Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

mi tez nic nie opadlo ;) od czego mialo opasc? ze jak sie rypie w zwiazku, to szukaja atrakcji gdzies indziej? a jesli szukaja atracji tylko na chwile to wola na portalu, na ktorym nie ma polawiaczek mezow, a sa takie, ktore tez na chwile szukaja (wiadomo, ze nie ma zadnej pewnosci, ale jednak) ;) dla mnie zupelnie logiczne postepowanie lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzu, no ale jak sie rypie to moze nalezy uczciwie sie rozstac.

poza tym wielu z tych facetów mowi, ze mają dobre związki, tylko im sie nudzi, no kamon :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lip 2014, 18:59:31poza tym wielu z tych facetów mowi, ze mają dobre związki, tylko im sie nudzi, no kamon crazy

a weź jedz codziennie kotlet schabowy. najlepszy na świecie, ale jednak ciągle to samo ;)

i nie tylko faceci tak mówią, kobiety też.

wrobelek0403

no chyba to troche co innego isc do kajpy na sushi zamiast schabowego, a co innego zdradzac partnera/małzonka.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lip 2014, 18:48:29
no chyba to troche co innego isc do kajpy na sushi zamiast schabowego, a co innego zdradzac partnera/małzonka.

to była przenośnia, nie? ;)

wrobelek0403

wiem o tym, jednak przenosnia przenosnią, a zdrady nic nie usprawiedliwia.

golinda

ja nie mówię, że usprawiedliwa.
mówię, że tak jest i mechanizmy tego są proste.
to nie zdrada jest zła, tylko świat źle ułożony.
albo życie za krótkie...
nie wiem...

wrobelek0403

dla mnie to jest niezrozumiałe.

jak ktos chce urozmaicenia, to niech nie wchodzi w stały zwiazek.

golinda

wrobelek0403

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lip 2014, 19:59:51jak ktos chce urozmaicenia, to niech nie wchodzi w stały zwiazek.

To nie takie proste... Równie dobrze można powiedzieć, jeśli chcesz dzieci, to zrezygnuj z kariery itp.

Pytanie, czy ktoś wchodząc w związek od razu zakłada, że będzie zdradzał... Czy poprostu tak ułożyło się życie.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

maya, oczywiscie ze wchodzac w związek nie zakłada sie zdrady, ale zwiazek zasadniczo zakłada monogamię. Postepowanie "miec ciastko i zjesc ciastko" w tym wypadku mnie mierzi.

No i co innego byc w nieudanym zwiazku i zakochac sie w kims innym, a co innego cynicznie szukac rozrywki na boku.

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lip 2014, 20:13:31No i co innego byc w nieudanym zwiazku i zakochac sie w kims innym, a co innego cynicznie szukac rozrywki na boku.

A być w udanym związku i zakochać się? To jest możliwe. Co wtedy?

wrobelek0403

Cytat: golinda w 13 Lip 2014, 19:16:47
A być w udanym związku i zakochać się? To jest możliwe. Co wtedy?

no prawdę powiedziawszy nie wyobrazam sobie takiej sytuacji :knuje:

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lip 2014, 19:24:28
no prawdę powiedziawszy nie wyobrazam sobie takiej sytuacji :knuje:

dlaczego?

dojrzałe uczucie a nowe, świeże to zupełnie inne sprawy - one się wg mnie nawzajem nie wykluczają

Angie

Dla mnie też związek zakłada monogamię.
Raczej nie przymykałabym oka na zdrady męża. Nawet jeśli chodziłoby tylko o seks.
Trudno mi sobie wyobrazić, że taki "styl życia" można prowadzić bez wiedzy drugiego partnera.
Raczej ta druga nie chce wiedzieć, albo wie i z jakichś względów toleruje.

Poza tym żyję w przekonaniu, że seks w małżeństwie może być udany i trzymać poziom.

golinda

Cytat: Angie w 13 Lip 2014, 21:44:15Poza tym żyję w przekonaniu, że seks w małżeństwie może być udany i trzymać poziom.

co dla jednych jest sufitem...

Angie

golinda ale to każdy małżeński seks musi być zły?

no sorry :D

wrobelek0403

a dla mnie sie wykluczają. byc moze mało jeszcze wiem o życiu ;D

ale w tym artykule nie było mowy o zakochaniu, tylko o szukaniu dupy na boku, mimo rzekomo udanego malzenstwa.

Dodany tekst: 13 Lip 2014, 20:49:09

a dla mnie sie wykluczają. byc moze mało jeszcze wiem o życiu ;D

ale w tym artykule nie było mowy o zakochaniu, tylko o szukaniu dupy na boku, mimo rzekomo udanego malzenstwa.

golinda

Cytat: Angie w 13 Lip 2014, 21:48:11golinda ale to każdy małżeński seks musi być zły?

nie, ale nie wszyscy mają takie same oczekiwania

no sorry

Angie

Cytat: golinda w 13 Lip 2014, 20:49:12
nie, ale nie wszyscy mają takie same oczekiwania

no sorry

no  to jasne, rozumiem że można się w oczekiwaniach nie spasować

ale można się też spasować   i można to zrobić w związku a nie poza nim.
Raczej nie trudno dowiedzieć się jakie druga strona ma oczekiwania w tym temacie.

wrobelek0403

golinda to ja Cie przepraszam, ale małzenstwo to nie umowa o wspolne fiku miku. Cos sie tej drugiej osobie PRZYSIEGA, m. in. wiernosc i uczciwosc.

zwiazki nigdy nie są idealne, ale jak sie na zwiazek decyduje, to tez z jego minusami. na tym chyba polega dorosłosc.

golinda

spróbujcie dostrzec inny punkt widzenia
dla jednych seks wiąże się z miłością i oddaniem, a dla innych z chemią i fascynacją

i w artykule nie było tak prosto powiedziane "dupa na boku", tylko że ludzie szukają w ten sposób potwierdzenia swojej atrakcyjności

ja nikogo nie usprawiedliwiam, staram się tylko pokazać, że można czuć i myśleć inaczej

wrobelek0403

dla mnie to nie jest zaden "inny punkt widzenia" tylko zwykle skurwysynstwo,które się jeszcze robi twierdząc ze się żone/meza kocha.

to ja dziekuje za taką miłosc.