Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

golinda no ok można. Ale byłabyś w stanie coś takiego tolerować ?
Mi się wydaje, że mało ludzi potrafi ;D
Dla mnie to nie są udane związki.

golinda

Cytat: Angie w 13 Lip 2014, 21:59:02golinda no ok można. Ale byłabyś w stanie coś takiego tolerować ?

nikt by nie był stojąc po drugiej stronie

Angie

no właśnie. Z drugiej strony jak się żyje w związku i uprawia seks raz na miesiąc albo rzadziej,
w dodatku seks bez fajerwerków, to trudno oczekiwać, że  ktoś na boku nie będzie szukał atrakcji.

I wydaje mi się, że przez takie postępowanie ma się na to ciche przyzwolenie drugiej strony, w myśl zasady czego oczy nie widzą...

Natomiast jak seks jest udany i regularny, to już zwykłe świństwo i nie widzę usprawiedliwienia.

rubin04

Angie, zgadzam się z Tobą w każdym zdaniu :beer:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

no ale co innego, jak jest ciche przyzwolenie, a co innego jak sobie taka osoba mysli, ze jest swietnie, a tu partner szuka przygód, bo sie nudzi.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Pisałam wam o tym znajomym z dwójką dzieci, którego żonę za często boli głowa? To jest na pewno taki przypadek. Ostatnio inny też powiedział "odkąd są dzieci, jestem potrzebny tylko do przenoszenia pieniędzy"

Oczywiście to tylko jedna strona medalu, nie wiemy dlaczego żonę boli głowa...

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

magdalinska

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

mnie Chazan tak mierzi, ze szkoda słów... szuja... nie potrafi nawet przyjąc na klate konsekwencji swojego postepowania...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Angie

goga

Cytat: sputnik w 23 Lip 2014, 23:06:55http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/206116-losiewicz-do-mamy-zmarlego-jasia-mam-nadzieje-ze-kiedys-przestanie-pani-zalowac-ze-pani-dziecko-nie-zostalo-zabite

przepraszam - ale jedyne co mi się cisnie na usta to: kurwa, ja pierdolę .........

nie, pani Łosiewicz - nie ma pani prawa ..., chyba, ze spotkało pania to samo....

Angie

goga nie ma prawa nawet jeśli spotkało ją coś podobnego.

goga

Angie w sumie masz rację, tylko chyba wtedy mówiłaby inaczej

wrobelek0403

byc moze powstrzymałaby sie od osądów.

nie moge tego czytac...

justynaaaa2

i ja przeczytałam tą łosiewicz
aż mnie skręcało jak ją czytałam, no nie da się tego czytać ze spokojem  :zly:

niewiemjaka

Ja tez nie mogę tego czytac
wole chyba nie wiedzieć, ze istnieją ludzie, którzy naprawdę tak myślą i są świecie przekonani że maja racje , bo ich racja jest naj

salsa

Cytat: goga w 23 Lip 2014, 21:52:04
chazanowi to powinni codziennie czytać ....

http://wiadomosci.onet.pl/prasa/juz-tylko-placz/3d70r
nie mogłam doczytać do konca, poryczałam się, to jest takie okrutne i niesprawiedliwe !!

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

łosiewicz jest żałosna. następna próbuje się wybić i wrzucić swoje 3 grosze do cudzej tragedii.

a Chazan... w tym pierwszym artykule ojciec napisał, jak to Chazan "pomagał", nawet tego nie potrafił zrobić.

mayagaramond

Hm, a ja rozumiem matki, które decydują się urodzić tak chore dziecko. Tylko muszą być do tego odpowiednie warunki, opieka medyczna i psychologiczna, to jest czyjaś decyzja.

Dla zainteresowanych i znających niemiecki:

http://m.faz.net/;artikel-bereich=galerie/aktuell/gesellschaft/menschen/ein-kind-austragen-das-sterben-wird-zwei-tage-lang-waren-sie-zu-sechst-12730052.html
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

na mnie ta Łosiewicz w ogole nie robi wrazenia, przedstawiła swoją wizję swiata i tyle, nawet w dość poprawnych słowach - jak dla mnie to wypowiedz drugiej strony, moze nazbyt ocenna ale nie jakas drastyczna

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

Cytat: mayagaramond w 24 Lip 2014, 23:12:27Hm, a ja rozumiem matki, które decydują się urodzić tak chore dziecko. Tylko muszą być do tego odpowiednie warunki, opieka medyczna i psychologiczna, to jest czyjaś decyzja.
ale nikt tego nie neguje. wręcz przeciwnie.
tylko o tą możliwość podjecia decyzji chodzi, a nie że stado "obrońców życia" będzie decydować za wszystkich. tylko jak już "obronią" to nic już ich to dziecko nie obchodzi.

goga

Angie

A ktoś tu napisała, że nie rozumie ?

Chodzi o to, żeby mieć wybór, żeby móc postąpić w zgodzie z samym sobą.

Ja się wczoraj spłakałam przy tej historii

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,16369285,Wiedzielismy__ze_Mieszko_umrze__Zdazylam_mu_powiedziec_.html

aja

Cytat: Angie w 24 Lip 2014, 23:32:46a się wczoraj spłakałam przy tej historii
ciężko się nie rozpłakać
czytałam jakiś tudzień temu wywiad z ojcem dziecka, które umarło "Chazana" i powiedział, że od nikogo nie otrzyamli pomocy, nikt się nawet nie zapytał, nigdzie ich nie pokierowano