się brać, co nie...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

niewiemjaka

i te pszczoły, które dowożą ciężarówkami do Kalifornii..
i te bociany, których coraz mniej w Polsce..
jesteśmy katami własnej planety :(

suegro

Cytat: szelma w 02 Lis 2015, 10:05:49
No i tak właśnie - fileciki z kurczaka po taniości z supermarketu skądś muszą się brać, co nie...

Noo.
Tak naprawdę za każdym tanim mięsem, jedzeniem, ciuchem stoi czyjaś krzywda.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

No otóż... Tanio się produkuje, tanio sprzedaje, a potem szybko wywala, produkując hałdy śmieci.

ddu

tanio się produkuje: nutellę, mnóstwo słodyczy, chipsy, olej palmowy kosztuje niewiele, słodycze dużo
warto palić lasy, żeby mieć  więcej miejsca na palmy, więcej oleju palmowego, więcej kasy...
a  że przy okazji spłonie populacja indonezyjskich orangutanów i większość lasów i torfowisk...
cóż...

czytajmy etykiety, dziewczyny
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19131771,indonezja-tak-wyglada-pieklo-chciwosc-korporacji-i-korupcja.html#MT

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ziuta

niewiemjaka, jakie straszne historie... jak można taką krzywdę zrobić dzieciom :(

ddu

niewiemjaka

no straszne, ale takie są, w Polsce na pewno też... pamietacie te blizniaki "chowane" za szafą/lozkiem ?

a co do zdjęć -  nie podobają mi się

ddu

na zdjęcia, prawdę mówiąc, nie zwróciłam uwagi... nie przeczytałam wszystkich opisów, nie chcę się nad tym nawet zastanawiać...

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

są zbyt żurnalowe, okładkowe, wyniuńkane do granic wytrzymałości, po prostu nie pasują mi do tego tematu
jednak jestem prostakiem i wu wolałabym nie aż tak "wystylizowane" i dopieszczone, raczej właśnie reportażowe
wiecie na pewno o co mi chodzi

może to tylko kwestia ostrych kolorów
chodzi mi głównie o te ze strony artystki, te z dżungli na przykład, z lasu..

ddu

mi się taki kontrast podoba  - straszny temat, zdjęcia okładkowe, z full makijażem itp
reportażowe - byłoby zbyt prosto, jak obuchem w łeb...

to w sumie nic oryginalnego, częsty zabieg w filmach np. morderstwo, a w tle jakaś przyjemna sonata

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 05 Lis 2015, 12:04:37
są zbyt żurnalowe, okładkowe, wyniuńkane do granic wytrzymałości, po prostu nie pasują mi do tego tematu
jednak jestem prostakiem i wu wolałabym nie aż tak "wystylizowane" i dopieszczone, raczej właśnie reportażowe
wiecie na pewno o co mi chodzi
no wiemy, ale i tak piekne sa ;) wiesz, siedze na pierdyliardzie grup repo, street, sama sie tym jaram i ilosc wygrywajacych zdjec, tylko dlatego, ze pokazuja brudne dziecko w brudzie lub brudnego starca w brudzie z papierosem mnie zaczyna lekko wkurzac ;) nie wiem, jak to wyrazic, zeby nie urazic, ale po prostu "sprzedaje sie" wojna i bieda, ja rozumiem, ze to musi byc, zeby uswiadamiac, ale no - wystarczy bieda i juz, a jak ktos pojedzie do inii na przyklad, to kolorowa bieda ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

rozumiem, jednak nie chodzi mi o maxa brudne w brudzie, ale lekko stonowane mimo wszystko te wyjebiste kolorki i mekupy, pozy...
bo wyglada to jak reklama telewizora z super głebią kolorow highdefinitinsriszin
no jakoś tak

szelma

No ale to są stylizacje przecież, to nie są te dzieci, więc - moim zdaniem - nie na miejscu byłyby stylizacje niby oddające realia. A tak to jest ilustracja - bardzo mocna - ale jednak ilustracja.

niewiemjaka

no ja rozumiem, jednak mi sie tak jaskrawa ilustracja nie podoba nooooooo :)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Angie

ja pierdzielę

to jest masakra co się za chwile będzie działo, jak jeszcze rząd powołają

a posiedzenie sejmu tak zwołał, żeby Kopaczowa na szczyt nie mogła pojechać

wrobelek0403

Angie, no wlasnie czytam, prezydent wszystkich Polaków :rzyg:

rubin04

Cytat: Angie w 06 Lis 2015, 10:22:55a posiedzenie sejmu tak zwołał, żeby Kopaczowa na szczyt nie mogła pojechać
bo to wina Tuska, on specjalnie tak szczyt wyznaczył, przeciez powinien był wiedzieć ze akurat na ten dzień miłosciwie nam panujący zaplanował inne atrakcje.

niewiemjaka